Caloian de la Crama Oprișor, cel mai bun vin rose la Concursul Național de Vinuri Rose

  • Jurații Concursului de Vinuri Rose, ajuns la a noua ediție, au decis cele mai bune vinuri rose românesti din recolta 2020, la fiecare din cele doua sectiuni: vinuri din soiuri nearomate si cele din soiuri aromate.

La prima sectiune Campionul este Caloian, de la Crama Oprișor, din Oltenia. Podiumul a fost completat de Cuvee Alexis (Crama Avincis) și Sole (Cramele Recaș). La secțiunea vinurilor din soiuri aromate, Domeniile Averești și-au adjudecat din nou, pentruj al treilea an consecutiv, titlul de cel mai bun vin rose sec aromat.

În urma preselecțiilor organizate lunile trecute, au fost evaluate aproximativ 70 de vinuri, iar cele care au obținut cele mai bune punctaje s-au calificat în finala de pe 14 mai. Gazda evenimentului a fost și anul acesta Casa Comana, iar concursul a fost transmis live pe pagina oficială de Facebook.

Comisiile de jurați au fost formate din absolvenți WSET, membri ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România), comercianți de vin (magazine specializate online, manageri de restaurante), comunicatori din domeniu (bloggeri, critici de vin, jurnaliști), somelieri, reprezentanți specializați pe vin din partea sponsorilor. Pe lângă aceștia, au notat în paralel și invitați străini, specialiști în domeniu, care au fost online alături de noi : Master of Wine Elizabeth Gabay, Michael Wising, Yvonne Zohar,  Michal Bardel, Julia Scavo, Marinela Ardelean. Fiecare comisie de jurați români a avut în componență și un jurat străin.

Cele doua câștigătoare vor primi titlurile de „Cele mai bune vinuri rose al anului 2020” și vor fi comercializate cu medalia autocolantă care atestă acest lucru.

Clasamentul a arătat astfel:
1.  Caloian, Crama Oprișor, Oltenia
2. Cuvee Alexis, Crama Avincis
3. Sole, Cramele Recaș

Câștigătorul la secțiunea rose aromate:
  • Diamond, Domeniile Averești
  • Huși, Busuioacă de Averești 
Organizatori : Răzvan Stoenescu (vin2.ro) , Iulian Grigorescu (pistoanebaricate.ro)  și Laurențiu Horodnic (oenolog.ro), cu sprijinul Asociației Winelover România.

Sponsori: Carrefour Romania (sponsor Platinum), Sodinal și Dagmar Distribution (sponsori Gold) si Media Sat, Carpathian Springs și Romanian Drink Service (sponsori Silver).

Parteneri: Vinul.ro, VINARIUM, Vinmag, Asociația Blessing Hearts,  Asociația Winelover Romania, VinOriunde.ro, Flexo, DulceBun, Hochland,Yokko Fashion, Document- your office partner. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 267 – 24.09.2022. Astăzi sărbătoresc strugurii

24 Sep 2022 1354

„Nu cădem pe spate la prima icră de somon!" Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” - ghid pentru enogastronomia din România

08 Jun 2022 1014

Poezia zilei Lucruri simple – Valentina Popescu

28 May 2022 2135

GastroArt Carnați cu vin (rețetă interbelică)

22 Apr 2022 1598

Poezia zilei Lucruri simple – Valentina Popescu

19 Mar 2022 2263

Poezia zilei Lucruri simple- Valentina Popescu

01 Jan 2022 2145

GastroArt Ce se mânca în România în 1865, trei rețete dintr-o carte reeditată în premieră

04 Dec 2021 2520

VINARTE extinde și modernizează Castel Bolovanu și face upgrade la Domeniile Vinarte

18 Aug 2021 1332

Secretele vinului rosé

19 May 2021 1574

​Rodia conține mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. De ce e bine să o consumi

27 Mar 2021 3263

Efectele vinului asupra sănătății

08 Feb 2021 2553

„Vinul roșu face bine la circulație!” Discuție incredibilă între un polițist și un șofer băut

17 Jan 2021 2402

Diana Dumitrescu, despre beneficiile vinului roșu

29 Oct 2020 2840

Rodia, mai bogată în antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde!

25 Aug 2020 2757

Efectele nebănuite ale scorțișoarei

28 Mar 2020 2174