CSM Constanța. Pe urmele tatălui! Răzvan Florea - premiul fair-play în 2004. După 20 de ani, fiul său, Ștefan - premiu la handbal (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Ștefan Florea s-a calificat cu echipa handbaliștilor născuți 2011-2012 și mai mici de la CSM Constanța la turneul semifinal al Campionatului Național de juniori 4.
 
Ștefan Florea, fiul cel mic al lui Răzvan Florea (medaliat olimpic la natație în 2004), duce mai departe tradiția sportivă a familiei și face handbal la CSM Constanța.
 
Înainte, Ștefan a practicat înotul la nivel de competiție, a cucerit și medalii în bazin, dar handbalul i-a plăcut mai mult și s-a oprit la această disciplină, la care se remarcă meci de meci. Recent, s-a calificat cu echipa handbaliștilor născuți 2011-2012 și mai mici de la CSM Constanța la turneul semifinal al Campionatului Național de juniori 4! Echipa de pe litoral a obținut această performanță după evoluția la Faza pe Euroregiune a întrecerii, disputată la Medgidia, la care CSM Constanța a ocupat locul trei, din opt echipe participante. 
 
Diploma de jucător al meciului     
 
Purtător al tricoului cu numărul 88, Ștefan Florea a avut evoluții notabile la Medgidia, marcând 27 de goluri și primind și un premiu, diploma de jucător al meciului. În tribune, părinții micului handbalist, Oana și Răzvan Florea, au trăit cu bucurie fiecare meci al băiatului lor. De-a lungul fazei pe Euroregiune de la Medgidia, Oana Florea a postat mai multe mesaje, exprimându-și satisfacția pentru evoluțiile lui Ștefan și ale colegilor săi de la CSM Constanța.     
 
„Sunteți o echipă frumoasă“

„Fix acum 20 de ani, tatăl lui era răsplătit cu premiul pentru Fair-play, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru o declarație dată după o finală olimpică disputată atât în bazin, dar mai ales pe marginea lui. Astăzi, sunt bucuroasă că lui Ștefan nu trebuie să îi explic în prea multe cuvinte ce înseamnă «fair-play». Îl simte și îl aplică, mai ales în viața de sportiv. I guess it just runs in his DNA. Kudos daddy for your genes. Haideți să ne bucurăm de copiii noștri și de sport și să le păstrăm pe ambele pure, cât mai mult cu putință! Felicitări echipei și antrenorului pentru calificarea la faza semifinală! Bravo, copii, sunteți o echipă frumoasă din toate punctele de vedere!“, a punctat Oana Florea.
 
Bronz olimpic în 2004
 
În 2004, Răzvan Florea a obținut medalia de bronz la 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Atena, după americanul Aaron Peirsol și australianul Markus Rogan. Aceasta a fost prima medalie olimpică din istoria înotului masculin românesc. Constănțeanul a fost aproape de a obține chiar argintul, atunci când s-a pus problema descalificării lui Peirsol, pentru o întoarcere neregulamentară. Sportivul de la CS Farul Constanța a avut o atitudine de fair-play în această situație, declarând că el a obținut atât cât merita, și anume bronzul. Pentru această declarație, Răzvan Florea a primit ulterior premiul „Fair-Play și Toleranța în Sport“, distincție acordată la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai județului Constanța din 2004.

 
În această poveste, șofer desemnat și bucătar 
 

Mama lui Ștefan Florea a subliniat cât de important este sportul pentru un copil și câștigurile pe care le aduce. „E fericit că au câștigat! Se bucură că a obținut diploma de cel mai bun jucător! Se bucură că echipa s-a calificat în semifinale. Și noi ca părinți suntem fericiți, dar din motive puțin diferite. Ne bucurăm că a aflat ce înseamnă rezistența, determinarea și sacrificiul. Ne bucurăm că a ajuns să știe să treacă peste durere cu zâmbetul pe buze. Ne bucurăm că a învățat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. Nu asta ne dorim cu toții copiilor noștri, ca părinți? Da, asta face sport copilului tău, și multe altele care nu pot fi exprimate în cuvinte. Este o situație de câștig-câștig. Nu pentru a adăuga argumentul de sănătate. Asta e doar cireașa de deasupra. Felicitări antrenorului Denis Ali, pentru că i-ai arătat calea și l-ai făcut să iubească acest sport! Felicitări, tati, pentru gene grozave! Eu sunt doar șoferul desemnat și bucătarul în această poveste“, a menționat Oana Florea.
 
„Creștem împreună“
 
Antrenorul Denis Ali crește profesional odată cu micii săi elevi. „Împreuna creștem încet-încet și când zic împreună mă refer și la mine bineînțeles, pentru că și eu sunt tot la «mini/j4» ca nivel de antrenor și învăț de la copii la fel de mult pe cât sper că învață și ei de la mine... Sunt norocos că am nimerit un grup atât de frumos și loial la J3 și J4, pentru că loialitatea, încrederea și șansa fac parte din joc. Mulțumesc părinților pentru încredere și CSM Constanța pentru susținere“, a punctat tânărul tehnician.
 
Trei victorii în patru meciuri
 
La turneul de la Medgidia, CSM Constanța a câștigat trei dintre cele patru meciuri susținute, înregistrând următoarele rezultate: 23-9 cu HC Junior BB Buzău, 19-22 cu HC Omer și 33-12 cu LPS Brăila, în Grupa B, și 28-16 cu ACS Viitorul Galați, în finala mică a turneului, clasare care i-a asigurat prezența în faza următoare a competiției, la nivel național.
 
Radu Gruiu, golgeterul turneului
 
La doar un an de când a început handbalul, Radu Guiu a fost golgheterul turneului, cu 30 de goluri! Ștefan Panaitescu, care a evoluat până de curând la minihandbal, a fost desemnat extrema dreaptă a turneului. Evoluții notabile și pentru Ștefan Florea, autor a 27 de goluri, și Victor Moroșanu, care este încă de vârsta minihandbal, fiind născut în 2013. Ceilalți jucători ai lotului antrenat de Denis Ali sunt: portarii Matei Chilianu, Ștefan Iliescu și Ianis Iorganda, Eren Murtaza, Matei Nicolae, Andrei Paceagiu, Sebastian Sapariuc, Ștefan Neagu, Petru Givelegian, Iustin Gutuleanu, Ayan Sulus, Paul Niculcea, Cocoloș David și Niculache Vlad (portar).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Oana Florea, CSM Constanța Handbal) și Sorin Danielciuc
 
Citește și:
 
Handbal județul Constanța
Trei echipe de pe litoral, calificate, de pe podium, la turneul semifinal. Distincții la faza pe Euroregiune (GALERIE FOTO)


CSM Constanța
Fiul cel mic al medaliatului olimpic Răzvan Florea a trecut de la natație la handbal. „Îi place maxim“ (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 512

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 479

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 810

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 679

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 543

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 560

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 568

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 455

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 640

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 637

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 499

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 480

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 348

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 480

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 756