Călin Popescu Tăriceanu, în vizită la Constanța. Ce a declarat liderul ALDE

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Constanţa împreună cu secretarul general Daniel Chiţoiu şi cu Andrei Gerea, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Constanţa.
 
Tăriceanu va susţine o conferinţa de presă la sediul ALDE la ora 16.00. Întâlnirea cu presa va fi precedată de şedinţa Birou Politic Local. 

La conferința de presă participă Călin Popescui Tăriceanu, Daniel Chițoiu, Andrei Gerea, Gabriel Daraban și Daniel Learciu. 

Andrei Gerea a declarat că  ALDE Constanțase află într-un proces amplu de organizare. Acesta a menționat că în acest context se înscrie și vizita lui Călin Popescu Tăriceanu.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a fost în vizită în Portul Constanța, unde a avut o discuție foarte aplecată cu conducerea Portului. 

”Rolul Portului în dezvoltarea economică a României și a regiunii. A fost un prilej foarte bun de a constata că la conducerea APC sunt oameni cu viziune” - a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Liderul ALDE a vorbit și despre atenția acordată Dunării ca principală arteră fluvială pentru fluxurile de transport, dând astfel posibilitatea României să devină actor pe piețe cum ar fi cea a cerealelor sau cea a energiei

 
Călin Popescu Tăriceanu a fost și la Universitatea Ovidius Constanța, despre care a menționat că are o legatură ce ține de rădăcinile sale profesionale, mai exact a colaborat cu secția de subingineri în timpul studeției.
 
În cadrul discuțiilor avute cu conducerea Universității, dar și cu studenții de la Jurnalism a vorbit despte rolul elitelor și rolul mediului academic.
 

”Susțin învățământul universitar de nivel înalt în care trebuie să investim de la salarii motivante la baza didactică, dar și în cercetare” - a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai vorbit despre faptul că fondurile publice au scăzut foarte mult.
 
Călin Popescu Tăriceanu a salutat și prezența lui Gabriel Daraban, pe care l-a felicitat pentru alegerea făcută, mai exact pentru faptul că a ales să se înscrie în ALDE Constanța.
  

Tăriceanu s-a întâlnit la Constanța și cu Asociația Operatorilor Portuari, cu Asociația Pescarilor și cu Asociația Țăranilor Dobrogeni.
 
De asemenea, liderul ALDE a subliniat munca depusă de Andrei Gerea la Constanța, alături de ceilalți din organizație.


Acesta a menționat că se consolidează organizația și s-a triplat scorul de la locale cu 16% din voturi la Consiliul Județean Constanța și pentru Parlament.
 

”Ne-am luat două teme: apărarea drepturilor cetățenilor, condamnarea derapajelor din justiție, iar a doua temă cea de natura economică. România este  așaptea economie a Uniunii Europene. Majorarea veniturilor a fost ținta noastră în sectorul public și privat” – a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.

 
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre conflictul dintre Parlament și președinte prin retrimiterea la CCR a Legilor Justiției.  Acesta a menționat că nu vor merge către un conflict cu președintele României, mai ales că ei consideră că șeful Statului a jignit grav premierul. 

Mai mult, Tăriceanu a precizat că în semn de protest nu va participa la recepția organizată de Ziua Europei.

Legat de riscul pierderii fondurilor europene ca urmare a deciziei Comisiei Europene, Tăriceanu spune că România nu se află în această situație pentru că PSD și ALDE vor să consolideze justiția nu să o confiște.  În plus Tăriceanu spune că nu se știe cum se va aplica această decizie și cum se vor cuantifica normele statului de drept în fiecare stat european, nu se știu care vor fi criteriile de apreciere. 

”Îmi doresc ca România să devină republică parlamentară” a mai spus Tăriceanu întrebat fiind dacă va fi candidatul coaliției la președinție în 2019.

În ceea ce privește turismul, Călin Popescu Tăriceanu spune că cla Constanța ar trebui să se găseasca alternativa la plaja si cluburi ”unde nu ne putem bate cu Italia sau Grecia” . De asemenea, liderul ALDE a sugerat tururi arheologice sau un drum al cramelor din Dobrogea. 

Mai multe amănunte de la conferința de presă susținută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu la Constanța, în ediția de mâine ZIUA de Constanța. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Instanței Supreme în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu

06 Jun 2022 1401

Călin Popescu Tăriceanu, achitat în primă instanță! Totul se decide azi

09 May 2022 1258

UPDATE. OFICIAL Un procuror de la Parchetul General solicită achitarea lui Călin Popescu -Tăriceanu

09 Nov 2021 1637

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată de DNA!

03 Mar 2021 2101

Începe ancheta! Procurorii DNA pun în mișcare acțiunea penală față de Călin Popescu-Tăriceanu

25 Jan 2021 1644

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, pe Facebook, că ”ALDE nu va participa la votul guvernului Orban II”

23 Feb 2020 2468

Călin Popescu-Tăriceanu, la Parchetul General „După ce voi studia dosarul, voi putea spune mai multe“

29 Jan 2020 1870

Știați că …. Politicianul Călin Popescu-Tăriceanu împlinește 68 de ani

14 Jan 2020 1739

ALDE şi PNL au semnat acordul politic pentru susţinerea Guvernului Orban la învestire

28 Oct 2019 2415

Călin Popescu Tăriceanu nu spune nu postului de premier

12 Oct 2019 2436

Călin Popescu-Tăriceanu „ALDE a semnat moţiunea de cenzură; nu vom intra la guvernare”

01 Oct 2019 1789

Tăriceanu a reacţionat. Ce spune liderul ALDE despre respingerea Rovanei Plumb

30 Sep 2019 1862

Azi va fi ales preşedintele Senatului. Cine sunt candidaţii

10 Sep 2019 2600

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 2528

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

03 Jun 2019 1796