Laura Stroe"A venit vremea sa gandim europolitic!"

1194467340.jpg

Ca viitor europolitician, ea este pregatita sa sustina in Parlamentul European proiecte importante pentru judet

Cel mai tanar candidat constantean pentru alegerile europarlamentare este prim-vicepresedintele organizatiei judetene PNG CD Constanta, Laura Stroe. Ea este absolventa a Facultatii de Istorie, are doua mastere, din acest an este doctorand in Istoria Relatiilor Internationale si este cunoscatoare a trei limbi straine.

Ati obtinut locul III pe lista PNG CD pentru alegerile europarlamentare...


Acum un an de zile am primit sprijinul filialei judetene a PNG-CD pentru a candida pe lista formatiunii la alegerile europarlamentare. Din acel moment am inceput pregatirea tehnica si informationala vis-a-vis de institutiile Uniunii Europene.
Toate actiunile noastre se subscriu initiativelor la nivel national, iar eu, ca si candidat eligibil, am o misiune speciala, aceea de a reprezenta partidul si in alte judete.

Care este obiectivul si tactica PNG CD Constanta in confruntarea electorala din noiembrie?


Filiala noastra vrea sa se pozitioneze peste media nationala a partidului, postament pe care ne vom sprijini campania de la viitoarele alegeri locali si nationale. Cred ca a venit vremea sa gandim europolitic: cu forta, eleganta si culoare, iar Noua Generatie intelege sa valorifice politica moderna si pe cea cu incarcatura istorica. Politica dupa retete impuse sau dupa ureche, a buruienit spatiul romanesc asa ca vom cultiva ruperea de ritm si realismul. Ajunge cu vasalitatea intarita de incultura, de fonfairea unei brume de stiinta si de lipsa deschiderii spre Europa.

Cum veti actiona odata ajunsa in Parlamentul European?


Ca viitor europolitician ma simt asemeni unui agon, pregatit sa lupt pentru convingerile si principiile mele, sa vorbesc puternic si sa gandesc liber. Cand voi contesta politic ceva, voi avea in vedere actiunile, ideile si proiectele celui care ma va determina sa o fac, a simplului cetatean. Consider ca avem nevoie de o politica fara artificii minore, fara armatura suburbana prezenta ca balast. In principiu, ca europarlamentar, voi actiona in echipa. Avem proiecte intocmite deja referitoare la Romania, iar eu voi actiona pentru Dobrogea. Pentru Constanta, judetul meu, ma voi zbate deoarece le-am promis oamenilor ca voi face ceva si sunt hotarata sa-mi duc la capat toate initiativele si promisiunile. Intentionez sa ma implic in promovarea si dezvoltarea turismului de la Vama Veche, pana la Sulina, si vom insista ca, pe langa fondurile europene acordate, sa facem lobby pentru investitiile private in turism cu mari firme din Europa. Si porturile maritime si fluviale vor beneficia de atentie deosebita din partea noastra, prin gasirea unor finantari private din comunitatea europeana.

Care a fost reactia oamenilor in intalnirile si discutiile purtate pe parcursul campaniei derulate pana acum?


In general, oamenii primesc cu bucurie si respect caravana PNG CD. Probabil, intrucat reprezentam unul din putinele partide care mediatizeaza aceste euroalegeri. Oamenii sunt neasteptat de incantati si increzatori deoarece sunt abordati de voluntarii PNG CD intr-un mod civilizat si apropiat, uman.

Un mesaj final pentru electoratul constantean...


Consider ca este momentul rabufnirii acelora fara acces la propria tara si ii chemam alaturi de noi, atat pe cei care ne-au precedat, cat si pe cei care ne urmeaza - pe toti cei care se recunosc in idealurile noastre, iar acestea sunt lucrurile pe care ni le propunem. De aici plecam noi, Noua Generatie. Constantenii trebuie sa se prezinte la urne pentru ca Romania se afla in fata unui moment important, dupa aderarea la Uniunea Europeana.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 275

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 674

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 529

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 751

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 630

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 560

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 846

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 582

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 685

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 557

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 600

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 560

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 801

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3415