Buruieni de doi metri, gropi de jumătate de metru şi un lac împuţit Cine redă constănţenilor frumuseţea Parcului Tăbăcărie? (galerie foto)

Unul dintre cele mai mari şi mai frumoase parcuri din municipiul Constanţa este Parcul Tăbăcărie. De altfel, acest lucru îl confirmă şi sondajul postat pe pagina de internet a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Odată cu venirea primăverii şi până toamna târziu, parcul se umple de copii, tineri, bătrâni, care aleg să petreacă ore bune în sânul naturii. Doar că la o privire mai atentă observi că parcul ascunde multe „taine”, de care administraţia locală se face că nu ştie. Dar să o luăm pe rând. Iarba din parc a ajuns deja la brâu şi dacă ai ieşit la plimbare cu un copil mai mic rişti să-l pierzi prin desişurile demne de pădurile africane. Pe alocuri, iarba a fost cosită şi abandonată grămăjoare - grămăjoare chiar malul lacului Tăbăcărie începând să degajeze un miros greu de suportat. Şi dacă vorbim de lac, şi acesta este neglijat de mai marii municipiului. Mătasea broaştei încet, dar sigur, vă câştiga bătălia şi, peste ani, vom vorbi de mlaştina din mijlocul parcului şi nu de lac. Pe lângă mătasea broaştei, pet-urile, sticlele şi alte gunoaie plutesc la întâmplare în apele lacului. La acestea se adaugă, malurile de beton care împrejmuiesc lacul Tăbăcărie şi care fiind măcinate de timp, au început să se prăbuşească, iar cei care preferă să iasă la o plimbare la ceas de seară riscă să cadă în apă.

Podul suspendat scârţâie ameninţător

Pe lacul Tăbăcărie există şi o insulă mică pe care poţi ajunge dacă traversezi podul suspendat. Dar surpriză: o bucată de balustradă de circa 12-13 metri, în zona situată deasupra apei, lipseşte de parcă nici nu a fost vreodată, iar bucăţi de scândură din pod au fost smulse nemilos de o mână rea, încât poţi să admiri apa, în care mai poţi şi să cazi fără a depune prea mult efort. Dar lipsurile nu se opresc aici: pe sub pod, barele de oţel pentru siguranţă sunt rupte, fapt ce pune în pericol viaţa celor care se aventurează pe el. Mai mult, atunci când totuşi încerci să urci pe pod, acesta se clatină ameţitor, scârţâind din toate măruntaiele, încât îţi taie pofta să te mai plimbi pe aici.

Gunoaiele nu lipsesc din peisaj

Coşurile pentru gunoi sunt o raritate în parcul Tăbăcărie, iar cele care există sunt golite odată la trei-patru zile. Într-o aşa situaţie constănţenii aruncă gunoiul pe unde apucă. Şi uite-aşa, din păcate, ne plimbăm cu copiii de mână printre grămezi de gunoaie. Ieri, am găsit şi locul unde o mână binevoitoare a adunat toate coşurile de gunoi. Păcat însă că nimeni din primăria Constanţa nu are grijă de frumosul parc din municipiul Constanţa.

Bănci de odihnă rupte

Aleile din parcul preferat de majoritatea locuitorilor  municipiului Constanţa sunt crăpate şi cu gropi. Iarba care a crescut printre dale este şi înaltă, şi uscată, încât cu greu
poţi înainta prin ea. O altă durere a constănţenilor sunt băncile de odihnă, care au fost vandalizate, însă nimeni nu ştie de către cine. Gardienii care primesc salarii din banii publici se bronzează la soarele dogoritor al verii fără a mişca un deget pentru bunăstarea parcului Tăbăcărie.


În ediţia de mâine vom prezenta un alt minunat parc al Constanţei. Până atunci aşteptăm şi opiniile dumneavoastră pe această temă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Zuzu

28 May, 2013 08:59

Pai cum sa se ocupe de un lucru care incet incet va fi distrus?! Zona parcului va disparea si vor aparea noi constructii. Ce credeti, ca veti mai putea respira aer in acest oras? Doar in dughenele lor si in mall-uri, in rest betoane, praf si gaz de esapament vor pluti in atmosfera.

Articole asemanatoare

Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primăria Constanța Stălpișorii montați au blocat accesul pompierilor ce interveniseră la incendiul din această seară

04 May 2024 374

În municipiul Constanța Un lumânărar de la biserica Sf. Mina, din parcul Tăbăcăriei , a luat foc. Pompierii au intervenit

04 May 2024 894

ÎPS Teodosie „În fiecare an Învierea Domnului este ca o sărbătoare nouă pentru că sărbătorile înnoiesc firea noastră“ (VIDEO)

04 May 2024 337

Constanța ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis

04 May 2024 477

Programul ÎPS Teodosie în zilele de Paști. Procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre

03 May 2024 436

Achiziția serviciilor de pază și supraveghere în parcul eolian Horia din județul Constanța, administrat de statul român, contestată la CNSC

01 May 2024 725

Peste 3000 de puieți de ulmi și 30 de platani au fost plantați în comuna Cumpăna, județul Constanța

27 Apr 2024 1014

48 centrale eoliene, 4 stații de transformare, rețele electrice și căi de acces Parc eolian, înființat de South Wind SRL în comuna Cerchezu, județul Constanța

26 Apr 2024 616

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 666

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 559

Cumpărări directe Constanța Stemicos Import Export SRL pune covor de piatră naturală, în Parcul Tăbăcăriei! Contract de 160.000 de euro cu Confort Urban SRL (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 560

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 548

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 559

Constanța Continuă modernizarea Parcului de la Gară – spațiul verde, extins cu 2000 mp

16 Apr 2024 533

Constanța Se montează gardul ce împrejmuiește Parcul de la Gară! Cum arată acum parcul (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2624