Nu mai sunt săli? Cinci ani de când Consiliul Local Constanţa se reuneşte în hoteluri

cap_4.jpgAu trecut aproximativ cinci ani de când Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a început să-şi ţină şedinţele în locuri care mai de care mai... nonconformiste: hoteluri şi săli de restaurant. Ca şi cum Primăria Constanţa n-ar funcţiona într-un sediu. Ca şi cum se terminaseră toate sălile instituţiilor publice din Constanţa. Motivul invocat de cele mai multe ori este acela că Primăria nu are spaţii, că nu beneficiază de o sală potrivită pentru derularea şedinţelor de CL. De altfel, să ne amintim că, până în august 2007, şedinţele Consiliului Local se ţineau în Cazinoul din Constanţa, clădirea emblematică a oraşului port, singura în stil Art Nouveau din Constanţa, inaugurată în 1911.

Ulterior, aleşii locali au început să se reunească, lună de lună, fie la Hotel Mamaia, în sala de restaurant, acolo unde, nu de puţine ori, turiştii au fost văzuţi luându-şi masa de prânz, fie în Hotelul Malibu, al cunoscutului om de afaceri Costică Zelcă. Cine este Costică Zelcă şi de ce tocmai aici au loc şedinţele Consiliului Local? SC Stop SRL, firma administrată de Zelcă, a ridicat, în 2007 şi 2008, blocurile de la ieşirea din staţiunea Mamaia, pe terenul cumpărat de la beneficiara retrocedărilor „cu cântec", SC Holland Development.

sedinta_cl_-_sedinta_consiliul_local.jpg

Acţionarii firmei sunt Costică şi Silvia Zelcă - 50%, restul afacerii aparţinând firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în majoritatea afacerilor despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numiţilor apropiaţi ai lui Mazăre. Holland Development Group, administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, a intrat în posesia unui teren în urma dispoziţiei 3332 din 9 decembrie 2003, semnată de primarul Radu Mazăre. „În spatele" Holland Development Group mai stă şi celebra retrocedare din parcul Tăbăcărie, pe terenul pe care s-a înălţat mai târziu City Park Mall. SC Stop SRL, firma lui Zelcă şi a soţiei sale, Silvia, a cumpărat terenul în 2007, prin contractul de vânzare-cumpărare 9185. În patrimoniul afacerilor lui Zelcă se află, de asemenea, hotelul Oxford.

De ce nu solicită Consiliul Local Constanţa ca şedinţele sale să se desfăşoare în sediul Prefecturii Constanţa, atâta vreme cât Sala Remus Opreanu este liberă şi disponibilă? De ce este nevoie ca şedinţele forului decizional local să aibă loc în spaţii precum hotelurile, locurile destinate cu precădere turiştilor şi mai puţin evenimentelor de interes public?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1224

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1499

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 415

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1075

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 621

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 729

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 599

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1084

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 504

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 549

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 476

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 464

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 542

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 426

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 532