Mariana Mircea pune asistaţii social să adune cadavre cu mâna (document)

Cernavoda_curatenie_Mariana_Mircea.jpgPrimarul Mariana Mircea vrea să îi pună pe beneficiarii de venit minim garantat să adune animalele moarte din oraş cu mâna. Aşa stipulează un proiect de hotărâre pe care primăriţa a vrut să-l introducă în consiliu în şedinţa ordinară de luni, 31 ianuarie.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de lucrări de interes local pe anul 2011 a fost respins de consilierii locali cernavodeni. Reprezentanţii Consiliului Local Cernavodă care s-au opus iniţiativei primăriţei Mariana Mircea sunt de părere că unele dintre prevederile stipulate în proiect sunt inumane. „Culmea curăţeniei" ar fi, în viziunea edilului din Cernavodă, ca localnicii beneficiari de venit minim garantat în baza Legii nr. 416/2001 să adune cadavrele animalelor moarte pe care le găsesc la marginea străzii cu mâna. Operaţiunea este prevăzută la punctul nr. 2 din Anexa privind Planul de lucrări de interes local pe anul 2011. Obiectivul prevede „Curăţat manual rigole pe străzile: Răzoarelor, Fundătura Răzoarelor, Viilor (...)", iar în coloana privind acţiunile şi măsurile întreprinse primarul iniţiator al proiectului precizează: „Se efectuează pe o porţiune de 0,75 m lângă borduri, spre axul median al străzii, adunarea materialelor rezultate de la măturat şi a celorlalte obiective aruncate - inclusiv animale moarte şi încărcarea lor în mijloace de transport". Cam aşa ar vedea deci Mariana Mircea efectuarea orelor de muncă de către beneficiarii de venit minim garantat. Deşi la alte puncte se precizează şi echipamentele (uneltele) cu care se pot efectua lucrările, la acest punct nu se aminteşte de niciun astfel de obiect, ce să mai vorbim de echipament de protecţie. Cu alte cuvinte, beneficiarii de venit minim garantat n-au decât să se îmbolnăvească de la hoiturile colectate şi n-au decât să-şi dea banii primiţi pe medicamente, asta dacă le sunt de ajuns să se vindece de molimele luate prin manipularea cadavrelor. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza proiectul de hotărâre iniţiat de primăriţă, cât şi anexa privind colectarea manuală a cadavrelor de animale.

Lucrări luate de la SRL pentru a-l falimenta

Se pare că motivul pentru care Mariana Mircea intenţionează să repartizeze aceste lucrări către beneficiarii de venit minim garantat ar fi falimentarea SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii consiliului local care s-au opus proiectului. Societatea a fost fondată de Consiliul Local Cernavodă anul trecut pentru a-i prelua pe angajaţii primăriei de la serviciul de salubrizare, spaţii verzi etc şi pentru a-i salva de la concediere. Se pare că primarul oraşului Cernavodă s-a răzgândit între timp, intenţia sa fiind acum, potrivit reprezentanţilor Consiliului Local Cernavodă, să externalizeze aceste servicii de utilităţi publice către operatori privaţi. Consilierii locali aduc în susţinerea acestei ipoteze faptul că suprafeţele trecute în anexa de lucrări pe care Mariana Mircea ar fi vrut să le încredinţeze beneficiarilor de venit minim garantat au fost luate din sarcina SRL-ului care i-a preluat pe cei peste 200 de angajaţi ai primăriei. Precizăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la colectarea manuală a cadavrelor şi cu privire la ipoteza privind falimentarea SRL-ului, însă nu a răspuns apelurilor noastre.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 487

Firme Constanța. Decizii importante în Next Book SRL

05 Feb 2024 522

Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cu ocazia Zilei Culturii Naționale

14 Jan 2024 644

MINAC De ZIUA DOBROGEI, a fost lansat volumul de studii istorice „Constanța – Istorie, vecinătate, multiculturalitate ”

16 Nov 2023 998

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 noiembrie 2023

08 Nov 2023 1148

CN CF CFR SA - Sucursala regională CF Constanța achiziționează lemn de foc (DOCUMENT)

14 Oct 2023 750

Fost primar al orașului Cernavodă, în instanță cu Prefectura Constanța pentru recuperarea indemnizației de consilier local

10 Oct 2023 1091

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2023

18 Sep 2023 1129

Eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu, la Cumpăna (VIDEO)

15 Jan 2023 1405

2022 Retrospectiva dosarelor care au marcat justiția din Constanța!

30 Dec 2022 1523

Cum motivează judecătorii achitarea definitivă a Marianei Mircea, fost primar din Cernavodă!

24 Dec 2022 1670

Oficial! Mariana Mircea, fost primar din Cernavodă, achitată definitiv!

22 Dec 2022 1879

Fost primar din județ, trimis în judecată de DNA, achitat! Pronunțarea în apel, amânată

25 Nov 2022 1383

Fost primar din județul Constanța, achitat într-un dosar DNA! Curtea a amânat decizia finală pentru 24 noiembrie

03 Nov 2022 1628

Sucursala Regională CF Constanța achiziționează lemne de foc (DOCUMENT)

19 Oct 2022 1202