Plata indemnizatiilor pentru alegeri, intarziata din cauza primarilor

Suma reprezinta aproximativ 40% din totalul indemnizatiilor pe care Prefectura este obligata sa le acorde presedintilor celor 514 sectii de votare amenajate in judet * Prefectura Constanta nu a putut achita toate datoriile catre presedintii sectiilor de votare, deoarece 16 dintre primariile din judet nu au trimis documentele care sa ateste munca prestata de acestia pe parcursul celor doua tururi de scrutin

Prefectura judetului Constanta a achitat in cursul acestei saptamani peste patru miliarde lei presedintilor sectiilor de votare, care au participat la cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale. Gheorghe Martin, prefectul judetului, a declarat ieri ca institutia pe care o conduce a efectuat plata a 4,210 miliarde lei pentru indemnizatiile si deplasarile presedintilor celor 514 sectii de votare amenajate la nivelul judetului nostru. Potrivit spuselor lui Martin, 4,200 miliarde lei au fost achitate pentru plata indemnizatiilor, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din necesar, restul sumei fiind alocata deplasarilor. Totodata, 5,2 miliarde lei au fost alocate pentru cheltuielile materiale, care au fost necesare organizarii celor doua tururi ale scrutinului, din care aproape 120 de milioane lei au fost platite pentru cheltuielile logistice.Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mentionat ca Prefectura Constanta nu a putut achita toate datoriile catre presedintii sectiilor de votare, deoarece 16 dintre primariile din judet nu au trimis documentele necesare. In acest context, cinci primarii nu au trimis Prefecturii documentele pentru plata indemnizatiilor pentru activitatea prestata de presedintii sectiilor de votare in timpul primului tur al alegerilor, iar restul administratiilor locale nu au trimis nici un document pentru decontarea platilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 379

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 662

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 735

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1001

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 628

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 3083

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 665

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 922

UPDATE Problema gazului va fi reluată în cursul zilei de astăzi în zona străzii I.G. Duca, Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 706

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ cu bani alocați prin PNRR

08 Apr 2024 704

Incendiu la o anexă de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Constatările pompierilor

07 Apr 2024 811

Județul Constanța Incendiu la un saivan de oi în Ostrov. Au intervenit pompierii (FOTO)

07 Apr 2024 923

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 536

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1400

Regulamentul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

19 Mar 2024 509