Romania participă la Campionatul European de Catering

echipa_romania.jpgIn perioada 21-23 ianuarie, Echipa Romaniei va participa la Campionatul European de Catering de la Lyon. Este pentru prima data cand Romania participa cu o echipa la un campionat european de aceasta anvergura.

Delegatia Romaniei va fi insotita de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu (Hotel Balada Nej Restaurant La Protap, Constanta) si de catre dna Dr. Ing. Gabriela Berechet - coordonator al echipei.

Ca noutate absoluta pentru Romania, Ing. Nejloveanu Niculae va fi membru al juriului competiei, fiind pentru prima data cand un roman este nominalizat ca membru al juriului in cea mai inalta copetitie din Franta.

Echipa Romaniei este formata din membri ai asociatie Asprogast (Asociatia Profesionistilor din Gastronomie) - presedinte al asociatiei Nejloveanu Niculae: Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucuresti) si Adriana Ibrea (Delice International, Campina)

A doua editie al concursului European Catering Cup va avea loc la Lyon, ca parte a SIRHA ( Expozitia Internationala a Hotelurilor, industriei de Catering si Alimentatie ). Acest concurs are ca scop crearea unui impuls in catering, prin cautarea de inspiratii culinare noi.De asemenea, a adunat in acelasi loc cei mai buni profesionisti din industria de catering, cu scopul de a facilita şi promova cateringul in evenimente gastronomice.

Echipele participante provind din tari cu traditie in gastronomie: Romania, Franta, Italia, Spania, Brazilia, Elvetia, Luxemburg, Portugalia, Turcia, Japonia si Coasta de Fildes.

Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat ( aranjat) dintr-o parte ( in fata publicului). Elementele decorative pentru bufet vor fi pregătite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de către candidați.

Meniul este prestabilit de catre organizatori. Toate echipele concurente, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca preset cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul consta in foret noire.

Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro.

Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1218

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1264

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1296

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1234

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1395

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1534

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1992

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1601

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1541

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1465

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1637

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1879

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3829

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3151

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6228