Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire

foto: Unsplash

Nutriționistul Mihaela Bilic aduce în atenție o descoperire pentru cei care își doresc să slăbească rapid și sănătos. Potrivit specialistei, brânza proaspătă, cunoscută în România, sau cottage cheese, denumirea sa englezească, reprezintă cheia succesului în procesul de slăbire.

Cu rădăcini în tradițiile medicale de recuperare, dieta bazată pe brânză de vaci și carne fiartă era recomandată pentru persoanele în convalescență sau cele afectate de diverse afecțiuni, datorită caracteristicilor ușor de digerat și a beneficiilor în refacerea organismului.


Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic:

Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede

Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă.

Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit.

Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi.


Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine. 


Citește și:

De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recomandarea să bem doi litri de lichid pe zi, adevăr sau mit? Ce spune nutriționista Bilic

01 Apr 2024 1004

De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde

13 Jan 2024 967

Mâncatul cu poftă îngrașă mai tare? Nutriționistul ne răspunde

06 Jan 2024 984

Slăninuță afumată, leber și caltaboș, un trio obligatoriu în meniul de Sărbători. Ce au în comun aceste preparate?

23 Dec 2023 722

Super-alimentul care alungă rapid răceala. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață

19 Dec 2023 892

Un aliment ignorat de mulți. ”Are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc”

16 Dec 2023 1503

Bucurie în farfurie Nutriționistul ne dezvăluie trucurile unui meniu de sărbători echilibrat

16 Dec 2023 1018

Avantajele neștiute ale unui preparat tradițional!

13 Dec 2023 1020

De ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”. „Credem că oferă beneficii, dar e invers!“

02 Apr 2023 3242

Alimente care vă influențează starea de spirit. Ce puteți introduce în meniu

16 Mar 2023 1299

Explicația pentru care nu ne plac anumite alimente. Ce spune nutriționistul

12 Mar 2023 1532

10 semne că îți lipsește Vitamina C din organism. Ce spune nutriționistul

04 Mar 2023 2786

Mirajul ambalajului Cât de important este modul de prezentare al mâncării pe care urmează să o consumi. Anunțul nutriționiștilor

10 Dec 2022 1278

Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc. Nutriționistul Mihaela Bilic- „Degeaba există legislație... Au potențial cancerigen“

30 Jun 2022 1434

Există alimente falsificate? Nutriționistul Mihaela Bilic ne răspunde

19 Jun 2022 1321