Vicecampioană europeană din Constanţa, îndepărtată de sport de o accidentare gravă

Tânăra halterofilă constănţeană Ionela Broască a primit o veste foarte proastă: suferă de hernie de disc şi va trebui să pună punct sportului pentru ca lucrurile să nu se complice. În vârstă de 18 ani, Ionela este elevă în clasa a 11-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, club pe care îl reprezenta în competiţii, ca şi CS Farul. Cel mai important titlu al ei este cel de vicecampioană europeană de cadete, obţinut anul trecut la Bucureşti. De asemenea, este multiplă campioană naţională, la toate categoriile de vârstă. „Ionela avea de anul trecut dureri la coloană, iar la Naţionalele de tineret, unde a ocupat locul trei la categoria 78 kg, a avut probleme serioase la ultima încercare. Am oprit-o total din antrenament. În acest an, nu va mai face nimic. Încercăm cu tratament (fizioterapie, nămol), să vedem dacă se îmbunătăţeşte ceva, dar nu ştiu. Ea ar vrea să practice în continuare halterele. Are o situaţia dificilă acasă, iar prin veniturile de pe urma sportului îşi ajuta şi familia, astfel că această accidentare a picat cum nu se poate mai prost pentru ea. Vreau să o ajut eu măcar să termine liceul.

Ghinion peste ghinion. În şase luni am pierdut vârfurile, cele mai bune două fete ale mele, după ce a renunţat la haltere şi multipla campioană continentală Ionela Pricop”, a declarat antrenorul lui Broască, Angheluş Beşleagă. În aceste zile, până mâine, tehnicianul se află la Oneşti, la calificările pentru faza finală a Campionatului Naţional de juniori şi la Cupa României. Dacă nu le mai are pe Pricop şi Broască, Beşleagă se bazează în continuare pe alte fete de valoare, precum Georgiana Dudoglu, Mariana Dumitrache sau Bianca Dumitrescu. La Oneşti, Georgiana Dudoglu a ocupat locul doi la categoria 48 kg (în condiţiile în care categoria sa este 44 kg), cu o performanţă care i-ar fi adus titlul european la cadete. Dumitrescu a fost a şaptea la categoria 36 kg (tot o categorie superioară), dar a avut rezultate bune la stiluri. Astăzi evoluează şi Dumitrache, singura dintre cele trei aflate în categoria de vârstă a concursului (e în primul an de juniorat), Dudoglu şi Dumitrescu fiind mai mici. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 725

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 497

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 435

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 333

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 352

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 728

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 465

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 415

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 397

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 484

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 479

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 525

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 520

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 733

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 367