Plan de Masuri la nivel de DSVSA si PIF

ADOPTAT IN URMA SEDINTEI COLEGIULUI DIRECTOR INTRUNIT IN DATA DE 13.03.2010 PRIVIND MASURILE INTREPRINSE IN PERIOADA ANTERIOARA SARBATORILOR PASCALE ATAT LA NIVEL DE DSVSA CONSTANTA CAT SI LA NIVELUL POSTURILOR DE INSPECTIE LA FRONTIERA CONSTANTA SUD SI CONSTANTA NORD

LA NIVEL DE DSVSA CONSTANTA

I. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta intensifica supravegherea sanitara veterinara a activitatii de inspectie si control pe teritoriul judetului Constanta;

II. Controlul unitatilor care receptioneaza, proceseaza, depoziteaza, transporta si comercializeaza produse de origine animala si non-animala;

III. Controlul pietelor agroalimentare si a zonelor adiacente precum si a altor obiective neautorizare sanitar veterinar, in care este posibila comercializarea carnii de miel si a oualor;

IV. Controlul marcarii si etichetarii produselor de origine animala si nonanimala, in conformitate cu dispozitiile sanitare veterinare in vigoare;

V. In scopul prevenirii incalcarii legislatiei sanitare veterinare si protectiei sanatatii consumatorilor, DSVSA Constanta colaboreaza cu alte organisme ale administratiei locale in actiuni comune de inspectie si control;

VI. Reevaluarea tuturor unitatilor de procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare.

LA NIVELUL POSTURILOR DE INSPECTIE LA FRONTIERA CONSTANTA SUD SI CONSTANTA NORD

I PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA:

1. Identificare comlpeta la importurile de carne ovina si oua;

2. Raportare la ANSVSA a tuturor importurilor de carne ovina conform Notei de Serviciu transmisa de Directia de Inspectie si Coordonare PIF;

3. Solicitare de controale fizice la importul de carne ovina si oua;

4. Examene de laborator conform Planului de monitorizare transmis de catre ANSVSA.

II PRODUSE DE ORIGINE NONANIMALA

1. Identificare completa la toate loturile cu produse de patiserie, dulciuri si aditivi alimentari sosite in Posturile de Inspectie la Frontiera;

2. Controale fizice in caz de suspiciune;

3. Examene de laborator conform Programului de supraveghere si control aprobat de ANSVSA.

Ca masura suplimentara in caz de suspiciune se solicita documentele fiscale si comerciale pentru a le confrunta cu cele de la Autoritatea Vamala.

DIRECTOR COORDONATOR,

DR.DINCĂ GHEORGHE


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1226

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1276

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1300

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1239

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1403

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1539

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1996

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1605

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1550

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1468

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1643

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1883

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3841

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3160

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6238