Mazare si Nicusor, obligati sa dea explicatii lui Boc

cap_5.jpgTrioul Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu - Liviu Brăiloiu se va prezenta, în curând, în faţa premierului Emil Boc pentru a justifica modul în care au cheltuit banii alocaţi investiţiilor din fondurile europene

La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul Emil Boc anunţa că a găsit o nouă modalitate de a le verifica primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene şi prefecţilor felul în care cheltuiesc banii proveniţi din fonduri europene. 

După calculele premierului, în fiecare săptămână, începând cu luna iulie, se vor prezenta „la apel", într-o şedinţă a Executivului, reprezentanţi a două municipii, judeţe, dar şi ai Prefecturii. Pe lângă explicaţiile legate de felul în care folosesc banii europeni, aleşii locali şi judeţeni vor prezenta premierului şi un raport care va evidenţia situaţia investiţiilor din sumele alocate de la bugetul naţional şi din cel local. Chiar dacă, prin această iniţiativă, Guvernul nu încearcă decât să stabilească un alt tip de control asupra autorităţilor locale, este greu de spus dacă acest demers va da roade. Cu atât mai mult cu cât sunt binecunoscute relaţiile dintre partenerii de coaliţie, în contextul ultimei rebeliuni a aleşilor constănţeni la reuniunea PSD-iştilor de acum două săptămâni la adresa colegilor pedelişti. Atât primarul Radu Mazăre, cât şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, îşi vor putea exprima nemulţumirile şi vor avea ocazia să pună întrebări, dar să şi ceară, totodată, explicaţii în acest context.

explicatii_boc.jpg„Să culegem problemele care apar în legătură cu diverse blocaje, cu diverse probleme şi, cu această ocazie, sperăm că autorităţile locale vor fi şi mai responsabile, ştiind că vor veni la cel mai înalt for executiv al ţării şi vor sta la masă cu toţi miniştrii. Vor putea să dea explicaţii sau să li se ceară explicaţii cu privire la resursele financiare din fondurile europene şi din banii bugetului naţional, care trebuie să fie cheltuiţi în special pe lucrările de infrastructură", a declarat Boc, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unui forum organizat de o firmă de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 528

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 795

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 501

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 610

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 440

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 351

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 541

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 504

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 747

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 741

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 242

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 421

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 545

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 599

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 605