„Joci bine - rămâi, joci mai puţin bine - ieşi. E simplu” Farul vrea cel puţin patru puncte din meciurile cu Delta Tulcea şi FC Botoşani

Alin Artimon, antrenorul principal al FC Farul, s-a declarat mulţumit de modul în care a trecut echipa de primele două etape din retur. La debut, nu a jucat cu Sportul Studenţesc, aşteptând acum ca victoria să-i fie acordată la masa verde, iar în runda secundă a remizat (1-1), la Constanţa, cu CS Otopeni. „Dacă nu vom pierde în următoarele patru meciuri, vom sta bine. Deocamdată, avem patru puncte în două etape, ceea ce e foarte important. Urmează două jocuri (cu Delta Tulcea şi cu FC Botoşani), în care, dacă obţinem tot patru, e senzaţional. Şi Otopeni, şi Tulcea, şi Botoşani sunt echipe tari. În condiţiile în care te baţi de la egal la egal cu una dintre ele, atunci perspectiva care ţi se deschide e una favorabilă. Poate că sunt subiectiv, dar nu am văzut nicio diferenţă de calitate a jocului între Farul şi CS Otopeni, care are ca obiectiv promovarea. Asta îmi dă speranţe mai mult decât egalul”, a spus Artimon. Aflată în continuare pe ultima poziţie în clasament, cu zece puncte (până va primi cele trei puncte din meciul cu Sportul Stundenţesc), Farul are două meciuri grele în etapele următoare, cu Delta Tulcea (locul cinci, cu 24 de puncte), în deplasare (sâmbătă, 23 martie), şi cu FC Botoşani (locul patru, cu 25 de puncte).
Deocamdată, Federaţia Română de Fotbal nu a anunţat deznodământul partidei Sportul - Farul, însă Artimon este de părere că acesta nu poate fi decât unul favorabil formaţiei constănţene. „Nu e problema mea, dar, când noi venim la Bucureşti de la Constanţa, iar ei se prezintă la meci doar trei inşi, de la două cartiere mai încolo, nu cred că se pune problema să nu ne dea 3-0. Vă spun şi eu ceva. Când va fi rejucarea, trimit şi eu trei şi rejucăm apoi când vrem noi. Decizia încă n-a venit pentru că se cer diverse hârtii şi hârtiuţe şi mai ştiu eu ce. Însă bănuiesc că nu o va putea lungi până la finele campionatului”, a arătat Artimon. Întrebat dacă aşteptata victorie cu Sportul Studenţesc şi egalul cu CS Otopeni îi vor schimba hotărârea de a nu-şi prelungi contractul cu Farul, scadent în vară, principalul „marinarilor” nu a oferit un răspuns clar. „Acum nu e momentul să discutăm o declaraţie mai nouă sau mai vechea de-a mea. Mi s-a reproşat din mai multe părţi că a fost o greşeală de strategie că am anunţat înainte de începerea returului. Dar acelaşi lucru l-a făcut şi Mircea Lucescu, fără a însemna că mă compar cu el, şi nu a mai murit nimeni”, a spus Artimon.

A riscat cu Ghenciu

Tehnicianul Farului a spus că nu a fost dezamăgit de fundaşul stânga Dudu Drugă, pe care l-a schimbat încă din minutul 41 al partidei cu CS Otopeni. Drugă nu a avut o evoluţie reuşită, fiind depăşit constant pe partea sa şi făcând penalty-ul din care oaspeţii au egalat. „Drugă e un jucător care are nevoie de o perioadă de adaptare. Îi înţeleg tracul. O să vedeţi în continuare dacă va evolua sau nu. Joci bine - rămâi, joci mai puţin bine - ieşi. E simplu. Cu Ghenciu am riscat, folosindu-l titular deşi nu s-a putut pregăti cum trebuie în iarnă, din pricina unei accidentări. Cât l-au ţinut puterile, a jucat”, a arătat antrenorul Farului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ramba

20 Mar, 2013 05:33

Artimon pleaca si lasa-ne. Pleaca unde vezi cu ochii

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 851

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 547

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 479

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 366

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 447

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 771

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 492

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 444

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 429

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 515

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 505

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 549

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 543

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 764

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 395