Recursul profesorului de handbal Vasile Cordos a fost respins

Procurorii au solicitat majorarea pedepsei la peste trei ani de inchisoare cu executare

Acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora, el a fost initial condamnat la doi ani si opt luni cu suspendare * Nemultumit de pedeapsa primita, Cordos a inaintat apel la Tribunal, apoi recurs la Curtea de Apel Constanta * In acelasi timp, reprezentantul Parchetului a declarat si el recurs

Judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au dat, ieri, pronuntarea in cazul profesorului de handbal de la CSS 1, Vasile Cordos, acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora. Infractiunea s-a comis cu aproximativ un an in urma si, la vremea respectiva, povestea a facut multa valva prin oras. In acelasi timp, Cordos a stat aproximativ patru luni la arest. Procesul lui a avut loc la Judecatoria Constanta, in urma caruia instanta de judecata l-a condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare. Nemultumit de sentinta primita, Cordos a inaintat apel la Tribunal, care i-a fost respins. Profesorul nu s-a dat batut si a declarat recurs la Curtea de Apel. In alta ordine de idei, reprezentantul Parchetului a declarat si el recurs, solicitand majorarea pedepsei la peste trei ani de inchisoare cu executare. Din rechizitoriul intocmit de catre procurorii constanteni a reiesit ca Vasile Cordos a sedus o eleva de la Clubul Scolar Sportiv 1, in speta pe Emilia Dorina Ieremie, in varsta de 16 ani, pe care a dus-o la cabana lui de pe malul lacului Lazu. Conform declaratiilor existente la dosar, pe data de 19 iulie 2001 si pe 24 iulie 2001 a intretinut relatii sexuale cu aceasta. Barbatul a declarat, la vremea respectiva, ca s-a apropiat afectiv de fata atunci cand au fost intr-un turneu sportiv la Baia Mare. Profesorul a mai declarat ca nu a insistat si nici nu a obligat-o pe fata sa intretina raporturi sexuale cu el si ca aceasta a fost optiunea ei. Totodata, antrenorul a spus ca Emilia stia ca el era casatorit. De asemenea, pe parcursul investigatiilor s-a mai stabilit ca fata isi mintea parintii ca pleaca la antrenament pentru a se putea intalni cu acesta. Dupa o anumita perioada de timp, mama fetei a aflat de aventura fiicei sale si a facut reclamatie la Politie. Dupa efectuarea examenului medico-legal a reiesit ca minora fusese dezvirginata recent. In cadrul recursului desfasurat la Curtea de Apel Constanta, avocatul lui Cordos a sustinut ca profesorul nu este vinovat de acuzatiile care i se aduc si a solicitat achitarea clientului sau. El a afirmat ca cei doi s-au indragostit unul de celalalt, iar in timpul relatiei lor, Cordos era deja despartit de sotia lui. Aparatorul a incercat sa scoata in evidenta faptul ca inculpatul nu era antrenorul direct al fetei, deci nu ii era profesor si nu se incadreaza in textul legii. De asemenea, s-a mai precizat ca in sport se intampla foarte des ca antrenorii sa se casatoreasca cu elevele lor, fiind o practica in domeniu. In urma pronuntarii de ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au admis recursul declarat de Parchet si au respins ca nefondat recursul inculpatului. De asemenea, a fost casata si inlaturata aplicatia art. 86 din Codul Penal si art. 359 din Codul de Procedura Penala, hotararea fiind definitiva.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 662

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 879

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 899

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 650

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 833

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 656

Handbal CSM Constanța a făcut spectacol cu CSU din Suceava, bifând al 19-lea succes stagional (GALERIE FOTO)

13 Apr 2024 865

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 691

Volei Turneul de promovare în Divizia A1, găzduit de Medgidia (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 929

CS Medgidia Antrenorul Ionuț Deli-Iorga, sărbătorit de jucători și fani după victoria de la Făgăraș (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Apr 2024 1469

Handbal CSM Constanța, victorie la 17 goluri diferență!

06 Apr 2024 1202

CSM Constanța. Pe urmele tatălui! Răzvan Florea - premiul fair-play în 2004. După 20 de ani, fiul său, Ștefan - premiu la handbal (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 1328

Handbal județul Constanța Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 1562

Handbal Transfer important! Internaționalul Andrei Buzle va juca la CSM Constanța

31 Mar 2024 1042

Handbal CSM Constanța, a opta victorie consecutivă în Liga Națională (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 818