UPDATE Congres extraordinar la PSD; social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general

Zi decisivă pentru social-democraţii care se reunesc sâmbătă în congres extraordinar, pentru a-şi alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat vineri candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfăşurare a congresului şi modificările la statut.

UPDATE 1
 La congres 122 de delegați de la Constanţa din totalul de 3961 prezenți. Singurul candidat de la Constanţa este președintele organizației, Felix Stroe care candidează pentru funcția de secretar general.


UPDATE 12:10
Delegaţia de la Constanţa va susţine candidatura actualului premier la conducerea PSD. Viorica Dăncilă, premierul României şi candidat la conducerea partidului, a susţinut discursul. A urat sărbătoriţilor care îşi serbează azi onomastica un călduros la mulţi ani şi a spus că "sunt valori ale social democraţiei la care trebuie să ne raportăm cu toţii. Înseamnă grija faţă de oameni, tratament corect şi fără discriminări, prosperitate, solidaritate, stabilitate sociale. Acestea sunt valorile care trebuie să ne ghideze în deciziile pe care le luăm de acum înainte. avemo bază solidă - istoria ultimelor 30 de ani arată că PSD a avut cele mai bune guvernări pentru România. De fiecare dată am fost nevoiţi să reparăm ceea ce au distrus alţii".


UPDATE 13:00
De la Constanţa, pe lângă preşedintele PSD Constnaţa Felix Stroe, sunt prezenţi preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, primarul Decebal Făgădău, viceprimarul Dumitru Babu, dar şi mulţi alţii. Pentru postul la care candidează Stroe, cele mai mari şanse pentru a câştiga sunt în visteria lui Mihai Fifor, fost ministru al apărării.

"Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului", a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul CExN.


UPDATE ora 16:00
A început votul pentru conducerea partidului.


UPDATE 16:30
Votul s-a încheiat. A început numărătoarea voturilor. Au fost 190 de cabine de vot.

UPDATE 17:00
Conform numărătoarei avem următoare echipă de conducere PSD:
Președinte: Viorica Dăncilă
Președinte executiv: Eugen Teodorovici
Secretar general: Mihai Fifor
 

Dăncilă a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional. Ea a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în CExN.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru social-democraţi. Vineri, Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura, în cursă rămânând Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la congres vor fi alegeri într-un singur tur.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 486

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 407

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 638

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 430

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 695

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 591

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 424

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 546

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 690

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 712

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 525

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1125

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 497

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 599