Prefectul Huţucă, „tras de urechi" de Ponta pentru Tusac?

10_Hutuca_-_Victor_Ponta.jpgDupă ce a atacat în contencios administrativ referendumul pus la cale de primarul în funcţie al municipiului Mangalia, PSD-istul Mihai Claudiu Tusac, noul prefect, Bogdan Huţucă, a fost „tras de urechi" de premierul Victor Ponta.

Şeful social-democraţilor i-a atenţionat pe prefecţi că vor primi imediat „cartonaş roşu" dacă vor accepta ca deciziile luate să fie influenţate politic de către membrii partidelor care s-au aflat sau sunt în prezent la guvernare.

El a arătat, potrivit www.rtv.net, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale, că prefectul judeţului Constanţa a primit deja „un cartonaş galben", fără să prezinte însă detalii în acest sens.

Premierul a mai cerut prefecţilor să organizeze ireproşabil şi echidistant alegerile din acest an, să fie pregătiţi pentru eventuale inundaţii şi să se implice, alături de poliţie, în combaterea criminalităţii organizate.

10_Hutuca_-_Bogdan_Hutuca.jpg

„Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecţilor, subprefecţilor şi celorlalţi şefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliţiei şi Jandarmeriei, este că se supun legii şi nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influenţat sau solicitat de către o forţă politică ca o încălcare a atribuţiilor dumneavoastră şi nu voi ezita nicio secundă să iau toate măsurile pe care legea mi le pune la dispoziţie. Vor fi situaţii, şi vă rog să le evitaţi pe cât posibil, în care o să trec direct la cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie. Ieri, ca să nu încep direct cu cartonaş roşu, domnul prefect de Constanţa aţi primit un cartonaş galben de la mine şi vă rog să aveţi grijă să nu-l primiţi şi pe al doilea. Toate acţiunile se fac conform legii, nu mă interesează ce vor partidele din judeţul Constanţa", a spus Ponta, citat de www.rtv.net.

Am încercat să-l contactăm pe Bogdan Huţucă, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice până la închiderea ediţiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1567

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 738

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 554

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 436

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 864

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 797

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6959

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 803

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 743

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 997

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 692

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1086

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1761

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1068

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1076