CSM Constanța. Pe urmele tatălui! Răzvan Florea - premiul fair-play în 2004. După 20 de ani, fiul său, Ștefan - premiu la handbal (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Ștefan Florea s-a calificat cu echipa handbaliștilor născuți 2011-2012 și mai mici de la CSM Constanța la turneul semifinal al Campionatului Național de juniori 4.
 
Ștefan Florea, fiul cel mic al lui Răzvan Florea (medaliat olimpic la natație în 2004), duce mai departe tradiția sportivă a familiei și face handbal la CSM Constanța.
 
Înainte, Ștefan a practicat înotul la nivel de competiție, a cucerit și medalii în bazin, dar handbalul i-a plăcut mai mult și s-a oprit la această disciplină, la care se remarcă meci de meci. Recent, s-a calificat cu echipa handbaliștilor născuți 2011-2012 și mai mici de la CSM Constanța la turneul semifinal al Campionatului Național de juniori 4! Echipa de pe litoral a obținut această performanță după evoluția la Faza pe Euroregiune a întrecerii, disputată la Medgidia, la care CSM Constanța a ocupat locul trei, din opt echipe participante. 
 
Diploma de jucător al meciului     
 
Purtător al tricoului cu numărul 88, Ștefan Florea a avut evoluții notabile la Medgidia, marcând 27 de goluri și primind și un premiu, diploma de jucător al meciului. În tribune, părinții micului handbalist, Oana și Răzvan Florea, au trăit cu bucurie fiecare meci al băiatului lor. De-a lungul fazei pe Euroregiune de la Medgidia, Oana Florea a postat mai multe mesaje, exprimându-și satisfacția pentru evoluțiile lui Ștefan și ale colegilor săi de la CSM Constanța.     
 
„Sunteți o echipă frumoasă“

„Fix acum 20 de ani, tatăl lui era răsplătit cu premiul pentru Fair-play, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru o declarație dată după o finală olimpică disputată atât în bazin, dar mai ales pe marginea lui. Astăzi, sunt bucuroasă că lui Ștefan nu trebuie să îi explic în prea multe cuvinte ce înseamnă «fair-play». Îl simte și îl aplică, mai ales în viața de sportiv. I guess it just runs in his DNA. Kudos daddy for your genes. Haideți să ne bucurăm de copiii noștri și de sport și să le păstrăm pe ambele pure, cât mai mult cu putință! Felicitări echipei și antrenorului pentru calificarea la faza semifinală! Bravo, copii, sunteți o echipă frumoasă din toate punctele de vedere!“, a punctat Oana Florea.
 
Bronz olimpic în 2004
 
În 2004, Răzvan Florea a obținut medalia de bronz la 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Atena, după americanul Aaron Peirsol și australianul Markus Rogan. Aceasta a fost prima medalie olimpică din istoria înotului masculin românesc. Constănțeanul a fost aproape de a obține chiar argintul, atunci când s-a pus problema descalificării lui Peirsol, pentru o întoarcere neregulamentară. Sportivul de la CS Farul Constanța a avut o atitudine de fair-play în această situație, declarând că el a obținut atât cât merita, și anume bronzul. Pentru această declarație, Răzvan Florea a primit ulterior premiul „Fair-Play și Toleranța în Sport“, distincție acordată la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai județului Constanța din 2004.

 
În această poveste, șofer desemnat și bucătar 
 

Mama lui Ștefan Florea a subliniat cât de important este sportul pentru un copil și câștigurile pe care le aduce. „E fericit că au câștigat! Se bucură că a obținut diploma de cel mai bun jucător! Se bucură că echipa s-a calificat în semifinale. Și noi ca părinți suntem fericiți, dar din motive puțin diferite. Ne bucurăm că a aflat ce înseamnă rezistența, determinarea și sacrificiul. Ne bucurăm că a ajuns să știe să treacă peste durere cu zâmbetul pe buze. Ne bucurăm că a învățat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. Nu asta ne dorim cu toții copiilor noștri, ca părinți? Da, asta face sport copilului tău, și multe altele care nu pot fi exprimate în cuvinte. Este o situație de câștig-câștig. Nu pentru a adăuga argumentul de sănătate. Asta e doar cireașa de deasupra. Felicitări antrenorului Denis Ali, pentru că i-ai arătat calea și l-ai făcut să iubească acest sport! Felicitări, tati, pentru gene grozave! Eu sunt doar șoferul desemnat și bucătarul în această poveste“, a menționat Oana Florea.
 
„Creștem împreună“
 
Antrenorul Denis Ali crește profesional odată cu micii săi elevi. „Împreuna creștem încet-încet și când zic împreună mă refer și la mine bineînțeles, pentru că și eu sunt tot la «mini/j4» ca nivel de antrenor și învăț de la copii la fel de mult pe cât sper că învață și ei de la mine... Sunt norocos că am nimerit un grup atât de frumos și loial la J3 și J4, pentru că loialitatea, încrederea și șansa fac parte din joc. Mulțumesc părinților pentru încredere și CSM Constanța pentru susținere“, a punctat tânărul tehnician.
 
Trei victorii în patru meciuri
 
La turneul de la Medgidia, CSM Constanța a câștigat trei dintre cele patru meciuri susținute, înregistrând următoarele rezultate: 23-9 cu HC Junior BB Buzău, 19-22 cu HC Omer și 33-12 cu LPS Brăila, în Grupa B, și 28-16 cu ACS Viitorul Galați, în finala mică a turneului, clasare care i-a asigurat prezența în faza următoare a competiției, la nivel național.
 
Radu Gruiu, golgeterul turneului
 
La doar un an de când a început handbalul, Radu Guiu a fost golgheterul turneului, cu 30 de goluri! Ștefan Panaitescu, care a evoluat până de curând la minihandbal, a fost desemnat extrema dreaptă a turneului. Evoluții notabile și pentru Ștefan Florea, autor a 27 de goluri, și Victor Moroșanu, care este încă de vârsta minihandbal, fiind născut în 2013. Ceilalți jucători ai lotului antrenat de Denis Ali sunt: portarii Matei Chilianu, Ștefan Iliescu și Ianis Iorganda, Eren Murtaza, Matei Nicolae, Andrei Paceagiu, Sebastian Sapariuc, Ștefan Neagu, Petru Givelegian, Iustin Gutuleanu, Ayan Sulus, Paul Niculcea, Cocoloș David și Niculache Vlad (portar).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Oana Florea, CSM Constanța Handbal) și Sorin Danielciuc
 
Citește și:
 
Handbal județul Constanța
Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)


CSM Constanța
Fiul cel mic al medaliatului olimpic Răzvan Florea a trecut de la natație la handbal. „Îi place maxim“ (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 1088

Handbal CSM Constanța, final de sezon. Contra ACS HC Buzău 2012, cei mai tineri handbaliști din lot au marcat 14 goluri

23 May 2024 684

CSM Constanța Cicliștii, pe podium la prima etapă a Cupei României de Șosea. Au avut de înfruntat o competiție acerbă (GALERIE FOTO)

23 May 2024 475

Ce decizii a luat CSM pentru Judecătoria Constanța, Judecătoria Mangalia și Judecătoria Medgidia

22 May 2024 519

CSM Constanța, călătorie prin parcurile și cartierele din municipiu. „Ne-am încărcat cu foarte multă energie de la copii!“ (GALERIE FOTO)

22 May 2024 776

Volei După un sezon de vis la CSM Constanța, David Dinculescu va juca la unul dintre marile cluburi ale Europei! (GALERIE FOTO)

20 May 2024 722

Handbal. Un sezon extraordinar! George Buricea - „Sunt fericit de cât de frumos a crescut CSM Constanța“

20 May 2024 768

CSM Constanța Atletul David Ciolpan, două medalii de aur și record personal la Abu Dhabi (GALERIE FOTO)

20 May 2024 599

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 621

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 519

Box Alexandru Buleu și Erson Huseim, de la CSM Constanța, învingători în Cupa României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 694

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 705

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 690

Halterofilii de la CSM Constanța, medalii la Cupa României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 475

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii își apără trofeul Cupei României, în turneul Final Four de la București

17 May 2024 585