Ambasadorul Klemm a primit o lecție de la comunitățile de romi din România (galerie foto)

 
Ambasadorul SUA la București Hans Klemm i-a cunoscut, astăzi, la grădiniţele din localităţile Araci şi Hetea, din judeţul Covasna, pe copiii din programul "Fiecare Copil în Grădiniţă". Împreună cu Leslie Hawke, ambasadorul a vizitat şi câteva familii defavorizate din localitatea Hetea. Aici trăiesc comunități de romi. Klemm a declarat că a fost onorat de invitație, iar vizita a reprezentat o lecție pentru el.
 
Diplomatul american a vizitat mai multe școli și grădinițe din comuna Vâlcele, respectiv satele Araci și Hetea, precum și a avut o întrevedere cu autoritățile locale.
 
”Sunt ambasadorul Statelor Unite ale Americii, dar reprezint Statele Unite nu doar în București și nu doar către demnitarii din București, ci către toată România. Responsabilitatea mea este de a-i reprezenta pe președintele Statelor Unite, Guvernul american și pe cetățenii americani în toată România. Și pentru a înțelege cât mai bine România și provocările pe care le-am putea întâmpina în dezvoltarea parteneriatului dintre țările noastre, este foarte important pentru mine să cunosc cât mai bine toată România. Așadar, deși unii dintre românii pe care i-am cunoscut astăzi sunt foarte defavorizați, sunt foarte săraci, am fost impresionat de ceea ce ați descris dumneavoastră, de dorința acestor copii de învăța și de căldura cu care ne-au primit familiile din Hetea. Deși condițiile în care trăiau sunt extrem de grele, impresia mea a fost că sunt mândri de ceea ce au reușit să realizeze în casele lor”, a declarat Klemm.
 
Într-una dintre casele vizitate localnicii aveau pe un perete un tablou pe post de icoană cu diplomatul american ce părea că se roagă.



sursa foto: Facebook (Ambasada SUA)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hans Klemm a părăsit România. Ultimul său mesaj

14 Dec 2019 2192

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

10 Dec 2019 1862

#sărbătoreşteDobrogea141 Ambasadorul SUA, Hans Klemm, fosta handbalistă Elena Frîncu, directorul Aeroportului M. Kogălniceanu, Bogdan Artagea, şi directorul Bibliotecii Judeţene Constanţa, Corina Apostoleanu, mesaje de Ziua Dobrogei

22 Nov 2019 4186

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul SUA la București "Demersul nostru va asigura predictibilitate în derularea programelor de înzestrare "

14 Nov 2019 1498

Ludovic Orban, întrevedere la Palatul Victoria „Guvernul României susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA”

08 Nov 2019 2045

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu ocazia Zilei Independenţei

05 Jul 2019 2050

Recepție organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

04 Jul 2019 2242

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 5613

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 2187

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 1889

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

11 Mar 2019 1920

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 2020

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 2092

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 2470

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 2539