Asociatia Victimelor Mineriadelor cere demiterea procurorului Dan Voinea

Asociatia Victimelor Mineriadelor cere demiterea procurorului Dan Voinea, pe care il acuza de abuz in serviciu in legatura cu instrumentarea dosarelor mineriadei din iunie 1990, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, procurorii au infirmat solutia de punere sub urmarire penala a lui Ion Iliescu. Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi si sefului Consiliului Superior al Magistraturii, Anton Pandrea, Viorel Ene, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania reaminteste pozitia consecventa a membrilor organizatiei impotriva magistratului militar "care a tergiversat si a protejat vinovatii de represiunea din iunie 1990". "Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu, Doru Viorel Ursu, Miron Cozma, vinovati dovediti cu probe indubitabile si de notorietate publica, sunt martori in aceste dosare datorita generalului Dan Voinea, cel care a facut parte din completul de judecata a sotilor Ceausescu", adauga presedintele asociatiei. Potrivit acestuia, "demiterea procurorului Dan Voinea ar fi un semn ca se doreste ca cei vinovati de represiunea din iunie 1990 sa raspunda penal si un semn ca oamenii politici, justitia si societatea civila, doresc pedepsirea vinovatilor". Dupa ce a anuntat infirmarea solutiei de punere sub urmarire penala a lui Iliescu, Kovesi a spus ca a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa verifice activitatea intregii Sectii a Parchetelor Militare pe care generalul magistrat Dan Voinea a coordonat-o pana in urma cu doua luni. In continuare, Kovesi a formulat un adevarat rechizitoriu la adresa generalului magistrat Dan Voinea. Vicii de procedura, imixtiuni in activitatea altui procuror, incompatibilitatea de a cerceta cazul Iliescu sunt motivele invocate, vinerea trecuta, de procurorul general al Romaniei in "acuzarea" generalului magistrat Dan Voinea, platit de Ministerul Apararii Nationale, care a decis inceperea urmaririi penale a lui Ion Iliescu, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca un procuror militar nu mai poate cerceta persoane civile, decizie nepublicata in Monitorul Oficial. "Am avut o experienta neplacuta. Ma asteptam ca la experienta lui si intr-un astfel de dosar, sa nu avem astfel de vicii de procedura . Ma asteptam ca intr-un dosar de o asemenea importanta sa respectam legea, sa nu trimitem dosarul la instanta cu incalcarea normelor de procedura penala, pentru ca absolut tot ce se administreaza intr-un dosar dupa emiterea unui act nelegal este lovit de nulitate, si atunci instanta de judecata cu siguranta decide restituirea acestor dosare", a spus procurorul general.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 680

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 735

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 892

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1174

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 936

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1045

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1813

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 854

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1079

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1128

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1047

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2138

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 819

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2462

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 848