Viitorul energiei regenerabile în România

foto_seminar_green_the_future_of_energy.jpgBucureşti, 27 octombrie 2010. Specialiştii în domeniul energiei, reuniţi astăzi în cadrul Seminarului "Green. The Future of Energy", organizat de firma internaţională de avocatură CMS Cameron McKenna în parteneriat cu Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), au dezbătut asupra viitorului energiei regenerabile în România şi a impactului schemelor de suport pentru producerea de energie din surse alternative asupra consumatorilor.

"Este adevărat că, pe termen scurt, asistăm la o creştere a preţului energiei, din cauza creşterii costurilor furnizorilor obligaţi să achiziţioneze cote anuale de „certificate verzi". Pe termen mediu şi lung estimăm că investiţiile în energiile regenerabile, verzi, ne vor aduce beneficii majore: eliminarea dependenţei de sursele convenţionale, reducerea emisiilor de gaze şi CO2, creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor industriali şi individuali, diversificarea surselor de producere a energiei şi impactul social benefic în urma dezvoltării zonelor rurale, unde sunt construite centralele electrice eoliene", a afirmat Ion Lungu, Preşedinte AFEER.

"Subliniez potenţialul deosebit de creştere economică durabilă, iar pe termen lung beneficiile pe care implementarea acestor noi tehnologii le va avea din punctul de vedere al protecţiei mediului. Sunt estimate investiţii de câteva miliarde de euro ce pot fi atrase în următorii ani, dacă ar fi să ne referim doar la cei 4.706,80 MW pentru care autorităţile au emis deja avize tehnice de racordare" a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Cameron McKenna Bucureşti.

La seminar au participat personalităţi din domeniul energiei - Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputăţilor, Iulius Dan Plaveti, Preşedinte ANRE, Marian Cernat, Director DEN, CN Transelectrica SA, Ion Lungu, Preşedinte AFEER, Loredana Mihăilescu şi Florin Duţu, CMS Cameron McKenna Bucureşti. Aceştia au dezbătut impactul schemelor de sprijin asupra pieţei de energie, costurile implicate şi modalităţile în care furnizorii pot manageria aceste costuri. A fost prezentată totodată situaţia actuală şi viitoare în ceea ce priveşte legislaţia în domeniu şi impactul acestor reglementări asupra jucătorilor importanţi din industria energetică.

În cea de a doua parte a seminarului Adrian Borotea, Director Corporate Affairs CEZ Romania, Adrian Goicea, Country Manager Iberdrola Renewables România, George Budurea, AFEER, Kostadin Sirleshtov, CMS Cameron McKenna Sofia au analizat viitorul pieţelor de energie şi impactului componentelor de "energie verde", din perspectiva consumatorilor, cu referire particulară la sistemele de contorizare inteligentă şi implicaţiile pe care utilizarea acestora le poate avea.

"Experienţa dobândită în domeniul energiei atât la nivel local cât şi internaţional ne recomandă ca fiind leaderi în acest domeniu. CMS Cameron McKenna este, în prezent, consultant principal al companiilor responsabile pentru generarea a mai bine de 50% din nevoile energetice ale României - avocaţii noştri lucrând, printre alţii, pentru compania Atomic Energy of Canada Limited (AECL), constructorul şi operatorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, dar şi pentru proiectele de reabilitare a celor mai mari termocentrale din România (Rovinari, Turceni şi Craiova), ca şi pentru două dintre cele mai importante proiecte eoliene din ţara noastră, iniţiate de companiile Iberdrola şi EDP", a mai adaugat Gabriel Sidere.

CMS Cameron McKenna LLP este un parteneriat cu răspundere limitată înregistrat în Anglia şi Ţara Galilor, cu numărul de înregistrare OC310335. Este o structură corporativă care utilizează termenul „partener" pentru a desemna un membru, un angajat sau un consultant cu calificări şi renume echivalente. O listă a membrilor şi a calificărilor profesionale a acestora este disponibilă pentru consultare la sediul social din Mitre House, 160 Aldersgate Street, London EC1A 4DD. Membrii sunt fie avocaţi, fie avocaţi străini înregistraţi. Reglementat de Autoritatea de reglementare în domeniul avocaturii, CMS Cameron McKenna LLP este membră a CMS, lider european în furnizarea de servicii juridice.

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) este o organizaţie interprofesională non profit, independentă şi neguvernamentală care cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică din România. Asociaţia îşi propune, prin acţiunile sale, promovarea dezvoltării pieţei, încurajarea şi stimularea principiilor precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, apropierea de cele mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1218

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1264

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1297

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1234

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1395

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1534

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1992

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1601

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1541

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1465

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1637

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1879

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3829

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3152

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6230