Stiri calde

Cazul fetei arse de la Sfântul Gheorghe, judeţul Tulcea, plimbată printre spitale. Ce a precizat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii (video)

O tânără de 25 de ani din Sf. Gheroghe, judeţul Tulcea, se luptă pentru viaţa ei, după ce a suferit arsuri grave de 50% din suprafaţa corpului şi are căile respiratorii grav afectate. Se afla pe un adăpost pescăresc plutior, alături de un băiat. Pentru că era frig, cei doi au pornit un foc, peste care au aruncat benzină, fără să îşi dea seama. Imediat încăperea a fost cuprinsă de flăcări, iar băiatul a sărit în apă, scăpând cu arsuri minore. Fata nu a avut acelaşi noroc.
 
Fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Potrivit informaţilor furnizate de fratele fetei, ea ar fi fost urcată în elicopter urmând să fie transportată la Timişoara, însă transportul a fost întors din drum, fata fiind internată în prezent la Spitalul Judeţean Constanţa.

"Situaţia este foarte gravă. Are nevoie de un spital de arşi aici în România, Are arsură pe calea respiratorie până la plămâni. Nu sunt locuri la spital. La Tulcea când a ajuns dimineaţa cu 50% arsuri, ni s-a spus că tot se caută locuri. Apoi ni s-a spus că s-a găsit un loc la Constanţa. Apoi a venit elicopterul la ora 16. În două ore a fost anunţat că elicopterul nu se va duce la Timişoara şi se va întoarce la Constanţa. La Timişoara, ni s-a spus că sunt locuri, apoi că s-a stricat monitorul unde trebuia să fie ea pus", a spus fratele tinerei

Sorina Pintea nu înţelege de ce a fost plimbată fata printre spitale

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, transferul către un spital din Belgia a fost aprobat chiar în dimineaţa zilei de marţi şi a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu înţelege de ce a fost plimbată între spitale, când exista un loc liber la spitalul din Braşov, care are condiţii optime pentru starea tinerei.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Județean Constanța achiziționează servicii de dezinsecție și deratizare. Ce firmă a obținut contractul (document)

08 Aug 2019 283

De la cine cumpără Spitalul Judeţean Constanţa mai multe produse pentru laboratorul de analize (document)

23 Jul 2019 522

Materiale sanitare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa. Cine a câştigat licitaţia (document)

18 Jul 2019 720

Cadrele medicale de la Spitalul Județean Clinic de Urgență Constanța vor asigura asistenţa medicală la Neversea

03 Jul 2019 537

Conferința internațională ATOM 2019, organizată de către medicii ortopezi din cadrul SCJU Constanța

13 Jun 2019 572

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1619

Prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

07 Jun 2019 1070

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 2020

UPDATE A fost demarată o anchetă Conducerea SCJU Constanța s-a autosesizat în urma postărilor de pe Facebook, referitoare la meniul pacienților

05 Jun 2019 2849

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 662

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 772

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 2076

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 725

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 557

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 2328