Stiri calde

UPDATE 6. Palaz nu candidează la alegerile parlamentare Aripa PDL din noul PNL filiala Cumpăna trece de azi în PMP!

Aripa PDL din noul PNL filiala Cumpăna trece de azi în PMP. Printre cei ce se înrolează în PMP se afla și consilierul local Constantin Solomon din partea PNL Cumpăna și secretar general al filialei. Acesta a declarat că va renunța la mandatul de ales local și va activa în PMP.Burcin Dumitru, fost copresedinte al PNL Cumpăna, se alătură și el PMP-ului.

UPDATE 6, ora 19.10

Ca urmare a anunțului făcut astăzi de președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, privind înscrierea în rândurile PMP a mai multor membri ai Organizației Cumpăna a Partidului Național Liberal, se fac următoarele precizări:

„Organizația PNL Cumpăna desfășoară, în prezent, o serie de proiecte pe termen mediu și lung, prin care își propune să obțină un rezultat cât mai bun la alegerile parlamentare din 11 decembrie și să câștige Primăria și Consiliul Local Cumpăna la alegerile locale din 2020. Succesul acestor proiecte depinde de gradul de coeziune și integritate morală a tuturor membrilor organizației. De asemenea, PNL Cumpăna își propune să facă o opoziție constructivă și reală în cadrul Consiliului Local Cumpăna, dar și în acțiunile pe care le va desfășura în viitor în folosul comunității locale.

În privința consilierului local liberal care a ales să se înscrie în PMP Constanța, însoțit de alți câțiva foști membri ai PDL, reamintim că activitatea acestuia în CL Cumpăna nu a fost una constructivă și productivă. Mai mult, consilierul Constantin Solomon este cunoscut ca apropiat al PSD, acesta votând de nenumărate ori, în ședințele CL Cumpăna, în favoarea proiectelor propuse de reprezentanții social-democrați. De asemenea, acesta poate fi considerat deja un traseist politic, fiind, de-a lungul anilor, membru al PSD, al Partidului Ecologist, al PDL, al PNL și acum al PMP.

Considerăm această atitudine și stare de fapt una incompatibilă cu noile direcții și proiecte politice pe care Organizația PNL Cumpăna le desfășoară în prezent și, drept urmare, salutăm decizia acestora de a trece la PMP”, a declarat, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa, Florin Imoșanu, preşedinte PNL Cumpăna.

UPDATE 5, ora 14.10

„Organizația PNL Cumpăna, în frunte cu secretarul general Constantin Solomon, consilier local în funcție, și copreședintele Dumitru Burcin, vicepreședintele PNL la nivel județean, s-a înscris în PMP Cumpăna. Începând de astăzi, Partidul Mișcarea Populară a devenit a doua forță politică în Cumpăna”, transmit reprezentanții PMP într-un comunicat de presă.
 
„Decizia foștilor membri PNL, de astăzi membri PMP, nu poate decât să mă bucure. Cu atât mai mult faptul că domnul Solomon renunță la funcția de consilier local pentru a face parte din echipa Partidului Mișcarea Populară. Noi, la PMP, am promovat întotdeauna oamenii pe muncă, nu pe alte considerente, iar dumnealor au venit alături de noi fără să ne ceară nimic, nici măcar funcții politice, ci, din contră, au renunțat la funcții administrative, ceea ce arată cât de motivați sunt să facă parte din PMP. De astăzi, PMP  a devenit a doua forță politică în Cumpăna!”, a delcarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.
 
„Sunt determinat de problemele care au apărut după alegerile locale, inițial când ne-am unit cu PNL am crezut că tragem toți la aceeași căruță. Cu toate că nucleul PNL-ului de la Cumpăna era mult mai slăbit decât cel al fostului PDL, nu s-a ținut cont de performanța fiecărei echipe, ci oamenii PNL-ului s-au impus pe diverse considerente. Președintele PNL Cumpăna le cerea demisia celor de pe lista de candidați pentru a impune oamenii lui pe locurile rămase vacante în Consiliul Local. Noi nu ne dorim destabilizare, ci ne dorim o echipă pe care să o dezvoltăm împreună, în care să ne menținem principiile și tocmai de aceea am venit cu toată convingerea în Partidul Mișcarea Populară”, a precizat Constantin Solomon.
 
Reamintim că împreună cu persoanele din conducere menționate anterior au trecut la PMP Cumpăna circa 60 de foști membri PNL Cumpăna. 

UPDATE 4, ora 12.50

„Pe liste se vor regăsi 50 la sută și femei. În primii trei garantat va fi una”, a anunțat Palaz.
                      
Referitor la Regia de Drumuri a CJC s-au descoperit niște nereguli la niște leasinguri. Detalii se vor da intr-o conferință pe care o va susține Palaz cu actualul director RAJDP, Lucian Lungoci.

UPDATE 3, ora 12.44

Până pe data de 27 octombrie se pot depune intenții de candidatură pentru parlamentare. Palaz nu va candid. Lista va fi făcută la nivelul județului cu oameni cu notorietate.             
           
„Prefer om din afara județului cu nototietate decât un coleg fără pentru că orice vot contează”, a subliniat Palaz. 
                       
Lista va fi trimisă spre validare la centru. Pe listele PMP nu va figura Traian Băsescu la Constanța.         
                
„Trei parlamentari vrea PMP Constanța, doi deputați și un senator. Organizația Constanța este deschisă candidaților din afara județului întrucât nu există limită”, a mai spus Palaz.                       

„Nu plec din CJC! Rămân și sap pentru descoperirea neregulilor pe care le voi prezenta opiniei  publice”, a mai subliniat Palaz.

UPDATE 2, ora 12.38

Solomon susține că a solicitat implicarea conducerii județene a PNL Constanța în soluționarea situației de la Cumpăna, dar nu s-a întâmplat nimic, „relațiile din filială s-au tensionat și nimeni nu a intervenit pentru remediere”.

Andrei Stoian, președinte interimar Cumpăna, a salutat venirea noilor colegi și la alegerile democrate în interiorul filialei.       
                 
Claudiu Palaz a atenționat că totul presupune muncă și nu pentru funcții.

„Ambiția noastră este să fim partidul numărul doi la Cumpăna! Alegeri pentru desemnarea noilor structuri în filiale vor fi după alegerile parlamentare”, a spus Palaz.

„Au venit aproximativ 50-60 de noi membri în care PNL avea peste 100 de membri cu carnete”, susține  Solomon.

Acum, PNL rămâne cu doi consilieri locali în funcție în CL Cumpăna. În urma alegerilor locale, PNL a obținut 4 mandate dar 2 sunt vacante acum.                        

PMP Constanța are filială în 50 de localități, cu 4000 de membri. Vor fi filiale în tot județul. 

UPDATE 1, ora 12.27

Fostul prefect Claudiu Iorga Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedinte al Partidului Mişcarea Populară filiala Constanţa, a anunțat că organizația PNL Cumpăna s-a înscris în PMP. 
                     
„Suntem onorați ca un consilier în funcție renunță la mandat pentru a face altfel de politică. Noii colegi au ca obiectiv să se apropie ca scor de PSD . Vom fi a doua forță politică în comună. Sunt oameni cu experiență politică și vor activa pentru PMP de azi înainte”, susține Palaz.                        

Solomon a declarat că demisionează cu regrete din PNL, dar e determinat de problemele ce au apărut în partid după alegerile locale din vară. El susține că la Cumpăna, PNL era mai slab decât filiala locală a PDL.         
               
„Dar se pare că s-a dorit destructurarea organizației”, a spus Solomon.

Foștii PDL-isti sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut lista pentru CL Cumpăna și de candidatul pe care l-au susținut pentru funcția de primar.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

15 Nov 2018 1000

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 457

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 611

Discuțiile pe sesizările privind Codul administrativ, amânate de CCR

25 Oct 2018 323

Bogdan Huţucă (PNL) - „Sub o administraţie locală PSD-ALDE-PMP, cârpim Cazinoul cu lucrări de zero lei!“

19 Oct 2018 778

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)

15 Oct 2018 1995

Deputatul Robert Turcescu şi consilierul judeţean Florin Goidea au mers la Mangalia. Litoralul românesc, subiect de dezbatere

05 Oct 2018 1708

Declaraţie politică a deputatului Robert Turcescu despre „Varianta de ocolire Mangalia“ şi criza agentului termic de la Constanţa

04 Oct 2018 1812

Deputatul Robert Turcescu (PMP), demers la Ministerul Sănătăţii pentru decontarea integrală a radioterapiei (document)

01 Oct 2018 3773

Turcescu (PMP) - „Numai o catastrofă naturală sau, Doamne ferește, un război ne-ar mai putea face, pe termen scurt, să redevenim o națiune!“

27 Sep 2018 842

Consiliul Local Municipal Constanţa transferă un teren către MApN pentru amenajarea unui cimitir al militarilor şi veteranilor de război (document)

26 Sep 2018 1053

„Premierul catastrofă“ în versiunea deputatului PMP de Constanţa Robert Turcescu

20 Sep 2018 1717

Robert Turcescu a tras-o la răspundere pe şefa Editurii Didactice şi Pedagogice - „Aţi făcut un experiment pe minţile copiilor noştri!“

14 Sep 2018 972

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2871

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 795

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 3406

Robert Turcescu susține un workshop la Neptun în fața tineretului PMP. Iată ce subiect a abordat (galerie foto)

07 Sep 2018 1366

Tineretul PMP se reuneşte la Neptun. Centenarul, printre temele celei de-a cincea ediţii a Şcolii de Vară

06 Sep 2018 427

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 420

Liberalii s-au reunit la Palatul Parlamentului. Vorbesc despre priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă

02 Sep 2018 388

Proiectele discutate de Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Printre ele, şi PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe Lăpuşneanu! (documente)

28 Aug 2018 1185

Guvernul se pregăteşte să dea liber la împrumuturi, în condiţiile în care multe primării sunt în incapacitate de plată

14 Aug 2018 407

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PMP Florin Goidea (documente)

24 Jul 2018 849

Avize favorabile în Comisia de Administraţie a CLM. PNL şi PMP s-au abţinut. Vizate au fost zona peninsulară şi actualizarea preţului unui teren din Mamaia Nord

19 Jul 2018 1185

Poliţia Locală a „spart“ gaşca samsarilor de parcări din zona Sălii Sporturilor din Constanţa

19 Jul 2018 5473

Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, declarată neconstituțională

18 Jul 2018 416

Declaraţie de avere dominată de fosta soţie Ce venituri a avut consilierul PMP Secil Givan Cantaragiu? (document)

13 Jul 2018 1530

Codul administrativ, aprobat. Funcţionarii publici vor susține evaluări scrise anuale

09 Jul 2018 948

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

30 Jun 2018 871

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 433

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

26 Jun 2018 1225

Eugen Tomac PMP contestă la Curtea Constituţională iniţiativa legislativă de modificare a legii privind statutul aleşilor locali

23 Jun 2018 1054

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

20 Jun 2018 2340

Congres PMP Traian Băsescu se retrage de la conducerea partidului. Noua structură a PMP se votează astăzi. Cine candidează de la Constanța

16 Jun 2018 1836

Proiect. Permis reținut pentru trei luni dacă folosiți telefonul la volan

15 Jun 2018 563

Congres PMP în luna iunie Claudiu Palaz candidează pentru funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali

11 Jun 2018 782

Constanţa, oraş sufocat şi îmbâcsit! Consilierul Bogdan Bola lansează o provocare primarului Făgădău şi aleşilor locali PSD+PMP

08 Jun 2018 3116

Ce spune senatorul Traian Băsescu,despre grupul parlamentar al PMP din Senat

29 May 2018 956

Traian Băsescu rămâne fără grup în Senat!

29 May 2018 623

Traian Băsescu „Organizarea de către PSD a unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă este de un ridicol total"

28 May 2018 1082

Ce spune fostul preşedinte Traian Băsescu despre plecarea unor parlamentari către partidul lui Victor Ponta.

28 May 2018 993

PMP Limanu s-a „întărit“ cu oamenii lui Bădrăgan de la PRU. Este a doua „fuziune“ după Eforie, organizație în care taberele se luptă pentru putere

16 May 2018 721

Organizația PRU Limanu, judeţul Constanţa, s-a alăturat echipei PMP din localitate

15 May 2018 714

Scandalul din organizaţia PMP Eforie, departe de a se fi terminat! Consilierul local Negrici, exclus din partid, ameninţă cu plângeri penale! (galerie foto+documente)

14 May 2018 2779

Europarlamentarul Siegfried Mureșan trece de la PMP la PNL

04 May 2018 921

Mai mulți membri ai organizației de tineret naționale a PMP au trecut la Partidul Social Democrat. Care este situația la Constanța

02 May 2018 1283

Scandal. O organizaţie PMP din judeţ vrea să meargă în audienţă la Traian Băsescu. Palaz le transmite - „Nu ne-am cumpărat partid la Eforie!“

30 Apr 2018 3032

Claudiu Palaz solicită sistarea demolării imobilului Consiliului Județean Constanţa, de pe strada Izvor! (galerie foto +documente)

22 Apr 2018 1824

Moţiunea simplă depusă de PNL şi PMP împotriva ministrului Rovana Plumb, respinsă

10 Apr 2018 486

Fostul președinte, Traian Băsescu, în lacrimi la TV. Ce l-a emoționat pe fostul șef de stat

01 Apr 2018 2055