26 Apr, 2016 08:43
1810
Rodica MITU
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 18-24 aprilie, s-au materializat prin verificări la 241 obiective: 16 restaurante, 6 fast food, 1 cantină, 2 unităţi tip bufet, 3 baruri, 41 laboratoare cofetărie/patiserie, 50 super/hipermarketuri, 20 magazine alimentare, 18 depozite alimentare, 1 carmangerie, 3 centre prelucrare lapte, 2 unităţi procesare peşte şi produse din pescuit, 5 pescării, 2 centre temporare de sacrificare, 4 exploataţii comerciale animale, 39 exploataţii animale, 1 depozit medicamente, 1 pet shop, 3 mijloace transport furaje, 1 transportator animale vii, 6 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 5 depozite seminţe consum, 4 unităţi comercializare congelate, 3 unităţi morărit, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare vin, 1 unitate fabricare borş, 1 unitate fabricare ulei.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar vetetinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 3 (trei) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 6.000 lei şi un număr de 5 avertismente. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6571 kg, lapte şi produse lactate – 2596 kg, peşte şi produse din peşte – 1384 kg, ouă – 260 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 114.404 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: