Municipiul Constanţa aderă la Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice de Artă

Consilierii locali municipali vor aproba luni, 27 noiembrie, aderarea municipiului Constanţa Ia Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice de Artă din România. Aleşii locali vor aproba şi cotizaţia anuală în cuantum de 0,02 lei/locuitor.

Asociaţia Zonelor Istorice (ALZIAR) este o organizaţie nonguvernamentală care are ca obiectiv principal protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2004, la iniţiativa Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Asociaţiei Franceze a Oraşelor şi Regiunilor de Artă şi Istorie şi a Oraşelor cu Zone Protejate, precum şi a municipiilor Alba Iulia şi Târgovişte. De asemenea, este membră în Biroul de Conducere al Asociaţiei Europene a Oraşelor şi Regiunilor Istorice cu sediul în Norwich, Anglia.

Asociaţia are în prezent 42 de membri, respectiv 14 consilii judeţene (Alba, Argeş, Bistriţa Năsăud, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vaslui) şi 28 de primării de municipii, oraşe şi comune istorice (Alba Iulia, Arad, Brăila, Curtea de Argeş, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râşnov, Sighişoara, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Turda şi altele).

Printre obiectivele ALZIAR se numără: sensibilizarea locuitorilor la conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului istoric şi cultural prin punerea în practică a unor acţiuni şi mijloace specifice; crearea unui serviciu educativ pentru publicul tânăr; dezvoltarea unei strategii pentru întâmpinarea şi formarea publicului (expoziţii permanente/temporare, pliante, broşuri, documente audio-vizuale); preluarea şi punerea în valoare a experienţei şi exemplelor de bună practică în materie de restaurare a patrimoniului, de dezvoltare urbană şi amenajare a teritoriului la nivel local, regional, naţional şi internaţional, în relaţie cu ministerele interesate; utilizarea în realizarea obiectivelor şi în organizarea şi urmărirea activităţilor promovate a unui personal calificat şi certificat de Ministerul Culturii şi Cultelor; organizarea unor activităţii de formare şi specializare pentru cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric şi cultural, precum şi în domeniul dezvoltării urbane şi amenajării teritoriului, în cadrul convenţiilor de parteneriat cu colectivităţile publice, mişcările de tineret şi de animaţie culturală, alte ONG-uri cu profil similar; consultanţă pentru elaborarea de proiecte pentru atragerea de finanţări externe.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adevărata miză pentru români era intrarea în Schengen cu granițele terestre Stelian Ion, deputat USR Constanța, despre ce înseamnă pentru România aderarea parțială?

08 Jan 2024 1038

Condamnare în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia! Suspecta a bătut palma cu procurorii DNA Suceava!

25 Sep 2023 1080

Primăria Cumpăna „Este o bucurie!”. Un nou pas făcut pentru înființarea transportului metropolitan

04 Feb 2023 1623

Protest în benzinării la Constanța după votul negativ acordat de Austria la decizia de aderare a României la spațiul Schengen (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Dec 2022 2042

Președintele Klaus Iohannis „Am exprimat încrederea că vom putea conta pe sprijinul Franței pentru deblocarea procesului de aderare a țării noastre la Schengen“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2022 1337

Afaceri cu fier vechi! 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel

06 May 2021 3810

Municipalitatea, membră a Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

27 Sep 2019 1269

Pompier trimis în judecată în dosarul creditelor cu acte false. Ce au decis judecătorii

15 Aug 2019 2133

Senatorul Ştefan Mihu a vorbit în Parlament despre problema Spaţiului Schengen

04 Apr 2019 1709

Constanța. Bărbat, urmărit internaţional pentru aderarea la un grup infracțional organizat și furt calificat în Austria, reținut de agenți

27 Jun 2018 1375

Urmărit internațional din Tuzla, prins de polițiștii constănțeni. Cum acționa bărbatul

25 Jun 2018 2271

Șeful diplomației de la Ankara acuză UE că „umilește“ Turcia

15 Aug 2016 1760

Austria amenință că va boicota aderarea Turciei la UE. Află motivul!

07 Aug 2016 1703

Brexit Cioloș, Isărescu și liderii partidelor, chemați la Cotroceni pentru o nouă rundă de consultări

30 Jun 2016 1800

De ce a aderat Marea Britanie la UE? Un serial britanic ne prezintă motivele într-un mod amuzant (video)

27 Jun 2016 2405