O învățătoare roagă părinții să o respecte

 
O învățătoare a postat, pe o rețea de socializare, o scrisoare către părinții elevilor din România. Este vorba despre Mihaela Codrean care predă la Școala cu clasele I-VIII din localitatea sătmăreană Homorodu de Mijloc. Textul postat a ajuns viral pe internet și a stârnit discuții aprinse.
 
Srisoarea este adresată părinților din toată țara, iar învățătoarea spune că își dorește respect din partea lor.
 
„ Scrisoarea unei învăţătoare către părinţii copiilor din clasa...din orice clasa!
 
Din nou nu pot să tac. Nu am fost atacată direct (nici nu se putea, sunt în pauză încă). Am auzit doar voci, ale diferitelor persoane, vorbind despre cadre didactice. Ştiţi cum? Cu duşmănie, cu revoltă, cu ura în glas şi în privire. Şi nu, nu mai pot să tac. Deci scriu.
 
Părinte drag, tu poate nu realizezi câtă muncă am depus eu până am primit o diplomă. O diplomă care să spună că sunt capabilă să îţi educ copilul. Nu ştii că mă trezeam cu noaptea în cap pentru a termină un proiect de lecţie, nu ştii câte ore am fost asistată, criticată, şlefuită de dascălii mei la practică, nu ştii că aveam zile când abia mă tărâm spre casă, obosită şi flamandă, nu ştii de weekenduri întregi în care decupăm, pictam, confecţionăm materiale, până nu îmi simţeam degetele...sau spatele, sau sufletul. Dar anii grei au trecut şi am obţinut diplomă. Şi, lângă numele meu apare un frumos cuvânt, visat şi râvnit: învăţătoare...Dar anii de muncă nu s-au terminat.
 
Şi, părinte drag, chiar dacă poate pare greu de crezut, eu îţi iubesc copilul. Pe fiecare dintre ei, din clasa mea, din şcoală mea, din jurul meu. Şi îmi iubesc muncă. Chiar dacă am avut tentative de a o schimbă. Meseria de învăţător, de dascăl, rămâne în sufletul meu, indiferent ce îmi va fi dat să mai trăiesc.
 
Acestea fiind zise, te rog TE ROG respectă-mă. Nu mă vorbi de rău, mai ales nu în prezenţa copilului tău. Nu îmi spune, cu reproş în glas, că fratele băiatului tău reuşea să facă exerciţii cu înmulţiri mai dificile în clasa a treia, decât fac eu cu copilul tău acum. Tu nu ştii, dar programa s-a schimbat între timp. Şi, că mama îţi spun, fiecare copil e unic. Nu mă consideră un duşman, ci un aliat. Şi nu uită un lucru: eu singură nu voi reuşi niciodată să-ţi educ copilul, dacă nu am tot sprijinul tău, dacă tu nu continui acasă muncă pe care o fac eu la clasa. Întreabă-ţi copilul ce teme are.Pune-l să citească în plus. Ascultă ce are de spus. Şi mai ales, nu aştepta din partea mea să fac minuni. Sunt doar un om. Greşesc şi eu, ştiu. Nu mă superi dacă îmi spui că am greşit, ci mă răneşte tonul tău şi atitudinea ta. Nu suntem şef şi subaltern, tu şi eu, ci o echipa. Iar câştigătorul va fi copilul tău.
 
Îţi mulţumesc dacă ai avut răbdarea să citeşti tot. Şi îţi mulţumesc de o mie de ori mai mult dacă vei ţine cont de ce ai citit, înainte de a adresa cuvinte jignitoare la adresa colegilor mei, dascălii de pretutindeni.”


Sursa foto: danbitire.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1309

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2729

Constanța. „De vorbă cu un mare campion“ Cristian Tranulea a spus, la Școala Gimnazială nr. 37, povestea lui despre sport și performanță (GALERIE FOTO)

13 Feb 2023 2143

Godină, despre scrisoarea plină de greșeli a unei învățătoare „Nu vezi nicio problemă că o învățătoare nu face acordul între subiect și predicat, nu știe când să scrie "copiii" cu trei i ?“

29 May 2022 2128

Mesajul unei învățătoare pe care toți părinții ar trebui să-l citească. "Nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume"

25 May 2022 1970

Alertă în învățământul dobrogean! O învățătoare de la o școală din județul Constanța a dispărut

16 Dec 2021 15386

Tecuci O elevă s-a aruncat pe geam, după ce a fost uitată și încuiată în clasă de către învățătoare

19 Nov 2021 2205

#DobrogeaDigitală Cine a făcut parte din primul comitet de conducere al Asociației Învățătorilor şi Învăţătoarelor din Constanța

31 Jul 2021 3056

Octavian Goga s-a născut pe 1 aprilie 1881

01 Apr 2021 1823

Apel umanitar al colectivului Școlii nr. 38 din Constanța

24 Mar 2021 10176

Învățătoare, cercetată disciplinar după ce a țipat la un elev

20 Mar 2019 1688

#citeșteDobrogea „Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil“. Grigore Moisil (10 ianuarie 1906, Tulcea - 15 decembrie 1973, Ottawa, Canada)

10 Jan 2019 3284

#citeşteDobrogea „Astăzi de privim, vedem o fericire de la cer la pământ față de timpurile pline de suferințe”. „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa

10 Dec 2018 2720

citeşteDobrogea „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa (III)

07 Dec 2018 8374

Dramă fără margini Copil găsit fără suflare în locuinţă. Cine dormea lângă acesta. Ce a declarat învățătoarea lui

26 Nov 2018 2384