A murit profesorul universitar doctor Musa Geavit

Profesorul universitar doctor Geavit Musa, născut la Palazu Mare, în 1931, distins cadru didactic şi cercetător la Universitatea Ovidius, a încetat din viaţă. Acesta a desfăşurat o activitate de cercetare susţinută în domeniul fizicii plasmei şi aplicaţiilor acesteia în tehnică. De asemenea a avut rezultate importante în tehnica vidului ultra-înalt. Rezultatele cercetărilor efectuate au fost concretizate în 416 lucrări, din care 137 apărute în reviste internaţionale, cotate ISI, celelalte fiind publicate în volume ale unor conferinţe internaţionale sau în reviste din ţară. Rezultatele ştiinţifice obţinute se bucură de o largă recunoaştere internaţională. Acestea au fost citate de 800 de ori în literatura de specialitate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Denise Mutalip Calugaru

09 Jul, 2010 21:35

“Personalitate de excepţie în galeria marilor fizicieni”, “unul dintre elitele Academicienilor din Romania”, Prof univ. Dr. Geavit Musa lasa in urma sa pecetea demnitatii, a cinstei si a onoarei. Fiul unui diplomat la Consulatului Turc, cu mama mosiera, cu bunicii in lagare de munca silnica si tatal in temnite politice, urmarit continuu de securitate, hotaraste de fiecare data sa refuze oportunitatile din lumea libera si se intoarce la nedreptatile si hartuielile din Romania comunista, constient fiind ca sacrificiul sau personal va adaposti restul rudelor de la persecutii aditionale. Niciodata victima, isi gaseste libertatea in cunoastere si cercetare. Pentru mine, va ramine “unchiul Geavit”, la care mergeam in vacante cu geamantane pline de culegeri de matematica si fizica: “cartile sint grele”, glumea rizind. In calatoriile incarcate de munca, nu ne-a uitat niciodata, purtind mereu cu dinsul responsabilitatea si delicatetea grijei familiei. Am invatat de la unchiul Geavit ca stiinta este frumoasa, ca filozofia ne da un sens al existentei, ca picturile sint oglinda sufletului, si, mai presus de orice, exemplul de a alege puritatea vietii . Cu dragoste, te imbratisam in gindurile noastre, Denise, Jacqueline si Kimberly

Articole asemanatoare

Atenție! Se oprește apa caldă în mai multe zone din Constanța

24 Apr 2024 441

Oficial de la Primăria Constanța referitor la mașina care a circulat pe strada Stefan cel Mare, pe pavele (FOTO+VIDEO))

22 Apr 2024 613

Termoficare Constanța anunță oprirea căldurii și a apei calde în orașul Constanța. Lista punctelor termice afectate

22 Apr 2024 636

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 680

Oficial de IPJ Constanța, vizavi de cazul elevei agresate de un cadru didactic - VIDEO

26 Mar 2024 865

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 936

Oficial de la IPJ Constanța despre tânărul care ar fi fost tăiat pe față în cartierul Viile Noi „Acesta și-ar fi provocat singur tăieturi în zona feței”

17 Mar 2024 838

UPDATE Avarie Termoficare Constanța. Policlinica CFR a rămas fără apă caldă și căldură

14 Mar 2024 512

UPDATE Avarie Termoficare Constanța! Policlinica CFR și alte două puncte termice nu beneficiază de apă caldă și căldură

19 Feb 2024 593

Știri Constanța azi Termoficare Constanța. Mai mulți constănțeni au rămas fără apă caldă și căldură

30 Jan 2024 752

Ce se întâmplă cu eliberarea antibioticelor? Informații noi de la Ministerul Sănătății!

22 Jan 2024 992

Chestor de poliție Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța- „Voi face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului“

22 Dec 2023 1859

Licitații publice Compania fostului șef de la GeoEcoMar a primit contractul pentru urmărirea evoluţiei fenomenelor apărute pe strada Traian din Constanța(DOCUMENT)

09 Nov 2023 1186

UPDATE Termoficare Constanța Apa caldă oprită în zona străzii Constantin Brătescu

18 Oct 2023 891

Hadrian Daicoviciu, arheologul pasionat de istoria Daciei romane și autorul articolului „Burebista și Dobrogea”

09 Oct 2023 930