Bazele sportive ar putea trece sub o altă administrare Proiect pentru înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional Constanţa (documente)

Pe site-ul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului se află proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional Constanţa.

Nicolae Rogoz, consilier MTS, a declarat că proiectul de hotărâre este în dezbatere publică, în ţară vizându-se înfiinţarea a trei astfel de centre, la Constanţa, Botoşani şi Cluj. Potrivit celor postate pe site, CSN Constanţa ar urma să aibă sediul în Constanţa, strada Cuza Vodă numărul 2 (sediul hotelului Sport), ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin reorganizarea administrării bazelor sportive din subordinea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa şi a Clubului Sportiv Farul Constanţa. Rămâne de văzut însă dacă şi când va căpăta finalitate un asemenea proiect.

În secţiunea „Informare publică“ a site-ului, la rubrica „Legislaţie - Acte normative în vigoare“, figurează şi „Înfiinţare Complex Sportiv Naţional Constanţa“, fiind prezentate „Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea CSN Constanţa“, „Nota de fundamentare înfiinţare CSN Constanţa“ şi „Anexa 1 Date de identificare CSN Constanţa“, însă Nicolae Rogoz a precizat că „e vorba de proiectul de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică“. „Este o idee a conducerii MTS de a înfiinţa trei complexe sportive naţionale, idee aflată la stadiul de proiect, de dezbatere. La Constanţa, proiectul presupune ca bazele sportive ale DJST şi CS Farul să formeze CSN“, a spus şi Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa.

Nota de fundamentare

În „nota de fundamentare“, la secţiunea a 2-a (Motivul emiterii actului normativ), punctul 2 (Schimbări preconizate), se menţionează: „Se are în vedere înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional la Constanţa, care să preia de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi de la Clubul Sportiv Farul Constanţa din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, aflate în judeţul mai sus menţionat, baza materială compusă din spaţii de cazare şi masă, săli de sport, terenuri de sport etc., urmând ca aceste imobile să fie utilizate cu prioritate pentru pregătirea loturilor naţionale şi olimpice, precum şi pentru organizarea competiţiilor sportive la nivel naţional şi internaţional“. „În Constanţa, funcţionează secţii de atletism, box, gimnastică artistică şi aerobică, haltere, lupte libere şi greco-romane, înot, kaiac-canoe, scrimă, tenis de masă, karate, navomodelism, sambo etc., iar în anul 2014, sportivii legitimaţi la CS Farul Constanţa au obţinut 246 de medalii la campionatele naţionale şi 43 de medalii la cele mondiale, justificându-se, şi sub acest aspect, înfiinţarea unui complex sportiv naţional care să poate găzdui competiţii la nivel european şi internaţional, dar care să asigure şi baza de dezvoltare şi susţinere a sportivilor locali“, se arată în acelaşi document, la punctul 1 (Descrierea situaţiei actuale).

Cine ar urma să conducă CSN Constanţa

În „Hotărârea privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional Constanţa“, se precizează, printre altele, că: „Obiectul de activitate al CSN Constanţa îl constituie administrarea bazei materiale destinate cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional“ (art. 2, alin. 1); „în perioadele în care nu sunt organizate activităţi de natura celor prevăzute la alin. (1), precum şi în cazul neocupării integrale a spaţiilor existente, Complexul Sportiv Naţional Constanţa poate organiza şi alte acţiuni sportive şi de tineret, presta servicii de cazare şi alimentaţie publică şi altor persoane fizice şi juridice, la preţuri şi tarife stabilite de Ministerul Tineretului şi Sportului, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare“ (art. 2 - alineatul 3); „bunurile imobile prevăzute în anexa nr. 1, precum şi bunurile mobile aflate în administrarea Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa şi a Clubului Sportiv Farul Constanţa se transmit în administrare Complexului Sportiv Naţional Constanţa“ (art. 4); „la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, personalul existent al unităţilor care se transmit potrivit art. 1 este preluat de Complexul Sportiv Naţional Constanţa“ (art. 6 - alineatul 1); „finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Complexului Sportiv Naţional Constanţa se asigură din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul de stat, în condiţiile legii, prin bugetul Ministerul Tineretului şi Sportului“ (art. 7); „conducerea Complexului Sportiv Naţional Constanţa este asigurată de un director general, numit prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului“ (art. 9 - alineatul 1).

Bazele sportive

Anexa numărul 1 cuprinde datele de identificare „ale unor imobile care se transmit din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Clubul Sportiv Farul Constanţa - în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Complexul Sportiv Naţional Constanţa“. Astfel, printre obiectivele sportive care sunt trecute momentan pe listă în vederea unei eventuale schimbări a administrării, dacă iniţiativa ministerială ar căpăta finalitate, se numără, potrivit documentului postat pe site, baza nautică Farul, terenul de rugby cu tribune din Complexul Badea Cârţan, Complexul Sportiv Triunghi, complexul stadion Farul (fotbal), complexul stadion Farul (rugby), hotelul şi restaurantul Sport, Sala Sporturilor, pista de atletism a stadionului Farul, Complexul Sportiv Tomis, Centrul Olimpic de Canotaj Năvodari şi Complexul Pescăruş Eforie Sud. Apar însă şi câteva probabile erori, întrucât, la unele baze sportive, la „persoana juridică la care se transmit imobilele“, este trecut şi CS Farul, în loc să fie peste tot, la rubrica respectivă, Complexul Sportiv Naţional Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou restaurant a fost înființat recent în municipiul Constanța

28 Apr 2024 138

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 136

Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța își depune luni candidatura

28 Apr 2024 186

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 191

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 184

Afaceri Constanța Decizii importante luate de unicul asociat al societății Rinaldo Impex SRL

28 Apr 2024 196

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 197

SC Maestru Jan Răzvan SRL, firmă nou înființată la Constanța

28 Apr 2024 193

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 192

#DobrogeaDigitală Considerațiuni generale asupra stării Dobrogei din 1879 - „Este foarte de temut ca o mare parte să se decidă a părăsi acestă țară“

28 Apr 2024 315

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 205

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 210

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 227

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 250

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți sunt mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori

28 Apr 2024 198