„Avem doar nişte orăşele sufocate de gunoaie şi betoane“ Majoritatea constănţenilor respondenţi cred că staţiunile de pe litoral nu sunt pregătite să întâmpine turiştii

Vacanţa de 1 Mai a început. Staţiunile de pe litoral s-au pregătit intens pentru întâmpinarea turiştilor. Hotelierii şi agenţii economici au tras din greu pentru ca staţiunile să fie gata să îşi primească primii turişti.
 
Cu puţin timp înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, operatorii din turism din Mamaia susţin că faleza şi spaţiile din faţa hotelurilor vor fi curăţate. Înarmaţi cu unelte, pensule şi bidinele, muncitorii repară şi vopsesc ornamentele din lemn sau fier cu care sunt decorate localurile din staţiune. Mai mult, au fost reparate coşurile de gunoi, înlocuite băncile rupte de pe aleea de promenadă şi vopsiţi, în culoarea bleu, stâlpii de iluminat public.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: „Credeţi că staţiunile de pe litoral sunt pregătite să întâmpine turiştii?“. La sondaj au participat 199 de persoane. Dintre acestea, 13% au răspuns afirmativ, în timp ce 87% - negativ.
 

„Cât dai la o masă în Mamaia stai o zi la bulgari, la all inclusive“

 
Mai mult, constănţenii ne-au împărtăşit şi părerile lor privind această stare de lucruri. „Au preţuri exorbitante! Am găsit mai ieftin în Antalia la all inclusive 4 stele!“, scrie Dănuţ S. „Nu este pregătită, iar oraşul este varză!“, a comentat Fănel B. „Cum sa faci profit când pe o clătită ceri cel puţin 10 lei? Păi de unde clienţi? Uite aşa fuge lumea la bulgari şi turci in vacanţă, şi apoi se miră că nu sunt turişti. Cât dai la o masă în Mamaia stai o zi, poate chiar două la bulgari, la all inclusive, iar serviciile şi curăţenia lasă mult de dorit“, ne-a transmis Ciprian Ș.
 
„Mamaia nu mai este ce era odată. O oază de relaxare, linişte şi bun-gust. Este aşa de înghesuită, de a ajuns sa concureze cu ce e astăzi Satul de Vacanţă. Un amalgam de prost gust făcut numai pentru interesul individual. Tarabe terase lipite şi înghesuite şi multe altele care dau impresia unui bazar. Pe plaje nu ai loc să îţi întinzi un prosop din cauza şezlongurilor. Fântânile arteziene, răsadurile cu flori ornamentale au dispărut. Păcat şi ruşine. Unde sunt cinematografele, ce s-a ales de Teatrul de Vara şi ce s-a ales de Festivalul de la Mamaia?“, se întreabă Romulus C. „Ce vă mai miraţi? Mamaia a fost transformată de Mazăre în mediul în care a copilărit: cartierul Ferentari, adică a adus ţigănia la Constanţa. Dacă am fi raţionali, am aduce staţiunea la starea urbanistică ante Mazăre“, crede Ion S.
 

„Nu, la noi nu e turism, e prăduială“

 
„Nu, la noi nu e turism, e prăduială“, a comentat Marian A. „Care staţiuni... Avem aşa ceva?“, se întreabă Octavian Lucian M. „Arată ca o cutie de sardele în ulei“, a menţionat Nicu M. „E greu să recunoşti, dar această imagine seamănă cu o stradă de cartier precum Palas sau Palazu“, este de părere Vasile Gh. „Anul ăsta încă nu ... poate de la anul...“, a punctat Sorin S. „Dar au fost vreodată pregătiţi? Preţuri mai mari ca în occident, salarii şi servicii ca în satele africane“, a subliniat Alex Ș.
 
„Emblemă a staţiunii Mamaia, grădină de vară, este o mare paragină, festivalul nu mai există, Teatrul Soveja, vechiul Cazino cu pasarela veche, spaţiile verzi cu miile de flori existente, fântânile arteziene care erau din loc în loc, o frumuseţe, totul s-a distrus şi asta din cauza unor primari corupţi şi a acoliţilor acestora. Au tăiat şi au bucăţit frumoasă staţiune pentru a fi furată pe bucăţele şi în interes propriu. Dacă trăia Ceauşescu, vă împuşca pentru genocid şi subminarea economiei naţionale“, ne-a spus Corina Gabriela A. „Anul trecut am vrut să mănânc ceva la una din terasele din zona Cazino Mamaia şi, surpriză, mâncare stricată la ora 19“, ne-a împărtăşit Mihai M. „Ruşine! Păcat de litoralul nostru. Ce a fost şi cum a ajuns din cauza guvernanţilor hoţi şi mafioţi!“, susţine Ecaterina P. „Au manelizat şi dughenizat litoralul, fără nicio excepţie“, a comentat Marius O. „A fost vreodată pregătit, să fie şi acum?“, se întreabă Elena G.
 
„Nu este România pregătită să primească turişti“
 

„Pe cine interesează? Atâta timp cât suntem împrăştiaţi în toată lumea din lipsă de locuri de muncă! Ne-am calificat în domeniu, am lucrat zeci de ani şi deodată nu mai avem loc!“, a menţionat Maria L. „Nu. Mizerie totală. Toţi sunt puşi pe jecmăneală“, a subliniat lucia T. „Nu este România pregătită să primească turişti, ce sa mai vorbim de nişte staţiuni. Vai de capul lor. Ţara fără aeroporturi şi autostrăzi nu e o destinaţie turistică“, a punctat Andrei I. „Bineînţeles că este pregătit în Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania. La noi sunt pregătiţi pentru a lua banii“, a transmis Paul B. „Dar au fost pregătite vreodată? Vor patronii şi patronesele să acorde salarii decente? De aceea nivelul serviciilor a fost mizerabil!“, este de părere Mitică I.
 
„Nu. Poate la turci, bulgari sau greci. În Mamaia e jaleee“, scrie Janin S. „În urmă cu 100 de ani faţă de vecinii bulgari. Dar la preţuri nici dracu' nu ne întrece“, a continuat Nicu M. „Întrebarea este corectă, dar se poate şi viceversa? Turiştii sunt pregătiţi să aibă bun-simt şi să folosească coşurile de gunoi?“, ne-a scris VaLee Bln.

 
„După mine, da. În Mamaia a început adunarea nisipului, a gunoaielor, au dispărut unele şandramale, dar mai e loc pentru a primi turiştii cât mai civilizat!“, susţine Zina V. „Am fost în Eforie Nord, totul este părăsit! În conservare, nu se mişcă nimic!“, susţine Vica B. „Ministerul Turismului are nevoie de o siglă cu grătar şi mici. Cam astea sunt nivelul şi esenţa subiectului, avem nişte idioţi în guvern şi ministere care au înfundat turismul, an de an, sub nivelul ţărilor bananiere“, a punctat Codruţ B.
 
„Nu cred, căci totul este un şantier neterminat în permanenţă“, a spus Doina D. „Majoritatea proprietarilor au vrut lovitura secolului cu preţuri mari şi servicii de 2 lei. Acum se uită cu jind cum românii merg voioşi în Turcia, Bulgaria, Grecia, Georgia şi Cipru. Păcat. Litoralul era o bijuterie estivală. Acum s-a distrus“, a menţionat Cantemir K.
 

„Poate mai vede şi Făgădău realitatea…“

 
„Să nu mai dea voie să se vândă porumb fiert şi de aici pleacă mizerie peste tot, coşuri pline. Nu mai vorbim de turişti fără bun-simţ care aruncă pe unde apucă toate cele, nu ne mai civilizăm în veci şi nu suntem pregătiţi pentru nimic“, ne-a scris Viorica M. „Care staţiuni? Mai există aşa ceva? Avem doar nişte oraşele sufocate de gunoaie şi betoane“, a punctat Lucian C. „Dar când a fost pregătit litoralul românesc să primească turişti? Paradoxal, la numai 100 km de noi sunt bulgarii cu oferte pentru aceeaşi perioadă, dar serviciile sunt mult mai bune“, este de părere Duniamin Gh.
 
„Nu, pentru că nu mai este staţiunea Mamaia ce a fost odată. Tot felul de tarabe fără autorizaţii şi foarte mulţi la mâna întinsă. Cum să mai vină străini la noi pe litoral când este o debandadă şi un circ total în staţiunea Mamaia Sat“, susţine Sorin O. „După 1 Mai vor curge nemulţumirile turiştilor. Poate aşa mai vede şi Făgădău realitatea. Dar cred că nu are leac. Nu e bun ca primar şi gospodar. Să lase pe alţii care sperăm să fie buni gospodari“, a comentat Rozica P.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 311

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 575

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 681

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1964

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 555

Teren în zona Pescărie Tribunalul obligă Primăria Constanța și Consiliul Local să restituie un teren pe care au construit o stradă, cu trotuar! Cu recurs (MINUTA)

05 Apr 2024 1117

Afaceristul Florin Enuc, dat în judecată de asociația de proprietari din clădirea St. Vlas Apartments Mamaia. Motivul disputei sunt spațiile comune ale imobilului!

15 Mar 2024 1060

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1589

Misterioasele schele din Mamaia. Înconjoară o suprafață mare din plajă! (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 3297

Martin Laura Cezara anunță începerea lucrărilor de construire pentru imobilul teren și/sau construcții situat în stațiunea Mamaia - stație pornire telegondola

07 Mar 2024 409

Primăria Constanța, undă verde pentru un spațiu comericial Margona MTC SRL, controlată de Constantin Goane, construiește în stațiunea Mamaia, zona Perla

06 Mar 2024 1054

Constanța Iată ce a apărut pe pistele pentru biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 14220

Știri Constanța CT BUS. Linia 47M, deviată pe sensul spre cap linie Mamaia

29 Feb 2024 597

Imobiliare Constanța Undă verde la Mediu pentru firma lui Ion Dumitrache privind investiția de la Bufetul Felix

27 Feb 2024 857

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 987