Chiru i-a scris prefectului Constanţei pe tema navei Flaminia

Senatorul Gigi Chiru i-a înaintat prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, o adresă prin care îi face cunoscute anumite aspecte în legătură cu nava MSC Flaminia acostată în Portul Constanţa. În sesizarea sa, preşedintele PDL Constanţa a subliniat faptul că „sănătatea locuitorilor Constanţei poate fi afectată şi că pot exista urmări grave şi asupra întregii ţări”.
Vă prezentăm în continuare textul adresei pe care senatorul Christian Gigi Chiru i-a trimis-o prefectului judeţului Constanţa:
„Din informaţiile pe care le deţin, cantitatea de deşeuri descărcată de pe nava MSC Flaminia este mult mai mare decât cea estimată iniţial. Acest lucru a fost confirmat şi de alte instituţii abilitate. Deşeurile în plus găsite pe nava Flaminia, acostată în Dana 38 a Portului Constanţa, nu fac obiectul contractului încheiat între Daewoo Mangalia Heavy Industries şi asociația formată din firmele Uni-Recycling, Setcar și Glar Construct privind decontaminarea navei. Aşadar, încărcătura navei Flaminia este mai periculoasă decât se credea iniţial, fapt care a fost confirmat și de dumneavoastră. Ţin să subliniez faptul că Direcţia Regională Vamală a sesizat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa prezenţa unei cantităţi mai mari de deşeuri, deci ar fi normal să existe documente oficiale în acest sens.
Mai mult decât atât, surse din Port spun că o navă germană este pregătită să acosteze în paralel cu MSC Flaminia pentru a face transferul cantităţii suplimentare de deşeuri şi, astfel, ele să nu figureze în niciun document, mai ales în cele privind decontaminarea.
Însă, aceasta nu este unica problemă pe care doresc să v-o aduc la cunoştinţă. MSC Flaminia este acostată în apropierea terminalului de cereale, fapt care poate fi constatat cu uşurinţă. Astfel, există un pericol foarte mare ca cerealele depozitate să fie contaminate din cauza încărcăturii periculoase de la Flaminia. În acest fel, nu numai locuitorii Constanţei ar avea de suferit de pe urma acestei nave, dar şi cei ai întregii ţări. Nu consider că sănătatea oamenilor trebuie pusă în balanţă cu un contract bănos pentru decontaminare ori pentru reparaţii”.
Prin documentul oficial, parlamentarul i-a solicitat prefectului Eugen Bola să verifice informaţiile pe care i le-a oferit şi să ia măsurile care se impun pentru remedierea neregulilor.
„Datoria dumneavoastră, ca prefect al judeţului Constanţa, este de a veghea starea de sănătate şi binele populaţiei. Pentru a-mi întări afirmaţiile, ataşez acestui document şi un set de fotografii care, trag nădejdea, vor clarifica situaţia”, se mai arată în documentul semnat de senatorul Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 691

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 599

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2970

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 578

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 570

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 959

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 780

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 597

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 604

Au fost emise două acte de urbansm Două blocuri, ridicate de Biodam SRL pe strada Olteniei din municipiul Constanţa

06 Mar 2024 677

Maestrul Gigi Căciuleanu gazdă în cadrul workshop-ului ”Alchimia DansActorului” la Facultatea de Arte Constanța

29 Jan 2024 682

Din 1 februarie Teodora Elena Rotea, noul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

23 Jan 2024 783

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1077

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 2166

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1261