LIVE TEXT. Ministrul Mediului la Constanța Mircea Fechet susține o conferință de presă privind stadiul salubrizării plajelor de pe litoralul românesc (GALERIE FOTO)

Astăzi, 4 august, de la ora 14:30, ministrul Mediului Mircea Fechet susține o conferință de presă privind stadiul salubrizării plajelor de pe litoralul românesc. 

Evenimentul are loc pe Plaja Modern din Constanța. 

La conferință vor participa și secretarul de stat Dan Chiru, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu Andrei Corlan, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale. 

Reamintim că în această dimineață, Mircea Fechet a fost prezent la restaurantul The View din Constanța, la Conferința Regională „Reciclăm în România”.

„Suntem la mijlocul conferințelor regionale prin care încercăm să prezentăm populației că nu este suficient să ai doar un serviciu bun de salubritate. Cetățenii trebuie să fie foarte bine instruiți. Pentru prima dată în istorie Ministerul mediului investește 1,2 miliarde de euro în insule ecologice. Am avut discuții cu Ligia Deca și mi-am propus sa investim 100 de milioane de lei pentru educație și conștientizare în toate școlile în cadrul săptămânii verzi“ - a precizat Mircea Fechet, ministrul Mediului. 


La acel eveniment a fost prezent și Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța. El a declarat:

„Ieri ar fi trebuit să ne reamintim că suprasolicitam pământul. Oamenii consumă mai mult decât planeta oferă într-un an de zile. Sunt trei entități care trebuie să funcționeze în vederea reciclării. Una dintre ele este Primăria,  apoi serviciile de salubrizare.  Noi ca primărie trebuie să creăm infrastructură. Trebuie să lucrăm și cu cetățenii. Până oamenii nu vor conștientiza că gunoiul are un preț, nu vom avansa. Salubrizatorul trebuie și el să colecteze mai des“.

UPDATE. ora 14.40

„Acest eveniment se desfășoară în contextul unor programe regionale derulate în întreaga țară. Am discutat despre colectarea selectivă separată. Aceste măsuri nu sunt suficiente și nu vor remedia problemele României. De aceea investim în insule ecologice, in centre de adunare voluntară. Am discutat cu Vergil Chițac despre problemele de mediu cu care se confruntă județul Constanța. Vreau să trag un semnal de alarmă în privința plasticului din apele României. Cele mai multe deșeuri din țară sunt făcute din plastic. Trebuie să discutăm despre plasticul de unică folosință  despre deșeurile din Marea Neagră“ - a precizat ministrul ​Mircea Fechet. 

Ia cuvântul comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu Andrei Corlan. 

„Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat peste 930 de sancțiuni în ultimele 4 zile. Amenzile sunt de peste 3 milioane de lei. Cea mai mare problemă întâlnită este colectarea neselectivă. Am descoperit la un operator care umplut pomii cu pulberi în Pădurea Comorova. Ne-am confruntat cu abandon de deșeuri la Costinești și la Vama Veche“ - a precizat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu Andrei Corlan. 

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu Andrei Corlan a spus că acțiunile vor continua până la sfârșitul săptămânii. 


Citește și: 

LIVE TEXTMircea Fechet, ministrul Mediului, prezent la Constanța cu prilejul conferinței regionale „Reciclăm în România” (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

28 Feb 2024 663

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 765

Nicolae Bucovală, operator de turism „Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)

21 Feb 2024 858

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 1017

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine la Constanța

20 Feb 2024 751

În prim-plan, investițiile în centralele eoliene offshore și în hidrogen România a semnat, alături de Bulgaria și Grecia, o declarație comună pentru proiecte energetice regionale

19 Jan 2024 544

Ministrul Mediului „Lansăm în consultare un program de finanţare care îşi propune să înlocuiască sobele vechi“ (video)

17 Jan 2024 728

Mircea Fechet, anunț de ultim moment despre noul Cod Silvic

12 Dec 2023 762

Ministrul Mediului anunță lansarea sistemului de garanție-returnare. Iată cum funcționează (VIDEO)

29 Nov 2023 830

Ministrul Mediului Peste nouă milioane de puieţi de arbori ar urma să fie plantaţi în zonele urbane

27 Sep 2023 787

Şcoala de Vară a tineretului social-democrat se desfășoară la Costinești (VIDEO)

15 Sep 2023 1400

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a Canadei

06 Sep 2023 848

Ministrul Mediului Dialog între Academia Română și Guvern pentru conservarea urşilor bruni şi asigurarea protecţiei oamenilor

04 Sep 2023 823

„Am solicitat corpului de control să efectueze o analiză“ Ministrul Mediului, despre scurgerea de informaţii din programul „Casa Verde Fotovoltaice“

24 Aug 2023 793

Ministrul Apărării Naționale, în vizită la Chișinău - ,,Republica Moldova este aproape de sufletul nostru!” (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 714