La invitaţia prinţului Charles Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Regatul Unit

 
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, duminică, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles. Şeful statului a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că i-a făcut plăcere să se întâlnească cu Prinţul Charles al Marii Britanii, un om care promovează România în întreaga lume.
 
"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.
 
Prințul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Totodată, Prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.
 
"Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie", se arată în comunicatul de presă.
 
Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător.
 
Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.
 
De asemenea, în cadrul întrevederii, Prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional. Președintele Iohannis și Prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.
 
În finalul întâlnirii, Prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.
 

Prinţul Charles al Marii Britanii efectuează o vizită privată în România, acesta fiind însoţit, pentru prima dată de soţia sa, Camilla Parker Bowles. Prinţul Charles nu este la prima vizită la Palatul Cotroceni. În 2014, acesta a fost primit de preşedintele de atunci, Traian Băsescu. De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Memet Doglu

01 Jun, 2015 13:24

Singura sansa a noastra a cetatenilor din Romania , este Revenirea la Sistemul Monarhic.....se pare ca numai pe timpul Regilor...acest popor roman, cu toate natiile care convetuisc imporeuna ..au avut o viata demna si buna...

Articole asemanatoare

Proces de calomnie Prinţul Harry nu a reuşit să obţină în instanţă respingerea argumentelor apărării

08 Dec 2023 777

Prinţul Harry, primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care va depune mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani

03 Jun 2023 2051

Biroul Prinţului Charles afirmă că acesta a urmat toate regulile în ceea ce priveşte donaţiile în scop caritabil

26 Jun 2022 1228

Prințul Charles, în vizită la Sibiu. Participă la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa

30 May 2022 1220

Prințul Charles, primit la Palatul Victoria de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă (GALERIE FOTO)

25 May 2022 1169

Prințul Charles, primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

25 May 2022 1356

Prinţul Charles al Marii Britanii va efectua o vizită în România

24 May 2022 1387

Camilla, soţia prinţului Charles al Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu coronavirus

14 Feb 2022 1591

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit recent cu fiul său, prinţul Charles, depistat pentru a doua oară cu COVID-19

10 Feb 2022 1477

09 decembrie 1992 Este anunțată despărțirea dintre prințul Charles și prințesa Diana. Ce alte evenimente importante au marcat această zi

09 Dec 2021 1644

Știați că... Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 37 de ani?

15 Sep 2021 2050

28 august 1996 A avut loc finalizarea divorțului dintre Charles și Diana, Prințesa de Wales

28 Aug 2021 1738

Știați că? Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 36 de ani

15 Sep 2020 1776

Ceremonia a fost numită o “nuntă de basm” 39 de ani de la nunta prințesei Diana cu prințul Charles (video)

29 Jul 2020 2214

Klaus Iohannis, invitat la recepţia organizată cu ocazia aniversării prinţului Charles

30 Aug 2018 1892