Editorial Teroarea din Primăria Constanţa. Cine-l îndeamnă pe Decebal Făgădău?


 
Luni, ca să-i meargă bine toată săptămâna, la doar câteva zile după ce a depus jurământul, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a dat nişte lovituri de nu le venea a crede nici constănţenilor, nici celor din Primărie, nici celor care au primit loviturile.
 
Aşa se face că Făgădău a anunţat public că unii vor pleca din Primărie... şi, după ei, urmează alţii.
Și nu unii dintre cei de care nu a auzit nimeni. Ci dintre cei ce păreau de neclintit. Care, dintr-o mişcare de condei, făceau şi desfăceau totul în Primăria Constanţa şi, desigur, în Constanţa.
 
Sub pretextul „Trebuie să construim o echipă şi de aceea am anunţat două seturi de măsuri”, Decebal Făgădău a început curăţenia din administraţia publică locală. Şi teroarea, totodată, în Primărie nimeni nemaifiind sigur de ziua de mâine. „Am încetat colaborarea cu următorii: Mădălina Vascu Laciu (directorul executiv al Direcţiei Servicii publice), Aurora Traşcă (Direcţia de Gospodărire comunală), Liviu Pătraşcu (Direcţia Relaţii internaţionale şi organizare evenimente), Ionuţ Pripişi (şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa şi adjunctul Poliţiei Locale) şi Daniel Bratu (şeful Poliţiei Locale Constanţa), dar nici Sânziana Ene (şef la Serviciul Autorizare agenţi economici) nu mai este în echipă”, a spus, acum două zile, Făgădău.
 
Acum urmează alţii, care stau ca pe ghimpi de dimineaţă până seara. Dimineaţa se gândesc că pot fi demişi azi, seara, că pot fi demişi mâine.
Şi din categoria asta fac parte, în clasamentul lui Făgădău, alţii care sunt pe „lista gri”. „Le-am atras atenţia câtorva colegi că în perioada următoare vreau de la ei o implicare mai mare în activitatea municipalităţii şi că mă aştept la punctualitate, corectitudine, seriozitate şi integrare în echipă: Jenica Munteanu, Cristina Itoafă, Dezideriu Dudaş şi Mihaela Nache, care conduce activitatea Poliţie Locale în staţiunea Mamaia“. Cu lista asta, cu tronsonul II, şi-a încheiat Decebal Făgădău pledoaria pro corectitudine în Primărie.
 
Și totuşi... De ce o face tocmai acum Făgădău? De ce-i elimină pe cei din echipa lui Radu Mazăre? Cine-l învaţă? Pentru că am dubii că ar putea să o facă din proprie iniţiativă. Mai trebuie să ne gândim că unii dintre cei eliminaţi pot face coadă la denunţuri la toate instituţiile statului. Pentru că ştiu multe.
 
Și mai este ceva: sigur toţi vor face plângeri prin instanţe, unii chiar vor câştiga şi se vor întoarce la vechile locuri de muncă. Iar Primăria, din banii de la buget, le va plăti şi cheltuielile de judecată, şi salariile pierdute cât nu au mai fost angajaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cmm

18 Jul, 2016 12:34

Este strigator la cer cata coruptie exista.....in tara ta mori cu dreptatea in mana!

Iuri

30 Jun, 2016 17:53

Felicitari domnule Emilian Andrei, bun articol, intresant si bine de stiut.Salutari din Dunkerque _Franta

Zabulica Ionel

29 Jun, 2016 12:13

Felicitari domnule primar Decebal Fagadau, curatenia trebuie continuata si dusa pana la capat. Numai cu 6 demiteri nu se face primavara in Constanta. Succes!

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 505

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 618

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4429

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 932

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2410

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1457

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1622

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 955

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1665

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1549

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1873

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1085

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1075

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 969

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1361