PDL şi PNL s-au opus formării Consiliului Local Murfatlar PSD-ul vrea să aducă UDTTMR-ul pentru a face pace

Formarea noului Consiliu Local Murfatlar nu a fost validată ieri din cauza opoziţiei vehemente manifestate de consilierii PDL şi PNL.

Primarul oraşului Murfatlar, social-democratul Valentin Saghiu, a explicat ieri că pe plan local s-a format o alianţă tacită între PNL şi PDL. Şeful autorităţii locale a mai mărturisit că membrii celor două partide au părăsit ieri şedinţa de constituire a noului Consiliu Local din cauza unor neînţelegeri. „Consilierii PDL şi PNL nu au vrut să întrunim majoritatea. Ei vor să facă opoziţie. Luni am programat o nouă şedinţă de constituire a Consiliului Local. Week-end-ul va fi un sfetnic bun. Vom avea două zile în care vom putea negocia, pentru ca luni să se formeze noul Consiliu Local şi să fie ales viceprimarul", a declarat primarul social-democrat Valentin Saghiu.

Disputa a pornit de la alegerea viceprimarului

Şeful autorităţii locale susţine că au existat discuţii în contradictoriu în privinţa alegerii noului viceprimar. Astfel, în timp ce PDL şi PNL susţin candidatura fostului primar, democrat-liberalul Gheorghe Cojocaru, pentru funcţia de viceprimar, PSD-ul l-a propus ieri pentru funcţia de viceprimar pe social-democratul Nicolae Crivineanu, de asemenea fost primar al oraşului. „Propunerea lor pentru viceprimar (n.r. a PNL-ului şi PDL-ului) nu a fost la fel de transparentă ca a noastră, le-am expus părerea noastră în această privinţă, iar consilierii celor două partide au decis să se opună validării Consiliului Local şi numirii viceprimarului", a menţionat şeful autorităţii locale. Valentin Saghiu a mai precizat că PSD-ul este dispus să renunţe la candidatura lui Crivineau pentru funcţia de viceprimar, dată fiind opoziţia întâmpinată. Şeful autorităţii locale a declarat în acest context că varianta PSD pentru funcţia de viceprimar va fi aleasă cel mai probabil din rândul UDTTMR. „Ne gândim să propunem candidatura unui viceprimar UDTTMR. Având în vedere că suntem un oraş cu foarte mulţi locuitori de etnie turcă, suntem de părere că aceasta ar fi o variantă care ar putea mulţumi pe toată lumea", a punctat primarul. Menţionăm că în Consiliul Local Murfatlar era vehiculată candidatura lui Mustafa Belghin, de la UDTTMR. Ca atare, cel mai probabil Mustafa Belghin va fi varianta PSD pentru funcţia de viceprimar. Primarul Valentin Saghiu a susţinut şi că, în cadrul negocierilor, va propune celor de la PNL să vină şi ei cu propriul candidat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1538

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 421

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1091

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 624

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 735

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 602

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1089

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 510

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 551

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 478

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 466

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 547

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 428

Proiectul de hotărâre privind administrarea Creșei nr. 2, pe agenda ședinței CL Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 536