CSM Constanța Fiul cel mic al medaliatului olimpic Răzvan Florea a trecut de la natație la handbal. „Îi place maxim“ (GALERIE FOTO)


 
  • La începutul acestui an, juniorii 4 de la CSM Constanța (antrenor, Denis Ali) au câștigat toate cele trei meciuri jucate la Turneul 2 al Campionatului Județean, desfășurat în Sala „Iftimie Ilisei“ din Medgidia.
 
Talentul sportiv cu care a fost dăruit din plin Răzvan Florea, marele campion al Constanței, medaliat olimpic în 2004, la Atena, nu avea cum să nu le fie transmis și celor doi fii ai fostului înotător, Tudor și Ștefan.
 
Tudor, băiatul cel mare, are acum 16 ani și a practicat, precum tatăl său, înotul. În prezent, Tudor nu mai face sport, iar ștafeta în familia Florea este dusă mai departe de mezinul Ștefan (care merge pe 13 ani), handbalist la CSM Constanța. Lui Ștefan Florea i-a plăcut sportul de când se știe. Când era mai mic, avea două discipline favorite, fotbalul și natația, alegând să urmeze competițional înotul, la Atena Sport Club Constanța. A avut și rezultate, a fost și medaliat la Naționale, dar, treptat, un nou sport a început să-și facă loc tot mai aproape de inima sa: handbalul! Astfel că, anul trecut, a decis să treacă definitiv de la natație pe semicerc, începând handbalul, la CSM Constanța. În momentul de față, joacă inter stânga sau centru la echipa de juniori 4 (la care îl are antrenor pe Denis Ali), dar este folosit și la categoria de vârstă superioară, juniori 3.
 
Mingea, printre favoritele sale
 
Răzvan Florea este bucuros că Ștefan e pasionat în mod deosebit de sport, în particular de handbal. „Ștefan a avut mereu mingea printre favoritele sale. Când era mai mic, era cu fotbalul și cu înotul. Pe când avea zece ani, s-a axat pe natație, unde a avut rezultate, era în primii zece la Naționale. Însă a descoperit ulterior că handbalul îi place mai mult și a mers în această direcție. Acum joacă la juniori 4, dar mai prinde și la juniori 3. Îi place maxim ceea ce face, iar acest lucru mă bucură cel mai mult“, a declarat Răzvan Florea. 
 
Pe podium la Naționale
 
La natație, în 2022, Ștefan Florea a avut mai multe rezultate bune. Printre altele, a cucerit medalia de bronz în proba de mixt cu ștafeta băieților de 11 ani la Campionatul Național rezervat copiilor cu vârsta de 10 - 11 ani. La Campionatul Regional, a ocupat locul 2 în proba de 50 metri liber, iar la Campionatul Național de Poliatlon, ștafeta de băieți născuți în 2011, în componența Ștefan Florea, Bogdan Talpac, Valentin Haliuc și Darius Nicula, a obținut argintul în proba de 4x50 metri liber și bronzul 4x50 metri mixt.
 
Au început anul cu victorii pe linie
 

Handbalul a exercitat însă o atracție mai mare asupra lui Ștefan, căreia mezinul familiei Florea nu i-a putut rezista, astfel că a devenit handbalist. La începutul acestui an, juniorii 4 de la CSM Constanța (antrenor, Denis Ali), avându-l în componență și pe Ștefan Florea, au câștigat toate cele trei meciuri jucate la Turneul 2 al Campionatului Județean, desfășurat în Sala „Iftimie Ilisei“ din Medgidia: 37-17 cu ACS Kir Constanța, 28-12 cu ACS Murfatlar și 27-8 cu Axiopolis Cernavodă. „Felicitări, jucătorilor și staff-ului! Pentru micii noștri handbaliști, născuți în anii 2011-2013, drumul spre marea performanță abia începe. Succes, băieți! Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Din lotul echipei de juniori 4 fac parte: Matei Chilianu, Ianis Iorganda, Radu Guiu, Ștefan Florea, Sebastian Sapariuc, Matei Nicolae, Ștefan Panaitescu, Eren Murtaza, Paul Niculcea, Iustin Gutulean, Victor Moroșanu, David Cocoloș, Ștefan Neagu, Răzvan Ștefan, Patrick Nicolaescu, Ștefan Iliescu, Ayan Sulus, Petru Givelegian, Andrei Paceagiu, Vlad Niculache, Tudor Lungu, Eduard Manolache, Sebastian Chirilov. Gabriel Chilianu e antrenor cu portarii.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Răzvan Florea și Facebook (CSM Constanța Handbal)

Citește și:

Natație
Medalii pentru Atena Sport Club Constanța la Campionatul Regional. „Suntem foarte fericiți!“ (GALERIE FOTO)

 
Micii înotători de la Atena Sport Club Constanța, medaliați la Naționale. Pe podium a urcat și fiul lui Răzvan Florea (GALERIE FOTO)
 
„O competiție reușită!“
Micii înotători de la Atena Sport Club Constanța, în frunte la Campionatul Național de Poliatlon (GALERIE FOTO)

 
Handbal
CSM Constanța, meciuri spectaculoase și la tineret, și la juniori. O victorie a fost dramatică, venind în ultima secundă! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 365

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 409

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 395

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 554

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 571

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 448

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 425

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 726

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 568

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 461

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 451

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 479