Primul congres international "Cardioteam"

Specialisti in cardiologie din Romania si strainatate au participat, in perioada 5-7 octombrie, la Tulcea, la primul congres international "Cardioteam", transmite corespondentul ROMPRES. Ideea de a organiza aceasta manifestare in Romania i-a apartinut doctorului Gheorghe Cerin, originar din comuna tulceana Niculitel, care din 1992 profeseaza in Italia, iar in prezent este seful Departamentului de Cardiologie al Spitalului "San Gaudenzia", din Novara. "Nu poti sa ii ceri doctorului roman care lucreaza acum in strainatate sa se intoarca in Romania. Cine decide sa faca acest lucru stie de la bun inceput ca va renunta la calitatea profesionala, deoarece va avea medicamente si aparatura mai putin performante. Mai mult, in fond, doctorul profeseaza pentru pacientii sai, pe care doreste sa ii faca bine", a declarat doctorul Gheorghe Cerin. El a mai spus ca cel mai bun lucru in sistemul medical romanesc, la ora actuala, este sistemul clinic de pregatire a doctorilor, lucru pe care medicina occidentala il pierde pe zi ce trece. La polul opus, medicul s-a aratat nemultumit din cauza transformarii foarte lente a sistemului medical romanesc, reforma in domeniu fiind insa o necesitate. In acelasi timp, initiatorul congresului international "Cardioteam", seful Departamentului de chirurgie cardiaca din spitalul "San Gaudenzia", din Novara, Italia, Marco Diena, a afirmat ca rolul actiunii derulate in judetul Tulcea este acela de a imbunatati serviciile oferite in domeniul chirurgiei cardiace la nivel international. "De-a lungul actiunilor noastre de pregatire profesionala derulate in Europa, am constatat ca fiecare centru din Europa inregistreaza succese deosebite la nivelul unor segmente din domeniu si ca impartasind experienta putem avea cele mai bune rezultate in tratamente prin cooperarea dintre diferite state", a afirmat initiatorul congresului international "Cardioteam", Marco Diena. La congresul international "Cardioteam", desfasurat in orasul Tulcea si la pensiunea Mila 35 din Delta Dunarii, au participat doctori specialisti in cardiologie din Romania, Italia, Monaco, Germania, Siria si Austria, cardiologi de la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, sustinand o teleconferinta. Inca din 1994, medicii italieni de la clinica din orasul Novara colaboreaza in domeniul chirurgiei cardiace cu specialisti romani, pacientii romani cu probleme deosebite fiind tratati in Italia. In momentul de fata, peste 50% din personalul din clinica 'San Gaudenzia' este din Romania.

Scris de: {autor}RMP{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 791

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 501

Primăria Constanța a recepționat proiectul tehnic pentru realizarea „Policlinicii Municipale, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.

14 Mar 2024 578

Primăria Constanța și-a stabilit consultanții în proiectul Policlinicii Municipale de Cardiologie și Oncologie care se va construi prin PNRR

17 Feb 2024 1022

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța caută infirmiere, brancardieri și îngrijitoare. Până când poți depune dosarul

06 Feb 2024 1473

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

05 Feb 2024 957

Autorizație de construire pentru Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

11 Jan 2024 1294

Știri Constanța Un nou pas în proiectul Policlinicii Municipale de Cardiologie și Oncologie Constanța

13 Oct 2023 1284

Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța, în atenția APM. Se solicită acordul de mediu

18 Sep 2023 1256

Știri Constanța azi Secțiile Obstetrică Ginecologie I și Cardiologie ale Spitalului Județean au primit echipamente de înaltă performanță (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 3763

Afaceri Constanța Anca Crețu Cardiologie SRL aduce servicii de asistență medicală specializată în municipiu

16 Aug 2023 1233

Certificat de urbanism pentru viitoare Policlinică Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

31 Jul 2023 3260

Excelență și inovație HEKA Hospital și ARES lansează Centrul de cardiologie intervențională, la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 3256

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 2485

Zi importantă pentru Constanța Joi se semnează contractele pentru Policlinica Municipală de cardiologie și oncologie și pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" (VIDEO)

20 Apr 2023 1583