Stiri calde

Cazul fetei arse de la Sfântul Gheorghe, judeţul Tulcea, plimbată printre spitale. Ce a precizat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii (video)

O tânără de 25 de ani din Sf. Gheroghe, judeţul Tulcea, se luptă pentru viaţa ei, după ce a suferit arsuri grave de 50% din suprafaţa corpului şi are căile respiratorii grav afectate. Se afla pe un adăpost pescăresc plutior, alături de un băiat. Pentru că era frig, cei doi au pornit un foc, peste care au aruncat benzină, fără să îşi dea seama. Imediat încăperea a fost cuprinsă de flăcări, iar băiatul a sărit în apă, scăpând cu arsuri minore. Fata nu a avut acelaşi noroc.
 
Fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Potrivit informaţilor furnizate de fratele fetei, ea ar fi fost urcată în elicopter urmând să fie transportată la Timişoara, însă transportul a fost întors din drum, fata fiind internată în prezent la Spitalul Judeţean Constanţa.

"Situaţia este foarte gravă. Are nevoie de un spital de arşi aici în România, Are arsură pe calea respiratorie până la plămâni. Nu sunt locuri la spital. La Tulcea când a ajuns dimineaţa cu 50% arsuri, ni s-a spus că tot se caută locuri. Apoi ni s-a spus că s-a găsit un loc la Constanţa. Apoi a venit elicopterul la ora 16. În două ore a fost anunţat că elicopterul nu se va duce la Timişoara şi se va întoarce la Constanţa. La Timişoara, ni s-a spus că sunt locuri, apoi că s-a stricat monitorul unde trebuia să fie ea pus", a spus fratele tinerei

Sorina Pintea nu înţelege de ce a fost plimbată fata printre spitale

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, transferul către un spital din Belgia a fost aprobat chiar în dimineaţa zilei de marţi şi a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu înţelege de ce a fost plimbată între spitale, când exista un loc liber la spitalul din Braşov, care are condiţii optime pentru starea tinerei.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința internațională ATOM 2019, organizată de către medicii ortopezi din cadrul SCJU Constanța

13 Jun 2019 436

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1390

Prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

07 Jun 2019 941

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 1863

UPDATE A fost demarată o anchetă Conducerea SCJU Constanța s-a autosesizat în urma postărilor de pe Facebook, referitoare la meniul pacienților

05 Jun 2019 2696

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 545

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 607

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 1525

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 635

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 459

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 1963

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 659

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 544

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

11 May 2019 3787

Spitalul Județean Constanța Mii de persoane au cerut ajutorul medicilor în minivacanța de Paște și 1 Mai

02 May 2019 696