Sondaje de opinie

„Nu e pregătit şi nici nu o să mai fie vreodată“ Peste 85% dintre respondenţi cred că litoralul românesc nu este pregătit să întâmpine turiştii

Vacanţa de 1 Mai a trecut, iar hotelierii, administratorii plajelor, proprietarii de restaurante, terase şi baruri continuă să se pregătească pentru primul val de turişti, care vor sosi la începutul lunii iunie. Staţiunile de pe litoral se pregătesc intens pentru întâmpinarea turiştilor. Hotelierii şi agenţii economici trag din greu pentru ca staţiunile să fie gata să îşi primească primii turişti.
 
Cu puţin timp înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, înarmaţi cu unelte, pensule şi bidinele, muncitorii repară şi vopsesc ornamentele din lemn sau fier cu care sunt decorate localurile din staţiune. Mai mult, angajatorii (hotelierii, patronii de baruri, terase şi restaurante) caută barmani, ospătari, bucătari şi cameriste pentru la vară, iar anunţurile cu posturile disponibile au umplut internetul. Hotelierii încearcă să-i atragă cu salarii ce ajung şi la 5.300 de lei brut. Le oferă în plus masă, cazare şi transport gratuit. Cu toate acestea, angajatorii din turism se plâng de lipsa forţei de muncă.
 
La sondajul de opinie derulat de cotidianul ZIUA de Constanţa, cu întrebarea „Credeţi că litoralul românesc este pregătit să întâmpine turiştii?“, au participat peste 190 de persoane. Dintre acestea, 12% au răspuns pozitiv, în timp 88% - negativ.
 

Iată ce cred cititorii noştri!

 
Mai mult, cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa ne-au împărtăşit părerea lor cu privire la subiectul propus. „Nu sunt pregătiţi de turişti“, spune Mirela Gh. „Întrebarea este dacă sunt pregătiţi turiştii să nu confunde preţurile cu numerele de cont bancar“, ne-a scris Kosminus. „Jecmănitorii sunt pregătiţi pentru jecmăneală. Vor să se îmbogăţească in trei luni cât ar fi in doi ani“, susţine Valentin M.
 


„Litoralul românesc e o ruină de 15-20 ani. Nu recomand niciunui turist să irosească banii pe o vacanţă aici (asta dacă ţine la munca lui). Cât despre lipsa forţei de muncă, vă zic eu de ce nu au forţa de muncă: vor să lucrezi mult şi prost (ori fără acte ori cu minimul pe economie), ţi se spune că eşti angajat pentru o funcţie şi de fapt mai faci 10 lucruri pe lângă, eşti tratat ca un sclav pentru simplul fapt că asta e viziunea afaceriştilor de pe litoral asupra angajaţilor, cazare gratuită - de cele mai multe ori este o debara, o mansardă, cu condiţii proaste şi probabil încă 3 în cameră. Mese gratuite, doar cu numele. Să nu mai zic de evaziune, neplata taxelor etc. Nu e pregătit litoralul şi nici nu o să mai fie vreodată. E o problemă de mentalitate, nu de bani, economie, forţă de muncă, e strict mentalitatea de vreau să fac în 2 luni cât alţi fraieri într-un an. Fraierii s-au împuţinat, oamenii care vor să lucreze pe nimic şi ei la fel (de asta şi importă filipinezi)“, a punctat Gheorghe V. „Litoralul românesc e bun pentru consum de droguri şi femei ieftine, mi-e ruşine că sunt cetăţean al municipiului Constanţa“, ne-a dezvăluit Alina M.
 
„Nu, niciodată nu sunt pregătiţi, începe sezonul şi tot mai fac lucrări de renovare!“, a menţionat Rodica Maria. „Dezordine maximă. O văd zilnic“, a transmis Mioara Ch. „Asta nu e litoral... O mocirlă urat mirositoare ce trebuie suportată toată vara“, ne-a spus Daniela S. „La ce foame au ăştia, sunt pregătiţi de anu’ trecut !“, a comentat Christian G. „Pe 12 martie 2019, la terasă - 10 lei berea în Mamaia. Cam asta este litoralul românesc, preturi nesimţite + salmonela“, a dezvăluit George B. „Este jale!“, susţine Flori V. „Cel bulgăresc, sigur!“, a subliniat Dumitru S. „Pentru turişti care nu au ieşit pe afară, poate, dar japca pe faţă este aceeaşi“, a menţionat Daniel C.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

20 Jun 2019 673

Sondaj de opinie Credeţi că litoralul românesc este pregătit să întâmpine turiştii?

13 May 2019 643

Zeci de poliţişti vor asigura măsurile de ordine în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai la Constanţa şi în staţiunile de pe litoral

26 Apr 2019 383

Cazul „Cocaină pe litoralul românesc“ Drogurile din Marea Neagră, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului Bulgariei (galerie foto)

11 Apr 2019 2056

Traseul drogurilor din Marea Neagră Litoralul românesc, în centrul atenţiei internaţionale. Plajele, pline de cocaină pură! (galerie foto + video)

08 Apr 2019 4066

Pachete cu droguri căutate pe plajă cu ajutorul unui câine special antrenat din cadrul IJJ Constanța (galerie foto)

07 Apr 2019 1377

IPJ Constanţa, în alertă Pachete pe plajă, care conţin droguri cu o concentrație foarte mare (foto+video)

06 Apr 2019 5272

Litoralul românesc în imagini din 1971

03 Apr 2019 292

Biologii au identificat specia meduzelor care au luat cu asalt litoralul românesc! Iată ce spun specialiştii (galerie foto)

17 Sep 2018 1202

Lanţul Phoenicia Hotels a adus pe litoral peste 250.000 de turişti

07 Sep 2018 661

Programul CFR se modifică! Iată ce trenuri vor ajunge pe litoral

07 Sep 2018 2044

Un miliard de euro pentru a doua etapă de extindere a plajelor de pe litoralul românesc

02 Sep 2018 893

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc lansează programul "Litoralul pentru toţi". Cât îi costă pe turişti o săptămână la mare

28 Aug 2018 656

Sondaj de opinie Mamaia Nord, considerată de turiștii participanți la sondaj cea mai bună stațiune de pe litoralul românesc

20 Aug 2018 633

Minivacanța de Sfânta Maria a umplut stațiunea Mamaia. Ce aleg turiștii să facă la malul mării (fotoreportaj)

16 Aug 2018 1192