Gheorghe Frigioi - „Am trimis notificare la minister“ Lucrările de la noua grădiniţă din Crucea, stopate fără explicaţii

După mulţi ani în care a căutat soluţii şi a bătut la porţile mai multor ministere, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, reuşise să vadă, în sfârşit, un proiect de suflet devenit realitate. Este vorba despre construcţia unei grădiniţe pentru cei mai mici locuitori ai comunei Crucea. Proiectul este extrem de necesar, deoarece, în prezent, actuala grădiniţă funcţionează în sediul unei şcoli vechi. Investiţia, realizată prin cofinanţare guvernamentală, ar fi trebuit să demareze încă de acum câţiva ani, însă piedici au fost multiple, astfel că abia de câteva luni constructorul a putut începe lucrarea.
 
Numai că bucuria dascălului aflat în fruntea administraţiei publice locale de la Crucea nu a durat mult, de câteva săptămâni, lucrările de la acest important obiectiv fiind stopate de firma care se ocupa de ridicarea lui. „Din primăvară au demarat lucrările pentru construirea noii grădiniţe în apropiere de biserica din satul Crucea. Ne-am bucurat, pentru că, la început, ritmul lucrărilor a fost unul foarte bun, însă, de câteva zile, firma care se ocupă de efectuarea acestora a stopat munca. Fără nicio explicaţie. Le-am solicitat să ne explice de ce nu mai lucrează şi ne-au promis că vor relua activitatea, însă nu au făcut-o nici până acum. Am trimis mai multe notificări la ISJ, însă nu ni s-a răspuns până acum, astfel că am trimis o astfel de notificare şi la minister. Licitaţia a fost organizată de către minister, iar câştigătoare a fost declarată o firmă din Brăila“, a explicat primarul Gheorghe Frigioi. Noul sediu al instituţiei de învăţământ ar fi trebuit să fie unul care să satisfacă nevoile actuale ale comunităţii locale. Proiectul acestei grădiniţe cuprinde două săli de clasă, locuri de joacă, o sală pentru activităţi festive, un cabinet medical şi grupuri sanitare adecvate micuţilor. Construcţia ar fi trebuit să fie gata într-un an de la demararea lucrărilor.
 
În altă ordine de idei, o altă investiţie importantă a primarului Gheorghe Frigioi este aceea de reabilitare şi extindere a sediului Primăriei din localitate. „Din fericire, aici nu avem probleme cu lucrările, constructorul şi-a luat treaba în serios. Aproximativ 90% din totalul lucrării este finalizat. În prezent, se lucrează la finisaje. În septembrie, ne vom muta şi noi la «casă nouă», înapoi la sediul nostru“, a precizat primarul Gheorghe Frigioi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 444

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 518

Cumpărări directe Constanța AX Perpetuum Impex a bătut palma cu Primăria Crucea. Ce servicii va presta firma? (DOCUMENT)

13 Apr 2024 526

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 509

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 478

Proiect finanțat prin PNRR Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

22 Mar 2024 639

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 590

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 673

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 765

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 531

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1176

A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

06 Feb 2024 1041

Cumpărare directă Constanța Proiect Group va gestiona sistemul de iluminat public în Crucea (DOCUMENT)

31 Jan 2024 564

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 844

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1068