Stiri calde

Armată obligatorie în România? Ce a declarat ministrul Mihai Fifor despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, nu crede că se poate vorbi foarte curând despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România, deşi discuţia "apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciu militar obligatoriu sau l-au reintrodus", conform Agerpres.ro. 
 

"Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu este anulat. Este o discuţie care apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, de exemplu Suedia, după informaţiile mele, reintroduce stagiul militar obligatoriu. Şi noi am discutat de multe ori lucrul acesta, există, n-aş zice nostalgie, ci o analiză pragmatică vizavi de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern o asemenea iniţiativă şi nici nu cred că foarte curând vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România. De aceea căutam variante alternative, aşa cum este programul acesta dedicat rezerviştilor militari. Nevoia este foarte mare de încadrare în Armata României", a precizat Mihai Fifor, în conferinţa de presă susţinută cu prilejul prezentării bilanţului activităţii în primele şase luni ale anului.  


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

V.G.Alexandru

11 Aug, 2018 15:46

Eu sincer sper sa il reintroduca.. avem nevoie cu disperare de asa ceva, "barbati" cu blugi mulati care incep sa se macheze, si sa mearga la salon.. nu e ok. Fac 22 in oct, si consider ca e o necesitate acest program, te formeaza ca om!

Alex

08 Aug, 2018 21:46

Da, sunt de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Subsemnatul, după satisfacerea stagiului militar , am devenit alt om. Chiar părinţii mei au sesizat transformări benefice în comportamentul meu faţă de familie şi societate, o accentuare vizibilă a apetitului pentru muncă şi respect faţă de ierarhiile de tot felul ce compun nucleul societăţii, respectul faţă de întemeierea unei familii , fapt pentru care m-am căsătorit imediat, copii, educaţia lor. Armata , cu al său cumul de privaţiuni, disciplină deseori de fier , a însemnat formarea caracterului de cavaler al bărbatului, de gentil, altruist, puternic, cinstit, modest, respectuos în toate împrejurările, patriot. Armata te învaţă meserii, costruieşte pentru ţară obiective magistrale, participă la salvarea recoltelor marilor unităţi agricole. Pe scurt , datorez serviciului militar , formarea caracterului fiinţei mele , un privilegiu de care cu mare suferinţă constat că tineretul de astăzi nu beneficiază.

Articole asemanatoare

Cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, desfășurată de Forțele Navale Române. În ce județ vor ajunge marinarii militari

15 Feb 2019 289

Şi aşii catapultează (galerie foto)

15 Feb 2019 892

Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată pe DN17 în județul Suceava. Pompierii, chemați în ajutor (galerie foto)

12 Feb 2019 337

Militarii din structurile de cercetare ale Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", la tabăra de instrucție de iarnă din raionul Diham (galerie foto+video)

12 Feb 2019 558

Accident aviatic la Istanbul. Un elicopter militar s-a prăbuşit într-un cartier de pe malul asiatic al orașului

11 Feb 2019 476

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3109

Bărbat, în stare de inconștiență după ce a căzut într-un bazin cu vapori de combustibil

09 Feb 2019 445

Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare, precum şi rezerviştii militari, continuă protestele

08 Feb 2019 480

Tragedie la metrou. Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului care intra în stație

07 Feb 2019 582

Protest al sindicaliștilor din poliție și penitenciare în fața Ministerului de Interne. Ce au solicitat protestatarii (video)

07 Feb 2019 520

Proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari. Ce revendicări au manifestanții

07 Feb 2019 1310

Mandate de aducere în dosarul fostei conduceri a ISU Constanţa

06 Feb 2019 1447

UPDATE Tren încărcat cu gaz, deraiat. Traficul a fost oprit

05 Feb 2019 440

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 499

Incendiu violent într-o gospodărie. O femeie a fost găsită decedată

04 Feb 2019 435