Stiri calde

Călin Popescu-Tăriceanu - „Preşedintele pare decis să facă tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului”

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că preşedintele Klaus Iohannis pare să facă "tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului" iar respingerea din nou a Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării denotă, de fapt, dorinţa acestuia de a fi "cu orice preţ" perceput ca liderul Opoziţiei.

"Asistăm la un blocaj al Guvernului. Cred că niciodată nu am avut interimate aşa de lungi la două ministere foarte importante, mai ales acum, când sunt reuniunile pe care miniştrii noştri trebuie să le prezideze în cadrul Preşedinţiei rotative. Noi facem, cred, o figură uşor bizară, ca să nu spun chiar mai mult. Nimic nu mă mai miră, pentru că preşedintele pare decis să facă tot ce poate ca să pună beţe în roate Guvernului. Am citit motivaţia respingerii, preşedintele consideră că doamna Vasilescu nu ar fi pregătită pentru această funcţie. Are experienţă în administraţia locală, pentru că a fost primar al Craiovei, şi a lucrat bine şi a făcut treabă. A fost înainte ministru al Muncii, are experienţă guvernamentală. Ce experienţă în plus trebuie să te califice? Dacă discutăm aşa, strict, că nu are experienţă pe gestionarea de proiecte mari, poate, eu pun altă întrebare: dar domnul Iohannis ce experienţă are că a devenit preşedinte?", a spus Tăriceanu la Antena 3.


În opinia sa, aceasta este o viziune "complet anacronică", iar în perioada comunistă se punea în fruntea Armatei un general, la Interne - un miliţian, proceduri care nu fac parte din lumea democratică.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 867

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

03 Jun 2019 469

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu „Candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte”

03 Jun 2019 321

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu

03 Jun 2019 353

UPDATE Comisia Juridică a Senatului a decis ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu

29 May 2019 1360

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) „Referendumul nu face decât să adâncească falia care există astăzi în societatea românească”

26 May 2019 308

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - „Cred într-o Uniune Europeană care să nu lase pe nimeni în urmă, cu o singură viteză, respect şi oportunităţi egale pentru fiecare stat membru“

21 May 2019 590

Călin Popescu-Tăriceanu îi cere premierului să acorde o atenție sporită contractului Exxon-OMV pentru gazele din Marea Neagră

15 May 2019 563

Eurodeputaţii ALDE vor susţine o politică unitară privind producţia de medicamente şi de echipamente medicale pentru sectorul sănătăţii

08 May 2019 655

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj către primarii din România "Facem demersuri pentru ca Guvernul să adopte OUG pentru Codul Administrativ"

07 May 2019 468

Călin Popescu-Tăriceanu - „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere”

23 Apr 2019 326

Călin Popescu-Tăriceanu, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru mărturie mincinoasă

22 Apr 2019 521

Călin Popescu-Tăriceanu, întâlnire cu Tudorel Toader. Ministrul ar fi „foarte afectat” de retragerea sprijinului politic al PSD

17 Apr 2019 610

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe președinte că prin referendum „fură startul pentru alegerile prezidențiale”

13 Apr 2019 423

Președintele Senatului s-a întâlnit cu Mike Pence, vicepreședintele SUA. Ce subiecte au fost analizate

10 Apr 2019 361