„„O măsură anti competitivă” Mazăre obligă cluburile din Mamaia să-şi urce animatoare pe carul alegoric. Pe banii lor

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, ieri, un proiect de hotărâre privind adoptarea unui set de măsuri de stimulare a turismului în staţiunea Mamaia. Este vorba despre proiectul prin care cluburile din Mamaia sunt obligate să-şi confecţioneze, „cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric” şi, de asemenea, să participe, „în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Municipiului Constanţa”. Potrivit proiectului, carul alegoric va avea o lungime minimă de opt metri, iar atmosfera va fi întreţinută de cel puţin şase animatori (oare) (!). Proiectul a dat naştere unei divergenţe de opinii în CLM, liberalul Radu Matei declarând că, în opinia sa, această iniţiativă este „o măsură anti competitivă pentru că ridică foarte mult standardul de intrare pe piaţa de cluburi şi forţează un operator economic să facă o investiţie pe care el o consideră a nu fi benefică afacerii lui”.
În stilul caracteristic, primarul Radu Mazăre nu a întârziat cu replica de „miştocăreală: „Adică eu mă îmbrac în toate hainele, mă scălâmbăi pe la toate televizoarele de plăcere?!?”. „Anul trecut am ţipat eu la ei. Acum am zis că nu mai are sens să răcnesc, le-am spus că le dau hotărâre de consiliu şi asta-i viaţa”, a explicat edilul şef. În continuare, primarul a susţinut că „dacă fiecare priveşte prăvălia lui individual nu se ajunge la ceea ce am reuşit să ajungem cu Mamaia”. Amintim aici că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, am prezentat în paginile cotidianului Ziua de Constanţa un fotoreportaj din care reieşea clar că minunata staţiune Mamaia este caracterizată încă de gunoaie şi şantiere.
 
„Pe dumneavoastră nu v-a obligat nimeni, domnule primar”
 
Şeful administraţiei publice locale consideră că aşa se face turismul. „Diferenţa este că el (n.r. - proprietarul clubului) câştigă bani din reclama pe care eu o aduc acolo, iar eu nu câştig nimic. Aşa considerăm noi că se face turism în staţiunea Mamaia. În Mamaia atragem turişti prin organizarea unui carnaval. Atunci, şi domnul, prin investiţie privată, să vină şi să susţină”, a afirmat Mazăre.
La finalul şedinţei, primarul Constanţei a declarat că intervenţia consilierului PNL Radu Matei, care a solicitat în mod expres ca patronii cluburilor să nu fie obligaţi să îşi confecţioneze care alegorice pe care să defileze animatoare, l-a amuzat. Mazăre a menţionat şi că nu vrea să mai vadă, vara aceasta, „două speriate, două leşinate pe carul alegoric”.
Liberala Ana Marcu i-a atras însă atenţia primarului asupra unui aspect deosebit de important şi anume că dacă el se costumează în fel şi fel de personaje şa tot soiul de evenimente, o face benevol, nu pentru că i s-ar impune: „Pe dumneavoastră nu v-a obligat nimeni, domnule primar”, a subliniat consilierul PNL.
De menţionat este şi că social democratul Mircea Dobre a avut un amendament la acest proiect de hotărâre, solicitând renunţarea la unele dintre măsurile coercitive pentru acele cluburi care nu se supun hotărârii CLM.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorin Anghel

27 Mar, 2013 00:34

ai uitat cand a zis mazare anul trecut ca sunt o groaza de cluburi care vor sa vina aici in mamaia, dar nu au unde? deci dupa mine cei care nu isi permit pot sa plece, pentru ca vin alti care ar da totul pentru un loc in statiune mamaia..asta se numeste zgarcenie, vrei profit dar sa investesti nu vrei. iar profiturile de pe urma unui club pe timpul verii in mamaia, sunt ENORME credeti-ma.

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1310

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1586

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 425

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1101

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 634

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 743

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 617

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1106

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 522

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 561

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 485

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 473

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 557

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 433

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 542