Sănătate Scorţişoara stimulează memoria

Scorţişoara, un condiment obţinut din scoarţa unor copaci care sunt tot timpul verzi, numiţi Cassia, are întrebuinţări culinare şi medicinale. Renumită pentru aroma sa deosebită, scorţişoara conţine calciu, fier, magneziu, fibre şi uleiuri esenţiale. Graţie proprietăţilor sale anticancerigene, antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice şi antitumorale, acest condiment poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase, de asemenea, combate stresul, stimulează memoria, reduce riscul apariţiei răcelii şi încetineşte căderea părului.
 
Consumată dimineaţa, scorţişoara reduce pofta de mâncare şi îmbunătăţeşte digestia, în timp ce infuzia de scorţişoară, îndulcită cu puţin zahăr, consumată de trei ori pe zi, relaxează organismul. Pentru a reduce grăsimea abdominală, se recomandă consumul de scorţişoară în felul următor: o jumătate de linguriţă după micul dejun, prânz şi cină. Deşi scorţişoara poate elimina excesul ponderal, ea nu reprezintă un înlocuitor pentru un stil de viaţă sănătos, aşa cum sunt o dietă adecvată şi exerciţiile fizice regulate. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mierea și scorțișoara - beneficii pentru sănătate

21 Apr 2022 2415

Sănătate Efectele terapeutice ale scorţişoarei

09 Jul 2015 1575

Sănătate Scorţişoara-albă calmează durerile dentare

01 May 2015 1574

Sănătate Ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceală

03 Nov 2014 4472

Scorţişoara reduce pofta de mâncare

28 Oct 2014 3413

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2317

Ceaiul de scorţişoară, multiple beneficii pentru sănătate

11 Jun 2014 1827