Radu Mazare face radiografia banilor portocalii

Persiflat de Taricenii lui Tariceanu

# Intre un drum la DNA si o plimbare in Mamaia, edilul Constantei a facut o analiza a "cadourilor portocalii" facute in ultimele luni ale anului trecut, prin ordonante de urgenta, de Guvernul Tariceanu, localitatilor conduse de primari ai Aliantei Dreptate si Adevar * Potrivit edilului PSD, ca un facut, peste 3000 de miliarde de lei din fondul de urgenta al Executivului au luat drumul marilor municipii administrate de primarii PD sau PNL, in timp ce primarii social-democrati au fost taiati de la ciolan

Haituit de Departamentul National Anticoruptie si refuzat sistematic de ministrii lui Tariceanu, care au gasit diverse scuze pentru a nu mai finanta proiectele din Constanta, lui Radu Mazare nu i-a mai ramas decat sa-si contemple eventual cu buza umflate colegii din alte localitati care nu duc lipsa banilor. Intre un drum la Bucuresti (DNA) si o plimbare in Mamaia, edilul Constantei a facut o analiza a "cadourilor portocalii" facute in ultimele luni ale anului trecut, prin ordonante de urgenta, de Guvernul Tariceanu localitatilor conduse de primari ai Aliantei Dreptate si Adevar.Potrivit edilului PSD Radu Mazare, ca un facut, peste 3000 de miliarde de lei din fondul de urgenta al Executivului au luat drumul marilor municipii administrate de primarii PD sau PNL, in timp ce primarii social-democrati au fost taiati de la ciolan.Mazare a prezentat proiectul hotararii de guvern privind sumele defalcate din TVA pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap, cultura si culte din care reiese faptul ca municipiilor conduse de primari PSD - Constanta, Craiova, Pitesti, Ploiesti le-au fost alocate echivalentul gaurii din covrig, cu o singura exceptie municipiul Iasi, care a primit 10 miliarde de lei pentru continuarea lucrarilor de modernizare a liniei de tramvai.In schimb, primariile Cluj, Brasov, Piatra Neamt, Hunedoara, Arad, Oradea, Botosani si primariile sectoarelor 3 si 6 din Capitala au primit sume cuprinse intre 50 - 266 de miliarde de lei pentru diverse investitii locale.Edilul apreciaza aceasta impartire neechilibrata a sumelor de la Guvern drept o bataie de joc la adresa cetatenilor "care sunt nevoiti sa suporte mofturile portocalii ale actualilor guvernanti".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 406

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 672

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 740

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1019

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 633

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 3103

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 676

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 927

UPDATE Problema gazului va fi reluată în cursul zilei de astăzi în zona străzii I.G. Duca, Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 708

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ cu bani alocați prin PNRR

08 Apr 2024 711

Incendiu la o anexă de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Constatările pompierilor

07 Apr 2024 815

Județul Constanța Incendiu la un saivan de oi în Ostrov. Au intervenit pompierii (FOTO)

07 Apr 2024 927

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 540

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1410

Regulamentul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Constanța pentru activități de tineret de interes local, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

19 Mar 2024 511