Litoral Tv Angajații Aeroportului Mihail Kogălniceanu amenință cu greva dacă nu își vor primi salariile la timp

Salariaţii sunt foc și pară pe conducerea aeroportului Mihail Kogalniceanu. De mai bine de 4 luni de zile nu-și primesc salariile la timp. Mulți au familii, iar în unele cazuri acesta este singurul venit. Angajaţii sunt revoltați și asta pentru că au de plătit facturi care trebuie achitate la timp, în timp ce salariile se dau mereu cu întârziere.
 
„Este data de 16 şi trebuiau să intre salariile pentru luna aceasta, însă nu avem încă banii. De la Minister ni s-a promis că mâine (azi, 17 octombrie - n.r.) vor fi acordate salariile.”a afirmat liderul de sindicat Cristian Fotu.
 
Săptămâna aceasta, sindicaliștii de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceau, au fost la Ministerul Transporturilor, pentru a discuta problema întârzierilor salariale.
 
„În nenumărate rânduri am mers la minister şi am atras atenţia că există o problemă. Am solicitat majorarea subvenţiei, pentru că suma actuala nu este suficientă pentru a acoperi drepturile salariale. Este nevoie de 13 miliarde de lei vechi pentru susţinerea drepturilor salariale conform contractului colectiv de muncă. În sindicatul pe care îl reprezint sunt înscrişi 170 de membri, angajaţi ai aeroportului, iar alţi 80-90 sunt înscrişi în celălalt sindicat care funcţionează la nivelul instituţiei.” a adaugat Cristian Fotu.
 
Directorul aeroportului, Cristian Moldovanu a precizat că această problemă a fost discutată, iar salariile au întârzieri din motive bine definite.
 
„Le-am propus celor de la Sindicat, în urmă cu două luni să schimbăm data salariilor, pentru că așa cum este cash flow și cum sunt contractele, nu se puteau asigura salariile pe data de 7 cum era și le-am cerut să schimbăm pe 15 - 30. Au acceptat acum două săptămâni. Da! Nu puteam să garantăm achitarea la timp. Erau întârzieri.” a declarat Cristian Moldovanu, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
 
Sindicaliștii așteaptă acum un răspuns de la Ministerul de Finanţe, iar în cazul în care situația nu va fi rezolvată, amenţinţă că vor declanșa conflictul de muncă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, din Constanța, cumpără energie electrică de la Termo Ploiesti SRL, controlată de Consiliul Local Ploiești

30 Apr 2024 374

Noi decizii au fost adoptate de Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA

03 Apr 2024 1398

Cumpărări directe Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără bilet de avion și transfer aeroport Viena-hotel de la Paris Rostar SRL (DOCUMENT)

30 Mar 2024 729

Investiție de peste 200 milioane lei Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța prinde contur! (FOTO)

02 Feb 2024 7269

Directorul economic provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, mandat prelungit până pe 8 decembrie

28 Nov 2023 988

După ce a contestat licitația, TPF Inginerie SRL câștigă un contract important la noul terminal al Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

18 Nov 2023 1411

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatul administratorului Gabriel Monea

25 Oct 2023 938

Firme din Constanța Consiliul de Administrație a decis. Bogdan Artagea, rămâne director general provizoriu al Aeroportului Internațional de la Mihail Kogălniceanu

23 Oct 2023 1217

Firme din Constanța Mandatele administratorilor Artagea şi Acatrinei în CA-ul Aeroportului de la „Mihail Kogălniceanu", prelungite până în februarie 2024

02 Oct 2023 1108

Horia Acatrinei, repus în funcția de director economic provizoriu la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța

17 Jul 2023 2239

O singură ofertă depusă Iată ce firme doresc să construiască noul terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța

04 May 2023 4934

Hangar parcare și mentenanță la Aeroportul Mihail Kogălniceanu! Ce a decis APM Constanța

27 Apr 2023 1401

Decizie publicată în Monitorul Oficial Care sunt indicatorii tehnico-economici pentru construirea terminalului la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța?

25 Apr 2023 1897

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără două autoutilitare. Iată care este valoarea contractului! (DOCUMENT)

23 Mar 2023 1894

LIVE TEXT Zboruri săptămânale către Turcia, de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța (GALERIE FOTO)

13 Mar 2023 3127