Dosar „patat" la Constanta - inceput nou la Bucuresti Judecatorul Draguinea cere delegarea la alta instanta

cap_8.jpgJudecătoarea Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, în prezent cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri disciplinare grave, vrea să plece de la Constanţa. Cu dosarul „pătat" parţial de declanşarea acţiunii disciplinare în CSM ca urmare a sesizării venite din partea Curţii de Apel Constanţa, magistratul s-a adresat Consiliului, solicitând să i se aprobe detaşare de la Tribunalul Constanţa la Tribunalul Bucureşti.

În acest context, nu este deloc de trecut cu vederea faptul că, la momentul de faţă, pe rolul CSM încă se mai află acţiunea disciplinară declanşată faţă de fostul preşedinte al Tribunalului Constanţa, acţiune în care judecătoarei i se impută „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile". Acţiunea a venit în urma unei sesizări făcute de Curtea de Apel Constanţa, la sfârşitul lunii octombrie 2009, către CSM, prin care se aduceau la cunoştinţa Consiliului gravele abateri ale judecătoarei Doina Drăguinea. După cum se arăta într-un comunicat de presă al Curţii de Apel, Doina Drăguinea era acuzată că a redactat cu mult peste termenul legal un număr considerabil de hotărâri judecătoreşti, situaţia durând de cel puţin trei ani, însă fiind ascunsă de însuşi magistratul în discuţie. Astfel, se mai arăta în comunicat, fostul preşedinte al Tribunalului ar fi încercat să-şi ascundă „restanţele", prezentând o situaţie neconformă realităţii. În calitate de preşedinte de instanţă la vremea respectivă, magistratul în discuţie era cel care avea sarcina de a transmite situaţia redactărilor către Ministerul Justiţiei. În mod suspect, când venea vorba de propriile hotărâri ce aşteptau să fie redactate, pe judecătoare părea să o lovească brusc amnezia. Iar în aceste condiţii, magistratul pare acum să se fi decis să lase în urmă nu numai Constanţa, dar şi reputaţia nu tocmai intactă de care se bucură la instanţă şi să îşi continue în altă parte activitatea profesională, unde nu o cunoaşte nimeni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 797

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 538

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 471

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 355

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 417

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 753

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 487

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 431

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 423

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 505

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 496

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 538

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 535

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 757

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 383