Anunţul ANAF cu privire la casele de marcat

Noile case de marcat vor putea fi achiziţionate de anul viitor, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să se conecteze la ele, conform informaţiilor prezentate în cursul acestei săptămâni de preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.
 
“De la 1 ianuarie 2018 ne conectăm cu casele de marcat. Anul care vine va începe comercializarea caselor de marcat. Acesta a fost un proiect de suflet al meu, dacă poţi să pui suflet în conectarea unor case de marcat la un server al ANAF, dar m-am implicat foarte mult, pentru că legea e de doi ani şi nu s-a întâmplat nimic. Eu am investit mult efort şi nervi ca să se întâmple cât mai repede şi sper ca specificaţiile să fie publicate în Monitor (Monitorul Oficial - n. r.) în câteva zile şi apoi să înceapă procedura tehnică de autorizare a modelelor care vor fi comercializate. Noi avem anul viitor nişte calendare cu marii contribuabili, mijlocii şi mici care trebuie să se conecteze. Eventual, dacă, dar eu nu vreau să zic asta, dar dacă se vor înregistra nişte întârzieri decalăm un pic calendarele ca să fie pentru toată lumea normal. Dar eu nu vreau să se întârzie”, a spus Doroş, citat de Agerpres.
 
În ceea ce priveşte inspecţia fiscală, şeful ANAF afirmă că inspectorii se duc în control prea târziu şi constată sume prea mari.
 
“Analizele noastre ne spun că ne ducem în control prea târziu, constatăm sume prea mari, penalităţile care vin ataşate sunt prea mari, iar activele nete pe care aplicăm aceste sume suplimentare şi penalităţi sunt prea mici. Atunci rezultă insolvenţe şi din aceste insolvenţe procentul de revenire în circuitul economic normal este de 3-4%, ceea ce este nemulţumitor pentru noi. Ce ne-am dori noi ar fi să ne ducem cât mai devreme, să constatăm sume mai mici pe active nete mai mari, mai uşor de plătit şi companii care să poată să supravieţuiască”, a precizat el.
 
Potrivit acestuia, trebuie implementată o strategie de conformare, iar contribuabilii care nu vor să plătească taxe trebuie eliminaţi de pe piaţă cât mai repede.
 
“În acelaşi timp, chestia asta cu controlul. În strategia de conformare, controlul e ultima fază. Noi trebuie să implementăm, şi asta facem, o strategie de conformare. Strategia de conformare înseamnă că ne uităm la toţi contribuabilii, stabilim analiza de risc pe care o aplicăm tuturor, vedem care sunt cu risc mic, care sunt cu risc mijlociu şi mare şi, la fiecare dintre ei, aplicăm măsurile de conformare cuvenite. La cei cu risc mic este dialogul şi ajutorul, la cei cu risc mediu este ajutorul să intre în categoria de risc mic şi la cei care au risc mare, cei care nu vor să plătească taxe, interesul este să îi eliminăm de pe piaţă cât mai repede”, a explicat preşedintele ANAF.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 780

ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală

18 Apr 2024 419

Digitalizarea Fiscului cu SRI mai are un pas. Urmează votul final la Camera Deputaților

17 Apr 2024 495

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6078

Justiție Constanța Contestație împotriva deciziilor administrative fiscale. Confort Urban SRL versus ANAF

03 Apr 2024 609

AJFP Constanța. Ce seminarii web se vor desfășura în luna aprilie 2024?

03 Apr 2024 496

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 714

Vergil Chițac câștigă definitiv procesul deschis Fiscului, în urma unei amenzi civile aplicate de judecători Primarului Municipiului Constanța (MINUTA)

27 Mar 2024 630

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1072

ANAF vinde vila de lux a Prințului Paul, de la Sinaia!

26 Mar 2024 692

Atenție! ANAF avertizează asupra unor mesaje false trimise în numele instituției

20 Mar 2024 666

Reorganizarea ANAF, aprobată de guvern (DOCUMENT)

14 Mar 2024 971

Vergil Chițac, proces cu Fiscul, pentru o amendă civilă aplicată Primarului Municipiului Constanța. Verdictul, la finalul lunii

12 Mar 2024 824

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 830

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 742