UPDATE 8 CL, parte civilă într-un dosar de-al lui Mazăre41 de proiecte importante depind de votul aleșilor municipali (galerie foto)

Astăzi are loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța, în sala „Remus Opreanu” a CJC. Pe ordinea de zi sunt 41 de proiecte. Precizăm că în avansul ședinței CLM, cosilierii liberali au anunțat că nu vor vota trei proiecte.

UPDATE 8, ora 14.39

Consilierii locali au votat cu 23 de voturi pentru, pentru constituirea Consiliului Local ca parte civilă, în dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost trimis în judecată, alături de Sorina Gina Hortolomei-Muscu. Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată la începutul lunii aprilie 2015. Fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor. Mai departe, tot în prezenta cauză, SC Mehmetoglu SRL este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor, iar SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, de spălare a banilor.

Următorul termen a fost stabilit pe data de 6 septembrie. 

Proiectul nr. 35, privind aprobarea tranzacției extrajudiciare dintre Primarul municipiului Constanța, Consiliul local al municipiului Constanța, municipiul Constanța și S.C. COMPREST UTIL SRL, nu a fost aprobat. 

UPDATE 7, ora 13.33

S-au aprobat proiectele: proiect de hotărâre privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanța; proiect de hotărâre privind radierea unor imobile din inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța.

Se reiau propunerile - Alex Zabara de la PMP, Ion Solomon și Victor Constantin de la PNL. PSD nu are propuneri. Se reia votul proiectului 30. 

Proiectul nr. 30, privind desemnarea reprezentanților Consiliului local în vederea completării componenței Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale și de prestări servicii în baza Legii nr. 550/2002, nu a fost aprobat. Niciun consilier nu a primit minimul de 18 voturi. Decebal Făgădău cere consultare pe proiect cu liderii de grup, motivând că trebuie deblocată comisia. 

S-au aprobat proiectele: proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză și verificare a modului de exercitare a dreptului de administrare asupra imobilelor de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat; proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Constanța; proiect de hotărâre privind desemnarea unui viceprimar în Comisia locală de fond funciar; proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


După o pauză, ședința s-a reluat.

UPDATE 6, ora 13.12

În acest moment, s-a ajuns la proiectul nr. 20, privind aprobarea Regulamentului de utilizare a sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Sorin Belu de la Baricada Verde contestă o parte din proiect, acesta spune că două ore sunt insuficiente pentru predarea bicicletei și costurile de reparații sunt foarte mari: 2.500 de lei. De asemenea, el mai contestă și regulamentul, și cere PNL-ului și PMP-ului să vină cu amendamente. Decebal Făgădău nu retrage proiectul. 

Victor Constantin, de la PNL, spune că regulamentul putea fi modificat dacă intra mai devreme în comisii. PNL va vota, dar va veni cu modificări ale regulamentului.

Proiectul a fost aprobat. 

UPDATE 5, ora 12.51

Înafară de proiectul nr. 12, care a fost retras, privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța,  următoarele au fost aprobate: proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă; aprobarea procesului-verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 29.07.2016, depunerea jurământului de către Căliminte Horia-Marius; proiect de hotărâre privind declararea ca vacant a unui loc de consilier local; proiect de hotărâre privind validarea în funcția de consilier local a domnului Mihăilescu Cristian; proiect de hotărâre privind acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare post-mortem al municipiului Constanța” Virgil Coman; proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2016; proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul II; proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al RATC Constanța; proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 al RAEDPP Constanța; proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 al RADET Constanța; proiect de hotărâre privind achiziția serviciului de specialitate a unui expert parte care să asigure apărarea intereselor municipalității în dosarul civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în vederea efectuării expertizei contabile; proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 5, cap. VII din HCL nr. 312/2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016; proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului privind încasarea de către Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local a taxelor gestionate de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa; proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a activității de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local.

UPDATE 4, ora 12.28

Decebal Făgădău le cere consilierilor să participe la ședințele consiliilor de administrație ale școlilor. Astfel, proiectul bugetului a trecut, cu aceste modificări. Se vor căuta, până la următoarea ședință, alte surse pentru subvenționarea gigacaloriei. 

Se trece la proiectul nr. 7, privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2016, în aceste momente, luând cuvântul primarul Constanței: „În comisii probabil ați aflat că am identificat sume pentru asigurarea sezonului rece pentru a face sezonul suportabil pentru constănțeni. Rezolvarea nu se află în mâinile municipalității. După ce am identificat sumele pentru ca gigacaloria să rămâna la 250 de lei, am primit o hotărâre de instanță, prin care FIN CO GE RO SPA a câștigat un contract cu municipalitatea. A urmat un proces între cele două părți. Firma construiește, iar municipalitatea asigură infrastructura. Noi am făcut infrastructura pe etape. Plătim rata și penalități și dobânzi. Am primit sentința, mă văd  nevoit să fac amendament să amân proiectul 12 (n.r. privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece), de pe ordinea de zi. Pierdem 14 milioane de lei din banii  de căldura pentru a plăti către FIN CO GE RO SPA. Unitățile școlare riscă să rămână fără bani de salarii. Vom căuta soluții pentru ambele situații, la Guvern și ministere. În bugetul de învățământ s-au luat banii de la unitățile scolare, unde nu se epuizase fondul de salarii și le-a distribuit la cele care aveau nevoie. La fel se va întampla și la capitolul cheltuieli materiale. Sunt probleme la învățământ vocațional. Grădinițe cu program prelungit. La liceele tehnologice și cele cu program sportiv.”, spune Decebal Făgădău. 

Toți cei 23 de consilieri votează în favoarea acordării titlului de cetățean de onoare lui Virgil Coman. 

Se votează secret pentru acordarea titlului cetățean de onoare pentru răposatul Virgil Coman.

UPDATE 3, ora 12.20

Din 27 de consilieri, 23 sunt prezenți.

Horia Caliminte de la PNL depune jurământul.

Se validează mandatul de consilier al lui Cristian Mihăilescu.

Sorin Belu de la Baricada Verde vrea să ia cuvântul pe proiectul 20, privind aprobarea Regulamentului de utilizare a sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. 




UPDATE 2, ora 12.16

Consilierul PSD, Mariana Cojoc, este președintele ședinței pentru următoarele trei luni.

Mariana Cojoc anunță că se vor retrage: proiectul de hotărâre nr. 36, privind asumarea HCL nr. 172/2016, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 37, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 38, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Soveja nr. 17 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiect de hotărâre nr. 39, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța și proiectul de hotărâre nr. 12, privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța;

Andrei Popescu, consilier independent, are un amendament ca procesele verbale să fie verificate înainte de a fi aprobate.

UPDATE 1, ora 12.09

Consultare fulger între primarul Constanței, Decebal Făgădău, și reprezentanți ai PNL și PSD, referitor la retragerea de pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâre. 

Este vorba despre proiectele pe care liberalii nu voiau să le voteze, și anume: proiectul de hotărâre nr. 36, privind asumarea HCL nr. 172/2016, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 37, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 38, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Soveja nr. 17 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiect de hotărâre nr. 39, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța și proiectul de hotărâre nr. 12, privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța;

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 671

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 572

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 438

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 430

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 327

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 612

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 410

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 318

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 396

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 390

Consilierii locali vor aproba lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici Școala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

22 Apr 2024 413

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 364

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 432

Ședință CLM Constanța Cine face parte din Grupul lucru local pentru problemele romilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 613

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 484