Trafic de persoane - Joi, 11 Februarie 2010

trafic_des1.jpgCOMUNICAT DE PRESA

Ioan Enciu: "Se impune armonizarea sancţiunilor în UE pentru traficul de fiinţe umane, cu maximizarea pedepselor"

Strasbourg, 11 februarie 2009

Europarlamentarul PSD Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, a declarat, miercuri, că se impune modificarea legislaţiei statelor membre ale Uniunii Europene pentru armonizarea sancţiunilor vizând traficul de fiinţe umane, prin maximizarea pedepselor aplicate traficanţilor. Intervenţia lui Enciu a fost făcută prin intermediul unei explicaţii de vot la Rezoluţia Parlamentului European referitoare la traficul de fiinţe umane, adoptată miercuri de plenul PE.

"Am votat în favoarea rezoluţiei Parlamentului European referitoare la traficul de persoane, deoarece consider că este foarte important de a intensifica lupta împotriva traficului de persoane, care a căpătat proporţii îngrijorătoare şi constituie o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului", a declarat deputatul european.

În opinia lui Ioan Enciu, "proiectul de Directivă care urmează să fie propus curând spre examinare Parlamentului, trebuie să prevadă măsuri aspre de sancţionare la nivel european a tuturor persoanelor implicate în acest gen de trafic".

Europarlamentarul român consideră că se impune o modificare a legislaţiei statelor membre în ce priveşte armonizarea sancţiunilor în direcţia maximizării pedepselor aplicate traficanţilor, actualmente acestea variind considerabil de la un stat la altul. "Din acest punct de vedere, este necesară şi o abordare transfrontalieră a acestui flagel prin intensificarea cooperării cu statele de origine şi de tranzit, în unele din ele traficanţii de carne vie alegându-se doar cu amenzi derizorii", a precizat el.

"In acelaşi timp, trebuie asigurată asistenţa şi protecţia victimelor traficului de persoane, în primul rând a femeilor şi copiilor, care, conform datelor, constituie circa 80% din numărul total al victimelor", a conchis Enciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 389

DSVSA Constanța a atribuit cinci contracte privind concesionarea serviciilor veterinare din CSV Saraiu, Crucea, Fântânele, Hârșova și Mihai Viteazu (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 443

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 593

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 514

Poșta Română a bifat un contract de peste 62.000 de euro cu Direcția Generală Asistență Socială Constanța. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

20 Apr 2024 581

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 581

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 594

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 770

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 869

Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța, contract cu o firmă din municipiu

15 Apr 2024 504

Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

14 Apr 2024 799

Licitații Constanța De la cine a cumpărat Direcția Județeană de Statistică echipamente IT pentru dotarea Biroului Electoral Județean

12 Apr 2024 392

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 965

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1952

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 682