Sondaje de opinie

„Nu e pregătit şi nici nu o să mai fie vreodată“ Peste 85% dintre respondenţi cred că litoralul românesc nu este pregătit să întâmpine turiştii

Vacanţa de 1 Mai a trecut, iar hotelierii, administratorii plajelor, proprietarii de restaurante, terase şi baruri continuă să se pregătească pentru primul val de turişti, care vor sosi la începutul lunii iunie. Staţiunile de pe litoral se pregătesc intens pentru întâmpinarea turiştilor. Hotelierii şi agenţii economici trag din greu pentru ca staţiunile să fie gata să îşi primească primii turişti.
 
Cu puţin timp înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, înarmaţi cu unelte, pensule şi bidinele, muncitorii repară şi vopsesc ornamentele din lemn sau fier cu care sunt decorate localurile din staţiune. Mai mult, angajatorii (hotelierii, patronii de baruri, terase şi restaurante) caută barmani, ospătari, bucătari şi cameriste pentru la vară, iar anunţurile cu posturile disponibile au umplut internetul. Hotelierii încearcă să-i atragă cu salarii ce ajung şi la 5.300 de lei brut. Le oferă în plus masă, cazare şi transport gratuit. Cu toate acestea, angajatorii din turism se plâng de lipsa forţei de muncă.
 
La sondajul de opinie derulat de cotidianul ZIUA de Constanţa, cu întrebarea „Credeţi că litoralul românesc este pregătit să întâmpine turiştii?“, au participat peste 190 de persoane. Dintre acestea, 12% au răspuns pozitiv, în timp 88% - negativ.
 

Iată ce cred cititorii noştri!

 
Mai mult, cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa ne-au împărtăşit părerea lor cu privire la subiectul propus. „Nu sunt pregătiţi de turişti“, spune Mirela Gh. „Întrebarea este dacă sunt pregătiţi turiştii să nu confunde preţurile cu numerele de cont bancar“, ne-a scris Kosminus. „Jecmănitorii sunt pregătiţi pentru jecmăneală. Vor să se îmbogăţească in trei luni cât ar fi in doi ani“, susţine Valentin M.
 


„Litoralul românesc e o ruină de 15-20 ani. Nu recomand niciunui turist să irosească banii pe o vacanţă aici (asta dacă ţine la munca lui). Cât despre lipsa forţei de muncă, vă zic eu de ce nu au forţa de muncă: vor să lucrezi mult şi prost (ori fără acte ori cu minimul pe economie), ţi se spune că eşti angajat pentru o funcţie şi de fapt mai faci 10 lucruri pe lângă, eşti tratat ca un sclav pentru simplul fapt că asta e viziunea afaceriştilor de pe litoral asupra angajaţilor, cazare gratuită - de cele mai multe ori este o debara, o mansardă, cu condiţii proaste şi probabil încă 3 în cameră. Mese gratuite, doar cu numele. Să nu mai zic de evaziune, neplata taxelor etc. Nu e pregătit litoralul şi nici nu o să mai fie vreodată. E o problemă de mentalitate, nu de bani, economie, forţă de muncă, e strict mentalitatea de vreau să fac în 2 luni cât alţi fraieri într-un an. Fraierii s-au împuţinat, oamenii care vor să lucreze pe nimic şi ei la fel (de asta şi importă filipinezi)“, a punctat Gheorghe V. „Litoralul românesc e bun pentru consum de droguri şi femei ieftine, mi-e ruşine că sunt cetăţean al municipiului Constanţa“, ne-a dezvăluit Alina M.
 
„Nu, niciodată nu sunt pregătiţi, începe sezonul şi tot mai fac lucrări de renovare!“, a menţionat Rodica Maria. „Dezordine maximă. O văd zilnic“, a transmis Mioara Ch. „Asta nu e litoral... O mocirlă urat mirositoare ce trebuie suportată toată vara“, ne-a spus Daniela S. „La ce foame au ăştia, sunt pregătiţi de anu’ trecut !“, a comentat Christian G. „Pe 12 martie 2019, la terasă - 10 lei berea în Mamaia. Cam asta este litoralul românesc, preturi nesimţite + salmonela“, a dezvăluit George B. „Este jale!“, susţine Flori V. „Cel bulgăresc, sigur!“, a subliniat Dumitru S. „Pentru turişti care nu au ieşit pe afară, poate, dar japca pe faţă este aceeaşi“, a menţionat Daniel C.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mulţi nu au respectat indicaţiile salvamarilor. Câte persoane s-au înecat în Marea Neagră, pe litoralul românesc, în acest sezon estival (galerie foto)

02 Sep 2019 1670

Fashiontv Summer Festival. Unde și când va avea loc anul acesta

24 Aug 2019 913

Scene din filmul „Back2Back“, filmate şi la Ovidiu. Delegaţia, întâmpinată de primarul George Scupra şi de sportivi

22 Aug 2019 1143

Radu Mazăre, cercetat pentru că ar fi vândut la un preţ subevaluat terenul pe care a fost construit complexul de lux Caelia Residence. Dosarul, clasat de DNA Constanţa (galerie foto)

20 Aug 2019 4480

Înecul poate fi prevenit. Sfaturi utile pentru o vacanţă în siguranţă

02 Aug 2019 336

Festivalul ONE Nume mari vor concerta în piaţa Ovidiu din Constanţa

23 Jul 2019 7631

Unităţi de cazare de pe litoral. Unde vă puteţi caza? Oferta este bogată

22 Jul 2019 547

Litoralul începe să se umple. Vezi câți turiști avem la mare în acest week-end

20 Jul 2019 586

Restricții de weekend pe Autostrada Soarelui, pe toată durata sezonului estival

19 Jul 2019 624

Controale pe litoral. Mai mulți conducători auto au fost prinși drogați și beți la volan

13 Jul 2019 611

Eroii care salvează vieţi pe litoral. Cine sunt ambulanţierii care vara sunt detaşaţi la Constanţa (galerie foto)

02 Jul 2019 826

Patronii hotelurilor și restaurantelor de pe litoral vor refuza să mai plătească taxele locale dacă până luni primăriile nu strâng toți câinii vagabonzi din stațiuni

23 Jun 2019 1342

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă controalele pe litoral. Ce amenzi riscă operatorii de plajă care nu respectă prevederile legale

20 Jun 2019 1228

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

20 Jun 2019 1444

Sondaj de opinie Credeţi că litoralul românesc este pregătit să întâmpine turiştii?

13 May 2019 780