Stiri calde

Armată obligatorie în România? Ce a declarat ministrul Mihai Fifor despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, nu crede că se poate vorbi foarte curând despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România, deşi discuţia "apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciu militar obligatoriu sau l-au reintrodus", conform Agerpres.ro. 
 

"Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu este anulat. Este o discuţie care apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, de exemplu Suedia, după informaţiile mele, reintroduce stagiul militar obligatoriu. Şi noi am discutat de multe ori lucrul acesta, există, n-aş zice nostalgie, ci o analiză pragmatică vizavi de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern o asemenea iniţiativă şi nici nu cred că foarte curând vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România. De aceea căutam variante alternative, aşa cum este programul acesta dedicat rezerviştilor militari. Nevoia este foarte mare de încadrare în Armata României", a precizat Mihai Fifor, în conferinţa de presă susţinută cu prilejul prezentării bilanţului activităţii în primele şase luni ale anului.  


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

V.G.Alexandru

11 Aug, 2018 15:46

Eu sincer sper sa il reintroduca.. avem nevoie cu disperare de asa ceva, "barbati" cu blugi mulati care incep sa se macheze, si sa mearga la salon.. nu e ok. Fac 22 in oct, si consider ca e o necesitate acest program, te formeaza ca om!

Alex

08 Aug, 2018 21:46

Da, sunt de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Subsemnatul, după satisfacerea stagiului militar , am devenit alt om. Chiar părinţii mei au sesizat transformări benefice în comportamentul meu faţă de familie şi societate, o accentuare vizibilă a apetitului pentru muncă şi respect faţă de ierarhiile de tot felul ce compun nucleul societăţii, respectul faţă de întemeierea unei familii , fapt pentru care m-am căsătorit imediat, copii, educaţia lor. Armata , cu al său cumul de privaţiuni, disciplină deseori de fier , a însemnat formarea caracterului de cavaler al bărbatului, de gentil, altruist, puternic, cinstit, modest, respectuos în toate împrejurările, patriot. Armata te învaţă meserii, costruieşte pentru ţară obiective magistrale, participă la salvarea recoltelor marilor unităţi agricole. Pe scurt , datorez serviciului militar , formarea caracterului fiinţei mele , un privilegiu de care cu mare suferinţă constat că tineretul de astăzi nu beneficiază.

Articole asemanatoare

Vești bune pentru militari și polițiști. Proiectul de modificare a Legii pensiilor militare de stat, respins de Comisia de Apărare a Camerei Deputaților

19 Jun 2019 2193

Șapte nave militare și un elicopter Puma Naval participă la exercițiul „Tomis 19” pe Marea Neagră între Capu Midia și Mangalia

19 Jun 2019 426

Doliu în rândul pompierilor. Un colonel din cadru ISU Suceava s-a stins din viață

18 Jun 2019 652

Tragedii din România. O casă s-a făcut scrum. Focul s-a extins şi la vecini. Un bărbat carbonizat. De la ce a pornit totul

18 Jun 2019 966

Incendiu în județul Neamț. O fostă fermă s-a făcut scrum. 40 de butelii de oxigen, evacuate (galerie foto)

15 Jun 2019 617

Obiecte din al II-lea război mondial, donate Muzeului Marinei Române Constanța. Acestea au aparținut unui veteran de război

14 Jun 2019 791

Case, mistuite de flăcări în judeţul Neamţ. Forţe impresionante, la intervenţie (galerie foto)

14 Jun 2019 474

Incendiu violent la un service auto. Mai multe autoturisme au fost mistuite de flăcări

12 Jun 2019 555

Militarii din Forțele pentru Operații Speciale au intervenit în ajutorul victimei unui grav accident rutier

12 Jun 2019 8895

Judeţul Constanţa. Locuinţe, casă de cultură şi bază sportivă în locul unei cazărmi. Şi locuinţe pentru militari (galerie foto+document)

12 Jun 2019 5042

Grupa de scafandri de luptă, de la Constanţa, vine astăzi acasă. Unde a fost şi de ce

10 Jun 2019 1055

Imagini de la eveniment Accident rutier grav la Făclia, judeţul Constanţa. O persoană este încarcerată. Intervine elicopterul SMURD (galerie foto+video)

07 Jun 2019 3494

Accident rutier grav în judeţul Neamţ. O persoană, încarcerată (galerie foto)

07 Jun 2019 603

Militarii români participă la activitățile dedicate împlinirii a 75 de ani de la debarcarea din Normandia

06 Jun 2019 345

Propunerea unui senator constănţean cu privire la modificarea pensiilor militare şi a vârstei de pensionare

06 Jun 2019 1294