Stiri calde

ANAF nu şi-a atins planul propus cu privire la încasarea TVA. Ce decizie va lua ministrul Finanțelor în cazul în care nu se va atinge ținta propusă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu şi-a atins planul propus la început de an cu privire la încasarea TVA, fiind realizat în proporţie de 95%, iar dacă acesta nu va fi atins şefii instituţiei vor fi demişi, a afirmat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Digi 24, adăugând că nu va accepta "nici măcar un leu sub plan", conform Agerpres.ro
 

"Aceasta este o zonă în care România într-adevăr trebuie să acţioneze radical (a încasărilor din TVA - n. r.). Şi o să vedeţi şi pe această zonă schimbări radicale pentru ca România să recupereze din acel gap de TVA la nivel naţional, fiind într-o poziţie la nivel european codaşă, ca să nu spun pe ultima poziţie. Este o zonă în care lucrurile se vor schimba. O să vedeţi şi pe această zonă că România va recupera... Dacă planul ANAF-ului arată clar o creştere, nimeni nu poate să o conteste. Eu în special mă uit la planul ANAF-ului pe zona de TVA, accize şi taxe vamale. Acolo mă uit. Şi aceasta a fost discuţia mea şi cu ANAF-ul, foarte clară. Nu admit până la final de an nici măcar un leu scădere sub acest plan. Am spus-o şi în Guvern la rectificare", a afirmat Eugen Teodorovici.

 
Potrivit acestuia, în prezent ANAF se află la 95% faţă de planul care trebuie realizat, iar dacă nu se va atinge ţinta propusă atunci şefii ANAF vor fi demişi.
 

"Eu mă raportez la un plan pe care ANAF-ul l-a propus - sau Ministerul de Finanţe la începutul acestui an l-a propus - pe baza căruia s-a făcut Legea bugetului şi atunci am spus foarte clar că nu accept niciun fel de scădere a acestuia. Mai mult, a fost şi revizuit la momentul rectificării în sensul de a aduce ce nu s-a făcut în prima parte a anului ca obligaţie de făcut până la final de an, iar ANAF-ul este obligat să vină cu propuneri de măsuri concrete ca planul să fie realizat. Repet, nu voi accepta nici măcar un leu sub plan! Dacă nu, înseamnă că trebuie luate măsuri", a adăugat Teodorovici.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenția Națională de Administrare Fiscală amintește contribuabililor Sunt ultimele zile până la expirarea termenului de depunere a unui document important

20 Jul 2019 449

ANAF. Întâlniri pe tema dotării cu noile case de marcat

19 Jul 2019 335

ANAF. Sticle cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea, peste 50.000 euro

19 Jul 2019 383

Popririle bancare propuse de ANAF se vor supune unui nou mecanism

17 Jul 2019 408

Bugetari de lux – inspectorii antifraudă, transferaţi cu salarii uriaşe

17 Jul 2019 926

Obligațiile persoanelor fizice, în raport cu ANAF, cu privire la stabilirea rezidenței fiscale

15 Jul 2019 386

Ei sunt actualii proprietari ai terenului retrocedat şi apoi revândut în timpul lui Mazăre şi revendicat în instanţă de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa!

12 Jul 2019 8296

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF va fi desființată

11 Jul 2019 1296

Anunț important de la ANAF. Până la ce dată se poate depune declarația unică

10 Jul 2019 468

ANAF. Până la ce dată se depune declarația unică

09 Jul 2019 442

Conducerea ANAF s-a întâlnit din nou cu antreprenorii din Constanța

05 Jul 2019 644

CCINA. Eveniment pe teme de fiscalitate, organizat pentru agenţii economici constănţeni

04 Jul 2019 470

Terenul a fost, între timp, retrocedat şi apoi revândut În timpul lui Mazăre s-a dat şi apoi s-a luat. Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, revendicare imobiliară în instanţă (documente)

04 Jul 2019 4734

Accident rutier, pe bulevarul Tomis din municipiul Constanța. O victimă

01 Jul 2019 749

Fraudă în numele ANAF. Mai multe persoane au primit sms-uri sau email-uri. Ce informații le erau solicitate

13 Jun 2019 717