Sondaj de opinie 64% dintre respondenți nu sunt de acord cu faptul că accesul în Târgul de Crăciun din Constanța se face doar în baza Certificatului Digital European

  • Majoritatea celor care au răspuns au condamnat inițiativa autorităților de a condiționa accesul constănțenilor în Târgul de Crăciun.
  • După relaxarea măsurilor impuse de starea de alertă prelungită la nivel național, reprezentanții Primăriei Constanța au modificat puțin regulile de acces în Târgul de Crăciun.
De la 1 decembrie Târgul de Crăciun de la Constanța și-a deschis porțile. Din păcate,  regulile impuse de autorități celor care vor să viziteze târgul nu au fost pe placul multtor constănțeni care și-au vărsat supărările în special în modul online.
 
Potrivit autorităților, evenimentul se desfășoară în condițiile contextului epidemiologic actual, iar accesul se face în baza Certificatului Digital European și este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoțiți de un adult, dar care se afla într-una dintre situațiile prevăzute mai sus.
 
Inițial, autoritățile au transmis că nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test. După relaxarea măsurilor impuse de starea de alertă prelungită la nivel național, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că accesul la Târgul de Crăciun din Parcul Arheologic este permis și celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, efectuat cu maximum 48 de ore înainte.


 
În acest context, în urmă cu o săptămână ZIUA de Constanța a inițiat un sondat de opinie cu întrebarea „Sunteți de acord cu faptul că accesul în Târgul de Crăciun din Constanța se face doar în baza Certificatului Digital European?“.
 
Sute de persoane au răspuns atât pe site-ul www.ziuaconstanta.ro la această întrebare, dar și pe pagina de Facebook a ziarului și în grupurile de Facebook. Majoritatea celor care au răspuns au condamnat inițiativa autorităților de a condiționa accesul constănțenilor în Târgul de Crăciun.
 
Conform sondajului, din cei 2.146 de persoane care au răspuns, 36% sunt de acord cu condiția impusă, iar 64% nu sunt de acord.
 

„Nu, Crăciunul este pentru toți copiii.
 
Nu, târgul este în aer liber, ați distrus bucuria copiilor și sărbătoarea Crăciunului!


 
Rușine domnule primar, sunt mulți nevaccinați care v-au votat și acum copii lor privesc de dincolo de gardul care îi desparte de singura lor bucurie de Crăciun, ORĂȘELUL COPIILOR!
 

 
Nu sunt de acord cu această decizie toți suntem egali, vaccinați sau nevaccinați, avem aceleași drepturi!
 
Nu! Toți copiii au dreptul atîta timp când toti cetățenii plătim taxe și impozite.
 
Nu! Certificatul European este special ptr TRECEREA FRONTIEREI DIN O ȚARĂ ÎN ALTA ! Regulamentul 2361 / 2021 al UE : INTERZICE DISCRIMINĂRILE SOCIALE !!!
 
Clar nu, însă oricum nu contează opinia noastră. Să plătească taxe doar cei vaccinați atunci, ca oricum doar ei au drepturi, cei nevaccinati nu au drepturi, aparent...“ – sunt doar câteva din cele peste 700 de comentarii de pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța.
 

 
Citește și:
 
Sondaj de opinie
Sunteți de acord cu faptul că accesul în Târgul de Crăciun din Constanța se face doar în baza Certificatului Digital European?


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 406

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Easy Credit 4 All IFN - S.A.

21 Feb 2024 497

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administratorii Progress Consulting SA

12 Feb 2024 525

Firma administrează Cimitirul Municipal Progress Consulting SA câștigă definitiv un proces împotriva Primăriei Constanța!

06 Feb 2024 697

Firme Constanța Modificări în conducerea Easy Credit 4 All IFN SA

05 Feb 2024 684

În Suedia Brazii de Crăciun,oferiți peștilor pentru protejarea mediului

14 Jan 2024 695

Vladimir Putin nu mai ține cont de sărbători. În ajunului Crăciunului pe rit vechi a transmis un mesaj războinic

07 Jan 2024 673

Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit astăzi

07 Jan 2024 748

Astăzi este Ajunul Crăciunului pentru mii de români care sărbătoresc Nașterea Domnului de rit vechi!

06 Jan 2024 773

Armenii sărbătoresc Crăciunul în aceeași zi cu Boboteaza

05 Jan 2024 789

Doliu la Medgidia S-a stins o personalitate! „Dispariția dânsului lasă un gol imens în învățământul și sportul medgidian și dobrogean“

05 Jan 2024 6311

Tânără ucisă de propriul frate după o dispută pe tema cadourilor de Crăciun

27 Dec 2023 1146

Sărbătorirea, altădată, a Crăciunului la români (I) Patriarhul Miron „Sărbătorirea Nașterii Domnului a fost întotdeauna pentru poporul nostru sărbătoarea înfrățirii obștești, prin datele străbune”

27 Dec 2023 549

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 761

Peste 90.000 de apeluri gestionate de către operatorii STS ai Serviciului de urgență 112, în cele trei zile de Crăciun

27 Dec 2023 631