Stiri calde

UPDATE Trei constănţeni, reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate

La data de  02.06.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Mădălin-Alexandru, zis „Cap” şi Mocanu Mihai-Adrian, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că  începând cu luna aprilie 2017, inculpatul Mustafa Salim împreună cu inculpații Popa Mădălin-Alexandru, Mocanu Mihai-Adrian şi alte persoane, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structură care a subzistat până  în data de 01.06.2017 şi care a acţionat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, de introducere în ţară de droguri de mare risc şi de punerea în circulaţie de valori falsificate.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2017, liderul grupării, inculpatul Mustafa Salim, zis „Unchiu” a recrutat un tânăr, în scopul pregătirii acestuia în calitate de cărăuș de droguri de mare risc dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional au aderat inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru și Mocanu Mihai-Adrian, care, sub coordonarea liderului grupării au pus la dispoziție mijloace de comunicare și au ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării.

Întrucât din cercetările efectuate a rezultat că tânărul cu rol de cărăuș a primit o cantitate de cocaină cu care, din America de Sud se îndrepta către Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30.05.2017 s-a reușit prinderea acestuia, fiind găsită cantitatea de 707 grame cocaină.

Totodată,  în cauză s-a reţinut că, inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian l-au însoțit permanent pe inculpatul Mustafa Salim  asigurându-i acestuia protecția pe timpul deplasărilor și asigurându-i transportul în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.

În aceste condiții, la data de 01.06.2017, procurorii DIICOT-ST Constanța, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Constanța au organizat prinderea în flagrant a inculpaţilor, fapt care s-a realizat în jurul orelor 17.00, în parcarea unui complex comercial din municipiul Constanța, ocazie cu care asupra acestora s-a găsit suma de 2000 euro - compusă din bancnote false de 20 de euro şi 50 de euro, pe care intenționau să le pună în circulaţie.

Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza jud. Constanța și jud. Galați, fiind identificate și ridicate mijloace materiale de probă de interes pentru cauză.

Faţă de inculpaţii Mustafa Salim, Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian,  Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Galați, I.P.J. Constanța , I.P.J. Galați precum şi  al Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE 2: 

Doi dintre inculpați sunt din localitatea Baraganu, judeţul Constanţa, unul din Ovidiu și capul rețelei din Băneasa de Constanţa. Suspectul arestat în Franța este din Bărăganu și avea drogurile in stomac.Flagrantul pentru prinderea celor trei suspecţi a avut loc în zona fostului ICIL din municipiul Constanţa. În momentul prinderii aceştia aveau asupra lor suma de 2000 de euro în bancnote fasificate.

UPDATE 1

Ce spune Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa
 
Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști. Trei dintre aceștia au fost surprinși în flagrant delict în timp ce dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al 4-lea a fost reținut în urma cooperării cu autoritățile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină.
 
La data de 1 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanța, care dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic.
 
Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Constanța și Galați, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză.
 
Cercetările în cauză au început la începutul lunii aprilie a.c. și îl vizau pe liderul grupării infracționale care ar fi recrutat o personă pentru a o pregăti drept cărăuș de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa.
 
La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea liderului grupării, ar fi pus la dispoziție mijloace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.
 
Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai a.c., s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină.
 
În cauză a fost începută umărirea penală faţă de membrii grupării pentru comiterea infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.
 
Trei dintre bărbați au fost reținuți și prezentați Tribunalului Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fiecare, iar al 4 - lea membru a fost reținut de autoritățile franceze.
 
La activități au participat polițiști ai I.P.J. Constanța și I.P.J. Galați.
 
De asemenea, acțiunea a fost sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

30 de constănţeni, trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Lista completă a inculpaţilor

19 Sep 2017 1300

Cea mai mare captură de cocaină din România Martori audiaţi la Tribunalul Constanţa. Desfăşurare impresionantă de forţe (galerie foto)

15 Sep 2017 5661

DIICOT Ploieşti, percheziţii în forţă la Constanţa Peste 100 de suspecţi. Procurorii au găsit un munte de bani

13 Sep 2017 1371

Andraş Schmidt şi Lucian Ion, condamnaţi. Au bătut palma cu procurorii DIICOT Constanţa

02 Sep 2017 1165

UPDATE. DIICOT Trei persoane bănuite că ar fi vândut droguri de mare risc în cluburile de fiţe din Mamaia

17 Aug 2017 993

Zece persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT Constanţa

12 Jul 2017 932

Evaziune fiscală şi spălarea banilor Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere încheiat de Mihale Ţigănică şi DIICOT - Structura Centrală

05 Jul 2017 1299

Şapte tineri, trimişi în judecată de procurorii DIICOT Constanţa

23 Jun 2017 2892

Percheziţii ale procurorilor DIICOT la Constanţa. Sunt vizaţi suspecţi de trafic de persoane. Unde acţionau suspecţii (video)

19 Jun 2017 6071

Percheziţii DIICOT în Constanţa Vijai, Babacu, Coco, Emi şi Negri au fost condamnaţi

16 Jun 2017 706

Tânără, reţinută de procurorii DIICOT Constanţa pentru trafic de droguri de mare risc

06 Jun 2017 1285

Sentinţă definitivă în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă - cinci ani. Nicolae Aldea - şase ani

24 May 2017 3036

Afaceri cu păr Zeci de percheziţii în mai multe judeţe. Vizată şi Constanţa.

26 Apr 2017 5190

20 de ani de puşcărie Sentinţă definitivă pentru cel care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

22 Apr 2017 800

Trimişi în judecată de DIICOT. Cine sunt. Scopul unor achiziţii fictive, decontarea nelegală de la CJAS Constanţa. Detalii

20 Apr 2017 1654

Captură-record de droguri în judeţul Constanţa! Judecătorii vor redeschide dosarul zilele următoare

17 Apr 2017 2391

Percheziţii DIICOT în Constanţa şi la Tulcea. Patru tineri, trimişi în judecată

14 Apr 2017 2167

UPDATE. 69 de percheziţii în opt judeţe, printre care şi Constanţa. Prejudiciu imens!

13 Apr 2017 1670

Decizii luate în urma percheziţiilor de amploare de la Constanţa. Câte persoane au fost arestate preventiv

13 Apr 2017 1581

UPDATE Oficial de la DIICOT referitor la percheziţiile din Constanţa, de pe străzile Avram Iancu, Sarmisegetuza şi Atelierelor (galerie foto)

12 Apr 2017 3269

UPDATE. Acţiune de amploare a procurorilor DIICOT Constanţa Mai multe persoane, arestate preventiv. Iată lista completă

06 Apr 2017 3187

UPDATE. Exclusiv O fostă profesoară de la Eminescu, un jandarm de la Gruparea Mobilă şi un polițist din IPJ, condamnaţi definitiv

29 Mar 2017 2883

Radu Emanuel Acsinciuc a bătut palma cu procurorii

08 Mar 2017 606

20 de ani de închisoare pentru bărbatul care a furat două portofele din Policlinica cu Plată şi din Spitalul Judeţean Constanţa

08 Mar 2017 1054

Iulian Dumitru Coşerea a fost arestat la cererea DIICOT Constanţa

02 Feb 2017 1847

Individ din Cernavodă, ridicat de procurorii DIICOT Constanța

31 Jan 2017 4696

Totul s-a decis la Constanţa! Începe judecata în dosarul celei mai mari capturi de cocaină din România (video)

28 Jan 2017 8587

UPDATE 1. Șapte persoane audiate Judeţul Constanţa, răscolit de zeci de procurori DIICOT. Sunt implicaţi şi ofiţerii de la Operaţiuni Speciale

18 Jan 2017 3149

Captură cum nu s-a văzut în Constanţa! Judecătorii au deschis ieri dosarul pentru prima dată

09 Dec 2016 965

LGB Transark SRL va repara staţia de călători CF Medgidia. Ce spun procurorii DIICOT despre această firmă (document)

07 Dec 2016 972

Tineri din Năvodari, arestaţi preventiv la cererea DIICOT Constanţa

19 Nov 2016 1344

Aproape 40 de ani de închisoare în dosarul canabisului din Mamaia Sat! Sentinţa este definitivă

14 Nov 2016 3524

Mascaţii de la DIICOT Bucureşti, percheziţii în Constanţa

13 Nov 2016 2143

Reţineri în urma percheziţiilor de ieri din Constanţa şi Brăila

26 Oct 2016 1013

Audiat la DIICOT Constanța Soțul cântăreței Anda Adam, sub control judiciar

19 Oct 2016 851

Percheziţii DIICOT Constanţa. Foloseau carduri contrafăcute pentru a retrage bani de la bancomate din Constanța

19 Oct 2016 1367

Trei suspecți reținuți în urma perchezițiilor în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 4 milioane de euro

13 Oct 2016 986

Percheziţii în Tulcea cu sprijinul BCCO Constanţa. Inculpaţii vindeau o „substanţă psihoactivă nouă” ce poate duce la deces

06 Oct 2016 1068

Grupare infracțională specializată în proxenetism, destructurată. Cinci persoane, arestate preventiv

26 Aug 2016 1236

Cererea de audiere a jurnaliștilor de la Sky News a fost trimisă în Marea Britanie

19 Aug 2016 534

Militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reţinuţi de DIICOT

19 Aug 2016 813

Constanța Droguri livrate din China, interceptate de DIICOT

18 Aug 2016 880

DIICOT Bărbat în vârstă de 64 de ani, suspectat de pornografie infantilă, reținut

16 Aug 2016 892

Trimişi în judecată de procurorii DIICOT Constanţa Trei persoane în arest la domiciliu, una sub control judiciar

15 Aug 2016 657

Flagrant la Medgidia "marca" DIICOT

12 Aug 2016 1277

Oficial, de la DIICOT Trei bărbați care apar în reportajul Sky News au fost reținuți

11 Aug 2016 884

O nouă reţinere în cazul reportajului Sky News

11 Aug 2016 658

Prima reținere în cazul reportajului Sky News!

11 Aug 2016 886

În urma reportajului Skynews DIICOT, şapte percheziţii în Târgu Mureş şi Bistriţa Năsăud

10 Aug 2016 809

Mai multe substanțe psihoactive au fost descoperite de procurorii DIICOT

04 Aug 2016 1077